• 瀏覽: 843,823
  • 回覆: 21
  • 追帖: 126
+1390
香港青年與國家航天員天地對話有直播
(未對話)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-9 01:03 PM 發表

咁周深用女聲算唔算?

哥哥當年著高跟鞋,甚至梁朝偉試過著裙又娘唔娘?

廣電局應該要發定義出黎,否則好易踩雷也不知
其實qq個重點係長期,亦即以此為賣點
唔係指一次二次嘅演出…

周深應該係用美聲(?)唱法,好似佢大學主修呢樣。
佢賣點係佢嘅歌,唔算睇過佢好多節目,印象中佢舉止同一般男人冇乜分別

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-9-13 02:49 PM 發表

其他神社唔知, 但靖國神社人哋門口棟咗個牌响度, 寫到明行入去就當你參拜, 唔係有參拜意圖點解仲要行入去?
一般嚟講, 社神入面供奉o既係人, 神宮係皇室或者同皇室有關o既人, 寺就係佛,
去旅行之前做吓資料搜集都唔係咁難啫, 而家上網基本上乜都查到,
如果係公眾人物, 唔想被人捉到啲咩把柄或者費事煩, 避忌吓我唔覺得有咩問題囉,
嗰啲地方又唔係一定要去
"但靖國神社人哋門口棟咗個牌响度, 寫到明行入去就當你參拜"
八卦問吓
用乜文寫?
同埋顯唔顯眼?

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-9-13 04:26 PM 發表

個牌响門口,裡面都有
雖然寫日文,但好多漢字,就算唔識日文睇完都估到個大概

第一條已經話你知,參拜以外為目的嘅人禁止入內
謝謝

但「參拜以外為目的嘅人禁止入內」同「入去即參拜」係唔同意思

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-9-13 08:19 PM 發表

香港都有,就係「前往此區者不在此限」

Except for access' plate allows a vehicle to enter the road so as to gain access to premises or land adjacent to the road to which the ban applies, where there is no alternative r ...
就如有某些區域係禁區,豎咗塊大牌話司機要持有運書署發出許可證先可揸架車入去。
依家有個司機揸咗架車入咗呢個禁區,咁佢有許可證定冇?

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-9-13 11:22 PM 發表

有分別,except with permit前提是要持有許可證才可進入,而except for access表示在沒有其他通道可用時,准許車輛駛入受禁令管制的道路,以前往毗連的處所或土地。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170223/photo/bkn-20170223060025090-0223_00822_001_06p.jpg?20170223063028
謝謝
長知識

晚舟歸航

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]