• 瀏覽: 843,096
  • 回覆: 87
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 靚c9 於 2021-8-27 03:42 PM 發表

娛樂圈吾攪呢D野既藝人,數埋有幾多個?
暫時聲夢應該ok, 所以好難得.
至於某啲曱甴台捧嘅大家都知咩事, 一般藝人佢地有咩粉我地唔應該去理, 但係唔講啲藝人咩人品都好, 當藝人本來定位就係曱甴養份就要反, 唔關聲唔聲夢事, 身體誠實追聲夢嘅曱甴都要反, 無資格整污糟難得嘅聲夢特例

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-8-31 02:27 PM 發表
伏必中打到生急性血癌
12642242 12642243 12642244
極恐怖, 死人無良資本主義至上商家佬真係乜都做得出

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-8-31 12:12 PM 發表
講下打疫苗, 而家唔打疫苗好似犯罪咁, 講到遲D連入餐廳食飯都唔得....

唔係唔想打, 上次去政府診所覆診時(心臟問題)問醫生, 醫生叫我唔好打住....要到9月中再覆診時睇數據......
另外我有急性敏感病史, 一發作要入院, 打抗敏針都唔掂要打類固醇,.....政府話有敏感評估, 本來想去做, 但要排幾年, 玩咩? .....
放心, 正常人唔怪你, 你要怪就怪點解啲打針無問題嘅人科興都唔打啦

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2021-8-31 12:17 PM 發表

Dustin師姐(希望我冇稱呼錯你), 法國大革命基本上是法國人內斗, 貴族對平民, 誰勝誰負並沒有改變法國人統治法國在外國的殖民地的高壓手段.法國大革命於十八世紀末以驅逐皇族完結, 但法國仍然試圖保留自己的殖民地, 以高壓手段統治, 其中最為人知的就是亞爾及利亞和越南兩個前法國殖民地, 該等前殖民地為爭取獨立而發生的流血事件不計其數.而當時來說, 該等殖民地的人民是被法國政府視為二等公民, ...
dklm, 係都應該我叫佢地還返個盛世比我同還我一代嘅名聲啦 =_=#

引用:
原帖由 054D 於 2021-8-31 04:49 PM 發表
劉宇隆指科興疫苗可向當局申請下調接種年齡 - RTHK

疫苗可預防疾病科學委員會主席劉宇隆在本台節目《千禧年代》表示,科興疫苗已安排500名3至17歲學童接種疫苗,首兩期的數據顯示,抗體濃度比成年人更高。他指出,科興疫苗是滅活疫苗,與流感性感冒疫苗同類,認為滅活疫苗已沿用多年,科興疫苗也可以向當局申請,下調接種年齡,再讓委員會的專家討論和投票。

對於專家委員會另一成員孔繁毅 ...
dklmcfh, 乜家陣美國佬無數據就第一個開放青少年打伏必中咩? 大陸都開放得3歲以上打科興你話無數據嘅大可以問大陸攞架dllm

引用:
原帖由 bluesky26 於 2021-9-1 03:21 PM 發表

https://www.wenweipo.com/a/202107/12/AP60ebff46e4b08d3407cd0e19.html

港版健康碼已研發完成 可與粵澳互認

舊年一早整好,唔知咩原因唔用
好簡單:
推行困難

唔好話黃屍, 啲所謂藍所謂反黃一樣有機會諸多藉口

不過我唔會用嚟樣野嚟維護政府, 要香港正常真民主就唔可以唔硬推啲令大家減少風險同令中央恢復信心嘅措施

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-8-31 05:50 PM 發表

官僚作風其中一樣啦。
另一樣就係申請緊急用之後有啲乜情況,班仆街怕孭鑊。
伏必中隻鑊咪仲大? on 9架???

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-9-4 11:58 PM 發表

老美要華人做主角,但又華人出醜做奸,我地係咪要多謝佢地對華人釋出善意。

呢套戲我唔會入場睇。
我唔明咩事喎, 個英雄同boss都係華人啫, 有乜問題??? 宜家係想講點解(我地覺得)靚仔啲嘅做boss而唔係好人???

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-8 06:14 PM 發表
尾國就係要將佢果套加在別人身上,霸權主義。

我唔同意鐘意個樣就係唔啱, 嚟啲野太主觀, 我地都唔可能要求外國人要跟中國人標準去鐘意/唔鐘意一個中國人樣啩?
但係如果話外國人為咗鐘意佢地對中國人樣嘅標準要求一個中國人改變成佢地想見個樣而唔係佢本身真正中國人個樣就似係有啲問題.

但係我想問下, 咁係咪應該厭棄所有嘅化妝? 咁人類化妝整到符合他人標準就係錯? 如果有人唔化妝就係爛面, 你覺得佢應該禮貌上化妝見你定係唔應該遮遮掩掩咁見你?

我會話嚟個係個複雜問題, 亦好睇佢自己本身鐘唔鐘意個樣.

娘炮問題都唔係單純偽娘樣就有問題啦, 中央話唔係要標籤佢地咁係不男不女嘅意思喎.

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-8 06:41 PM 發表

我身份證是Z字頭,但是中左層樓個位幸運兒不是我,連免找數簽帳額20位幸運兒都冇我份
我肯定我無份
因為我打齊針都無參加過抽獎

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-8 06:52 PM 發表

呢個咪係變相就嘅洗腦,標誌化莘人面譜,文件侵略
高矮肥瘦點為之樣靚樣衰嚟家野, 有無"別族文化"侵略都好, 人類社會自己都會有一套比較主流嘅睇法架啦. 今次美國佬係真係幾刻意改造個樣, 但係如果要話佢做錯, 咁化妝嚟家野係咪本身就錯?

我就無法對此事給予一個肯定嘅立場話美國佬/反對該樣貌改造嘅人對錯或者有無對錯之分, 因為我個人對樣貌嚟家野嘅意見就比較傾向佛家, 即"相由心生", 樣只係自己嘅主觀印象.

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-8 07:18 PM 發表

嚟個係娘炮問題嘅一大難題: 如何介定為之過火
宜家中央都係ban啲公司去故意改造人地個樣, 咁有人鐘意迎合中國人口味自己選擇化個中國人鐘意嘅非娘炮妝而唔care自己其實鐘意咩樣呢? 就算我當係你自己鐘意化比自己睇, 咁又點解要唔鐘意本身個樣? 化乜鬼?

我唔否定要提防老尾西, 但係到底乜野係啱唔啱乜野係無所謂啱唔啱睇你鐘意? 就算比你有自閉你都唔可能完全不受外界影響自己主觀意見喎.

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-9-8 07:54 PM 發表

好簡單, 而家我將個情景扭一下, 假設而家白皮眼中嘅中國人仲係留住條豬尾辮嘅, 今日荷李活要求尚氣嘅男主角造型要有條豬尾辮, 跟住中國觀眾差評之下仲要俾D白皮話唔接受外國人口味, 咁算唔算係白皮霸權。
"俾D白皮話唔接受外國人口味"
嚟個梗係pk啦, 只係我唔清楚係咪真係有特定組織搞事, 如果有啲個人咁講野咁每個地方都總有pk嘅.
至於特登整到點嘅樣show比人睇個本意係乜同做咗出嚟嚟個動作係咪有問題我就覺得好難拆解邊個邊part啱定唔啱.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]