• 瀏覽: 843,126
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 06:46 PM 發表
今次南京呢波搞咁耐,主要係佢地出咗事都唔關機場,為咗保江蘇嘅GDP,存在僥倖心態,最後擴散全國,先關機場。

至於香港天曰開始接收英國打咗針嘅人返嚟,唔知行政會議同果啲專家點提議,不過如果個個返嘅都中招,咁就好睇
還死掂死,我覺得今次香港索性整鑊勁嘅,班仆街抗疫部門先會跟阿爺套野

呢啲叫不作不死。

Tag & Go 背後由PCCW所有, 而PCCW實控係李二少, 某程度上係比面佢, 但係, 做唔掂就真係做唔掂......

而特首就唔會係波哥, 香港係行政主導, 行政主導下全港最重要就係特首, 由特首領導的行政會議拍版各種政策. 原則上要有足夠充份了解香港政府運作的人出任. 梁振英係行政會議有長期工作經驗, 無人覺得佢唔得.
但波哥, 論經驗都輸晒, 其他野都唔好計

保安局鄧局長長遠計, 重大機會

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-8-8 05:01 PM 發表

仲有果14%係乜人呢? 唔通揸住美加澳護照嘅人都要去做5+1難民?
七百五十萬人口中,應該有一百萬人有美加澳護照。本月完成人口普查後,就會有更準確數據,預測有幾多非經常性人口留港居住。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-8-8 05:55 PM 發表

其實係班濕專家,為咗維護伏必中嘅地位,一開始就係咁踩中國疫苗。

香港人on99,睇電視睇得多,真係以為疫苗係萬能解藥,啪咗就真係可以萬毒不侵!結果都睇到,香港班濕鳩專家,一開始就係狂吹“伏必中”嘅防護性,咩有幾多幾多抗體產生,講到打完就可以有“金鐘罩”咁,百毒不侵!

呢個on9論調直到而家都仲有好多白癡仔深信不疑,真係「無知真可怕」!

結果,為咗維護濕鳩專家鳩吹出來嘅「金鐘罩」不敗論,打後 ...
傷港人真係好白痴on 9, 所以班磚家都唔需要補咩飛,好易矇混過去...

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-8-8 17:55 發表

其實係班濕專家,為咗維護伏必中嘅地位,一開始就係咁踩中國疫苗。

香港人on99,睇電視睇得多,真係以為疫苗係萬能解藥,啪咗就真係可以萬毒不侵!結果都睇到,香港班濕鳩專家,一開始就係狂吹“伏必中”嘅防護性,咩有幾多幾多抗體產生,講到打完就可以有“金鐘罩”咁,百毒不侵!

呢個on9論調直到而家都仲有好多白癡仔深信不疑,真係「無知真可怕」!

結果,為咗維護濕鳩專家鳩吹出來嘅「金鐘罩」不敗論,打後 ...
“人地科興一開始就同大家講咗,打疫苗唔可以保證你百分百唔中招,但係可以減輕染疫重症化及少死化!”

根本打疫苗就係咁
都唔明白“聰明”的愚港人點解會以為打左天下無敵。
最大可能是愚港人都只看FB新聞,不知尾爹鷹媽已經無藥可救,病入膏肓。

至於磚加,因為黃皮白心,想事情時就難免要跟主子的方法,而且可能有部分不是中國人(國藉不能看長相啊)。

但愚港執政的官員為什麼就只聽磚加的話?不能向國內取經嗎?國內明明有好好的作業可以抄為何不抄?
愚港人,愚港官員……唉!

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-8-8 06:59 PM 發表

傷港人真係好白痴on 9, 所以班磚家都唔需要補咩飛,好易矇混過去...
其實群體免疫本質就係笑話

群體免疫係WORK, 就唔會年年都要打流感針

引用:
原帖由 054D 於 2021-8-8 06:50 PM 發表
Tag & Go 背後由PCCW所有, 而PCCW實控係李二少, 某程度上係比面佢, 但係, 做唔掂就真係做唔掂......

