• 瀏覽: 843,818
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
其實我一直都唔明點解個議會會越嚟越多人,講真,鄉港又唔多,劃區都只係得十幾個,根本就唔需要咁多人,政府又係行政主導,真心想做好地區工作,還不如政府自己搞好民眾直接向政府申訴渠道,透過呢班代議士,人心隔肚皮,根本冇人知道佢哋有冇真係幫我將我想表達嘅嘢好好咁表達而唔係加鹽加醋

得返大叔...😑支持!😶

引用:
原帖由 大叔2020 於 7-8-2021 18:54 發表

即係調蔡展鵬去做「文職」,可能係過冷河,但更有機會做到退休了!反轉睇,呢個時候,對蔡展鵬而言,平淡/平安就是福!
單嘢一定喺敵對勢力爆出嚟,雖不涉刑事及不道德。但個人形像必受影響,留在國安處也難得到信任,去啲退休位都應該嘅

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-8-7 07:08 PM 發表
其實我一直都唔明點解個議會會越嚟越多人,講真,鄉港又唔多,劃區都只係得十幾個,根本就唔需要咁多人,政府又係行政主導,真心想做好地區工作,還不如政府自己搞好民眾直接向政府申訴渠道,透過呢班代議士,人心隔肚皮,根本冇人知道佢哋有冇真係幫我將我想表達嘅嘢好好咁表達而唔係加鹽加醋
這當然是白皮留比中國嘅陰謀。議席越多,越分散,又要選舉,只會增加社會內耗及社會分化!呆🐸就係一個樣辦!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 06:54 PM 發表

即係調蔡展鵬去做「文職」,可能係過冷河,但更有機會做到退休了!反轉睇,呢個時候,對蔡展鵬而言,平淡/平安就是福!
命運安排。
據聞上次飯局還有邀約另一當紅高官,因事忙沒有出席,逃過一劫。

支持大叔
要將反賊一網打盡

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-7 07:21 PM 發表

命運安排。
據聞上次飯局還有邀約另一當紅高官,因事忙沒有出席,逃過一劫。
蔡展鵬不關上次個高官飯局事,係關「無牌按摩店」事。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 06:13 PM 發表
佢老尾又嚟搞「榮耀」

美國多名議員籲
將榮耀列入實體清單

https://www.hk01.com/即時國際/660640/美國多名議員籲將榮耀列入實體清單
美國佬淨係識呢啲小學雞嘢嗻。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 07:20 PM 發表

這當然是白皮留比中國嘅陰謀。議席越多,越分散,又要選舉,只會增加社會內耗及社會分化!呆🐸就係一個樣辦!
議席其實有無機會係啲豬肉獎?
話哂份人工都好正架嘛...🙄

報到,支持

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 05:28 PM 發表
此帖是有關時事政治,請留言集中在時事政治討論,其他題目或閒聊請到其他帖留言。
多謝合作!

較早前幾篇《大叔短評》,說到民族主義,又批說到黑媒體及教畜協會會遭到清算。觀乎這幾個月的發展,毒果日報被抄家,多名高層及主筆都被國安調查及拘捕,我相信這只是個開始,因為警方搜去了毒果日報多部電腦手機及伺服器,我相信在其中會藏著大量反對派及外國勢力反中 ...
報到

支持中央!!

支持林鄭!!

支持警隊!!

支持愛國者治港,盡快肅清反中亂港垃圾!!

新貼支持

支持中央
支持中國香港(愛國者治港)
支持警隊

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-8-7 07:31 PM 發表

議席其實有無機會係啲豬肉獎?
話哂份人工都好正架嘛...🙄
殖民地時代嘅議會議席,其實就係相當豐富嘅🐷肉獎,用來獎賞對殖民地管治有貢獻的人。至於實行選舉後嘅議席,就是利益集團用來權力及利益分配。

繼續支持大叔💪💪💪
馬兄吿別香討😭😭😭
靠大叔你頂住這個爐啊💪🙏