• 瀏覽: 844,111
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-17 09:04 PM 發表

南山必勝客=滕訊

企鵝家是咩?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-16 08:45 PM 發表

今年正常通關應該係無可能的,如果3個月無本地確診減到7天隔離可能有機會,,當然我地嚟D要見家人就係一廂情願啦,但希望真的有機會啦
支持中央
支持政府
支持警察
我講過啦,香港未天光,大家繼續瞓覺喇!
有女兄講,沒有期望就不會失望!
總之自備好時間和一切防疫措施啦,少過14+7日是亞爺對愛國的港人心軟的特別體恤措施!

引用:
原帖由 muihin 於 2021-9-17 10:15 PM 發表

企鵝家是咩?
QQ

引用:
原帖由 muihin 於 2021-9-17 10:15 PM 發表

企鵝家是咩?
企鵝所在地區嘅法院在南山,次次案件南山法院都判企鵝羸,故叫做南山必勝客

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-17 06:34 PM 發表
原來螞蟻係瓮中捉鱉

不太明,又電競又螞蟻…不過螞蟻應該上市無望。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-9-16 07:51 PM 發表

師兄,有個疑問,佢個量係香港十年都食唔晒真係好巨大喎,當貨到咗,佢一係正途轉運入內地,但有排搞。一係晚晚大飛,開足一年? 承受嘅風險咪都好大!
國內人富起來,就係好舒得食

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-17 09:19 PM 發表

又到另一個黑暴群體要找數!
等緊黃店執笠改名。

附件

IMG-20210917-WA0004.jpg(68.38 KB)

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-9-17 10:26 PM 發表

不太明,又電競又螞蟻…不過螞蟻應該上市無望。
阿爺在叫停螞蟻之前做了調查,圈內人士上了報告。而電競呢瓣,前一兩年阿爺已想整頓,因為有陰尾帶路黨借網絡遊戲洗腦,特別從小開始洗,而今次係借保安事件引申出來嘅一系列整頓。其實以前都整頓過,但係上有政策,下有對策,但係阿爺呢二年係網絡同文娛方面換了一批人,加上疫情關係,無論人或錢都唔係咁易出入,所以今次整頓力度感覺大啲。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-9-17 10:36 PM 發表

有啲可能係wash money⋯⋯

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-16 09:10 PM 發表

收得黑金,從來都不到自己話事,金主話要繼續搞,邊有得縮
我記得2O19年7月初己作過一首勸世詩,可惜在香土發揮不了作用,仍然有2oo萬+1群魔亂舞,全面破壞攬抄香港。想起他們所作所為根本抵死有余😡
重温一下,也有警世作用:

一入黃門血似海
血海浮沉冇運轉
祖先福蔭歸大海
自作自受孽自報

早離血海有揸拿
善心積德袪孽緣
良知福到孽自清
共聯諧理奠基業

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-9-17 10:36 PM 發表

內地人捨得使錢享受呢樣一向都係,但我嘅疑問唔係講呢啲,我嘅疑問係「咁巨大貨量先運嚟香港會係好大風險」!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-17 10:45 PM 發表

有啲可能係wash money⋯⋯
一只黃油蟹五兩重賣900蚊,中級一斤黃油蟹約要1800元,頂糕就要2500蚊。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-16 10:10 PM 發表
政Whats噏:抗體消失要打第三針 葉劉淑儀受邀做「白老鼠」

新冠肺炎疫苗嘅保護力似乎不似預期,醫學界正研究第三針嘅可行性。議員葉劉淑儀今日(16日)就應醫療中心邀請,做「白老鼠」接種第三針新冠疫苗,兼且係「溝針」添,因為之前打兩針係科興疫苗,第三針就選擇復必泰。事後葉劉話感到有少少疲累,不過整體身體狀況都還好嘅!

葉劉屬於第一批打針嘅人士,今年2月22日接種第一劑科興疫苗,5月28日到醫院 ...
咁葉柳即係同李二超同一團伙?看片(從18"10'秒開始)

https://youtu.be/K_BWJtWXpLA

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-9-17 12:12 AM 發表
中央正慢慢將含外資的金融泡沫蒸發中,將中國那佔全全國20幾個百仙的金融GDP,下調至15~20以下?
阿爺出招係唔會講過就算嘅。。。
有樣野白皮西鬼永遠唔記住,阿爺話將會攪嘅事,即係巳經攪緊,阿爺話進行中嘅事,即係巳完全。。。
香港啲西鬼嘅奴才,好快啲諗定下來喺舉手跪低,定着草自殺啦!
阿爺係認事,唔認錢的!咪以為財真係可以通神,錢喺中共中央眼中只喺廢紙。。。呵呵
中資企業什麼世界十大排名,超,用 ...
亞爺本來就是在死人堆裡頭爬出來的,本身到立國時就是一無所有(金錢方面)一窮二白,靠的是大部分支持共產黨抗戰的中國人民。
亞爺的本錢就是全體中國人民百姓共同集體,而不是某一齣財富集團或惡霸集團就能控制國家。因此,亞爺要中國人民共同富裕,不忘初衷,還願初心是亞爺矢志不移的願望!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-17 11:39 PM 發表

亞爺本來就是在死人堆裡頭爬出來的,本身(講錢)到立國時就是一無所有,靠的是大部分支持共產黨抗戰的中國人民。
亞爺的本錢就是全體中國人民百姓共同集體,而不是某一齣財富集團或惡霸集團就能控制國家。因此,亞爺要中國人民共同富裕,不忘初衷,還願初心是亞爺矢志不移的願望!
是的,中央現亦正式插手香港地產。。。
希望各位記得在下及很多前輩之前的話,中央留畀香港各界的時間真的不多了。。。
若今次阿爺連CPTPP都真係入埋,世界性的巨變將是史無前例,中國將再度成為世界的主導。。。
亦將突破過往七千年歷史的成就!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]