而特首就唔會係波哥, 保安局鄧局長長遠都重大機會
參考#240先,先清楚Tap&Go基本運作及功能先。

Tap&Go本身有虛擬萬事達卡及銀聯卡,仲可以有實體卡(消費劵唔用得,但一般Tap&Go用戶可用),即係要經傳統金融系統,可經轉數快轉錢,而且Tap&Go銀包係雙幣,可以即時港幣及人民幣互換,換咗人民幣嘅Tap&Go銀聯卡係可以係國內使用!

設計及功能上,其實Tap&Go先天俱備比其他三個支功具更好的功能,而且更加可以追蹤每筆交易。

不過PCCW係消費劵嘅準備上,真係可能大意及漏招,而且使用Tap&Go要將虛擬萬事達卡或銀聯卡再綁到Google Pay/Apple Pay/Huawei Pay/BOC Pay/ 雲閃付,才可使用,使用方法較複雜,相信係咁初初先會有咁多投訴。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 17:59 發表

有好多帶路黨同灣灣1450,想打開大陸嘅缺口,到時全世界一齊攬住死,就唔係浄係英美西方自已死

果個張醫生係專業人士,就好似港大果啲專業醫生一樣,好多人信專業人士
日日都對住所謂專業人士,其實佢地都係人一個,和任何人一樣,有時都會做錯誤的決定。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-8-8 07:07 PM 發表

日日都對住所謂專業人士,其實佢地都係人一個,和任何人一樣,有時都會做錯誤的決定。
尾國今日都十幾萬人中招拉,登登重指意搞定疫症可以攞多啲支持率

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2021-8-8 17:49 發表

曾肉成真的是反骨仔的代表 , 次次玩陰毒, 表面支持阿爺, 實際是利益集團的一員. 愛國愛港絕不是用來形容他的.
無錯,鬼鬼祟祟咁,陰濕。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-8 07:04 PM 發表

參考#240先,先清楚Tap&Go基本運作及功能先。

Tap&Go本身有虛擬萬事達卡及銀聯卡,仲可以有實體卡(消費劵唔用得,但一般Tap&Go用戶可用),即係要經傳統金融系統,可經轉數快轉錢,而且Tap&Go銀包係雙幣,可以即時港幣及人民幣互換,換咗人民幣嘅Tap&Go銀聯卡係可以係國內使用!

設計及功能上,其實Tap&Go先天俱備比其他三個支功具更好的功能,而且更加可以追蹤每筆交易。

不 ...
某程度上講, Tap&Go 唔夠兩大二維碼支付工具先進

銀聯系統當日由VISA/MASTER一定程度上的支持下建立
而VISA/MASTER系統當日因為要考慮埋離線用手提卡機或者紙質的交易, 所以有授權碼制度, 同清機過數有一定時差

而兩大二維碼支付系統少左呢方面負擔, 因為一開始就加密產生二維碼而授權核實變得簡單, 可以無結報清機呢D下過動作下過數比商戶
另外, 亦可以100%確保真確性更易追查

而內地來講, 所有二維磲交易都要接入央行的網聯系統, 當然香港就係二維碼供應商, 商戶同銀行等閉環運作下自行協議下的安排

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 19:10 發表

尾國今日都十幾萬人中招拉,登登重指意搞定疫症可以攞多啲支持率
睡登一個唔覺意中招,跟著瓜左,咁就……精彩啦!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 06:46 PM 發表
今次南京呢波搞咁耐,主要係佢地出咗事都唔關機場,為咗保江蘇嘅GDP,存在僥倖心態,最後擴散全國,先關機場。

至於香港天曰開始接收英國打咗針嘅人返嚟,唔知行政會議同果啲專家點提議,不過如果個個返嘅都中招,咁就好睇
香港嘅抗疫措施,唔係為咗“清零”,而係“我地又有Quota可以繼續中招”啦!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-8-8 07:10 PM 發表

外國疫情流感化, 而家係夏季流感高峰, 只係新冠取代流感地位
但係夏天都一日十幾萬確診, 冬天情況應該會明確惡化

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-8-8 18:49 發表

還死掂死,我覺得今次香港索性整鑊勁嘅,班仆街抗疫部門先會跟阿爺套野

呢啲叫不作不死。
愚港磚加及抗疫觀圓的作決定,但買單的(死亡)是市民。😭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]