• 瀏覽: 843,877
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-8-7 09:16 PM 發表

其實大學不論上課、交功課、計考分等等也有一定彈性,若校內有人想放生班畜牲係可行的。表面上,現在班畜牲無得入校園,但也無話清除學籍,若教授用一些理由網上授課、網上交功課、改變評分方法,這樣也有可能令班垃圾鬼鬼祟祟地畢業。

禾覺得校方的安排有d鬼,所以國安一定要追究到底,社會也要迫島大唔好側側膊,係直接開除校籍。

支持大叔繼續發聲!!
有DD 彈弓手的感覺....

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 06:13 PM 發表
佢老尾又嚟搞「榮耀」

美國多名議員籲
將榮耀列入實體清單

https://www.hk01.com/即時國際/660640/美國多名議員籲將榮耀列入實體清單
果班議員唔通比戰忽局收買左?

榮耀單純一間手機設計同生產商,禁得榮耀,代表任何一個中國手機品牌都有機會斷供應鏈,逼使佢地另謀後路

基本等於叫高通等零件供應商將成個中國市場拱手讓出

引用:
原帖由 big3624 於 2021-8-7 08:27 PM 發表

其實蔡 sir 單 case 真係唔夠警覺,我老友話佢退休前幾年事事留心,連過馬路都睇住綠公仔先至行
如果佢佢是有潛質坐正, 正好E+個新位來過下泠河... 叫自己警覺D, 醒醒定定... 俾得佢轉去國安做都無SENSE.... 以為自己仍在遊樂場玩咖啡杯....

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-8-7 08:07 PM 發表

當時港督當政,立法局就喺橡皮圖章,唔知點解,回歸之後就唔可以做番橡皮圖章呢個功能?
回歸前嘅叫漢奸,回歸後叫走狗

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-8-7 06:07 PM 發表

都支持木SIR 來界立法會可以入席,

敢言和勇於 向黑暴SAY NO, 這方面, 是值得讚許的
木sir條YouTube channel一直有支持
建議大家得閒都抽少少時間睇下

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-7 06:48 PM 發表
呢啲黃人跳船陸續有來,自己過去一段時間做過咩好事自己知,條數喺要找嘅

[頭條日報] 周博賢等4名藝發局大會代表辭任

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2158489/
藝法局點解要搵這些人代表,藝術界無人嗎
仲有話怕自己和家人人生安全,真係要解釋下囉有事就講報警啦

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 06:48 PM 發表

老實講,我真心相信(希望)木Sir有機會入議會,多一點愛國的聲音!
民建聯現在的議員真心得幾個可留下,比第二梯上啦,可能做出新氣象

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-7 06:51 PM 發表
事件不涉刑事成份,但調職應該意味著前途似咁

[頭條日報] 蕭澤頤:蔡展鵬本月中前將復工 調任人事及訓練處處長

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2158534/
都好的,去繼續留任對大家都無好處,,但最重要抽出邊個係報料人囉, 警方好少日光日白掃黃的

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-7 06:52 PM 發表

老味上上下下都係中國優先,所有議題、項目唔打中國牌,自覺沒有存在價值。
佢地越搞越多,拜山政府其實都唔知點收科。而家商界都頂唔順,去揾耶倫講數。
老尾唔講中國都好似無左生存價值

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-7 10:11 PM 發表

佢地都係選出來,鬼叫文化藝術界冇多啲人出來咩。

支持大叔,報到左先
毒果執笠,傷港賤台被整頓,教畜協會及島大曱甴學牲評議會被警方開始調查,此等現象說明反中亂港勢力正開始逐步被阿爺清算,我亦期待新一屆的議會隨著完善選舉制度的落實,令議會的工作效率有所提升

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-7 06:54 PM 發表

對,兩把大刀,國安法及完善選舉制度,對班黃人嚟講,喺好大心理壓力,最好辭職後,跟住去埋陰國同呆島,可以清潔香港
嚟個對大家都好,去地去呼吸所謂自由空氣,我地就過我們的中國香港人的生活,記得千萬唔好返嚟

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-7 08:17 PM 發表

其實都好多瑣碎事要處理,如果佢地有心做,都幫到手的。
不過,佢地將所有唔好的都賴嗮政府。其實,有些居民要再教育,要負下責任。區議員應該要協調一下才對,而唔係分化。
大陸冇區議會,得街道辦,居委會,生活小事一樣可以處理到,但我哋啲議員完全不務正業,反而搞到個社會立立亂,應有嘅安定都冇埋,還不如唔好要

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 07:20 PM 發表

這當然是白皮留比中國嘅陰謀。議席越多,越分散,又要選舉,只會增加社會內耗及社會分化!呆🐸就係一個樣辦!
大學都係啦以前得2間入到就係天子門生,個個都珍而重之,現在八間大學個個老縫一樣,重以為自己天之驕子,,其實現在大學生同30年前會考生差無幾的
陰國佬在位時咩都少個個爭才有,行政立法比愚港人選唔好玩啦,連區議會都係要開始談香港前途問題才產生的東西。
陰國佬和老尾係愚港的坑多到嚇死人

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 7-8-2021 22:11 發表

班友好事多為,邊敢報警,隨時自己做漢奸,禍及家人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]