• 瀏覽: 844,087
  • 回覆: 75
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021/8/12 09:01 發表

我當日要入機場開會,搭咗500蚊的士,同事都叫我唔好入,我話就算行路都要入
佩服你

法輪功:
https://www.facebook.com/8255698 ... 79210978813551/?d=n
感謝香港市民近25年支持 香港法輪功學員決定徹出香港

香港法輪佛學會於2021年8月11日公佈,決定徹出香港,並啟動相關程序。因此由即日起,香港法輪佛學會網站及社交媒體專頁,除行政上必要的公佈外,將停止更新內容。感謝各位香港市民多年來的支持。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021/8/12 16:53 發表

我13歲買馬到現在都無中過四重彩,真係想中返條睇下咩感覺
我早你少少,小學四,五年級
中第一場連贏人馬星皇搭最佳拍檔
摩加利,李森兩郎舅

智障都識呃儍西

引用:
原帖由 kt1223 於 2021/8/14 10:20 發表

阿先生我睇你成日為抝而抝真係好辛苦,而家個漏洞全世界都睇到兼話埋比政府知,根本封區及今日下午記者會都可以避免,你唔去問政府點解唔堵塞漏洞而去讚揚佢封區快而準,呢個思維真係冇得頂。

如果全世界來港隔離二十一日都仲有個案都唔會有人鬧政府,因為真係冇可能與世隔絕,但縮短隔離期引致任何個案就真係自己抵死。
馮師兄係敢架,無視啦,

引用:
原帖由 054D 於 2021/8/14 11:09 發表
其實有人好特別,例如大家唔再討論沉左的話題,例如內地一詞又番炒。

內地,境內等係大陸係有定義的名詞,有人順口無心之失,一般都係講完,解釋左就算。

別有用心的人,就執著一句名詞,唔係針對講的人,而係借人口誤,話指出問題的人的論點唔啱,例如他愛國我唔明點解佢一包話有問題等。歐華振華都都係口誤一次,都無人針對佢,反而有人三日唔埋兩日就借題發揮扮撐佢達到其他目的。例如攻擊再解釋的人,包 ...
馮仁駁師兄係敢架,唔睇唔回應啦

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021/8/14 16:03 發表

近來追帖睇到爆血管,不宜插嘴!總之還是嗰句:
支持中央
支持特首
支持香港警察
支持大叔,大叔加油🙏🙋‍♂️
馮仁駁師兄我已經無睇好耐,一見倒有師兄引用佢就知又為拗而拗

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021/8/14 22:20 發表

國家級打牌叫緊10飛。
火兄買定花生啦。
九子連環加叫花糊

Full match | Fan Zhendong vs Chen Meng 2021 (Men …:
https://youtu.be/nTA5WFjNQtQ

引用:
原帖由 救火佬 於 2021/8/16 20:36 發表
是否認罪篤灰加減刑?不過上得高院,都應該要10碌上落

[頭條日報] 潛逃台灣│李宇軒及法律助理涉違國安法 指定法官李運騰周四聽取答辯判刑

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2171083/
大家一定要入滿D花生同啤酒

引用:
原帖由 y98141 於 2021/8/17 13:42 發表
唐英傑判九年
用部電單車故意衝撞警察致多人傷判9年,元朗果班...
預咗

引用:
原帖由 救火佬 於 2021/8/17 19:45 發表

唔使擔心,全部排緊隊,6穿63
賭波可以賭到8穿255

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021/8/19 23:17 發表

「塔利班如果響支持東伊運的立場不變的話」?? 阿先生, 請講講你係幾時聽到睇到新聞塔利班支持緊東伊運(東突)呢?  

炒車? 不過你好似係到炒咗好多鑊啦喎!

引用:
原帖由 wing_gun 於 2021/8/19 23:28 發表

尋日又一單啦,大磚牲

警方毒品調查科經深入調查後,昨日(18日)搗破一個販毒集團位於長沙灣的大型毒品貨倉,檢獲市值約1.95億港元的懷疑冰毒及海洛英,毒品數量為今年最大宗。行動中,1名22歲大專生涉嫌「販毒」被捕,案件於明日(20日)在法院提堂。據了解,疑犯為浸會大學國際學院二年級學生。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210819/bkn-20210819130606632-0819_00822_001.html
因為無咗D學生會鐵竇擺貨

引用:
原帖由 P6602611 於 2021/8/20 07:42 發表

咁快收到上家order做野啦?
有深度

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]