• 瀏覽: 843,716
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 大叔2020 於 15-9-2021 21:40 發表

呢個濕9妓協煮食,仲未瞓醒咁噃!可能大叔短評下一篇就輪到要寫「妓協末日」了!
大叔,家已經6300帖,寫定個序差唔多

引用:
原帖由 muihin 於 2021-9-15 06:15 PM 發表

.... 咁恐怖.. 成日唔見人地資料, 話時話, 果個智方便 都唔知可唔可以保障到私隱.. 講到可以代填個人資料....
智方便正名叫填表通,如果經佢登錄醫健通一樣要開 account,智方便祇係代填部分資料

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-15 08:10 PM 發表
抵L死,最好幫佢哋計埋數唔該🙏

找數呀!告到佢哋破產!見你呃人咁好揾個個仆到去做政棍漢奸!

全運會個開幕好睇過東京奧運果個好多!

https://youtu.be/x8sS_GksIvc

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 09:46 PM 發表
美資揸左好多恆大嘅債,所以頻頻會見到啲美資越來越急到瀨,呢鋪借刀殺人勢將收美國佬皮,反而內銀方面卻不需太擔心,因為一早已經對內房關晒水喉,加上這幾年中央積極去槓桿,並要求將表外業務歸入表內,防控措施已經做足,我們就坐定定等睇戲吧,恆大只是其中一步棋而已,還有其他的棋子亦已準備就緒了

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-15 08:10 PM 發表
抵L死,最好幫佢哋計埋數唔該🙏

睇下佢地點樣嘔番啲錢俾政府(等睇佢地破產)

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-15 07:18 PM 發表

鄧局長今日又同妓協過咗兩招,睇怕妓協都喺時候安心上路
妓協仲唔醒水嘅話,佢地就後果自負

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-15 10:38 PM 發表

睇下佢地點樣嘔番啲錢俾政府(等睇佢地破產)
最緊要找有違國安法人生更精彩條數😡

引用:
原帖由 y98141 於 2021-9-15 11:57 AM 發表

政府公務員就係禁,下克上,下面有心同你玩 上面阿頭都炒唔到佢,寫花個appraisal都沒用
完全正確,好多公務員(人工已經好高,亦都唔係想再升高級d)就係恃著「炒我呀!笨!」嘅心態,好識「行使」佢地嘅權力,冇乜discipline,做野好垃圾,令人,所以我好佩服/羨慕魚翅航空炒左d唔打針又冇醫生症明嘅員工,如果政府可以咁做就好了

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-15 06:29 PM 發表
[頭條日報] 消息: 七個泛民區議員將全數被DQ

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2221606/

好消息繼續嚟。
仇小姐竟然可以過骨

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-9-15 10:50 PM 發表

完全正確,好多公務員(人工已經好高,亦都唔係想再升高級d)就係恃著「炒我呀!笨!」嘅心態,好識「行使」佢地嘅權力,冇乜discipline,做野好垃圾,令人,所以我好佩服/羨慕魚翅航空炒左d唔打針又冇醫生症明嘅員工,如果政府可以咁做就好了
政府內部太多程序要跟,肯做嘢嘅人係「十功不能補一過」嘅環境下,未做夠十功已經被下屬同外人投訴到一過,仲邊有人敢/肯去改程序

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-9-15 11:03 PM 發表

仇小姐竟然可以過骨
過到初一過唔到十五,班蟑螂議屎宣誓了以後有咩反中亂港不是DQ這麽簡單,嚟2年多真係這麽容易過攞糧支嗎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-16 12:09 AM 發表

過到初一過唔到十五,班蟑螂議屎宣誓了以後有咩反中亂港不是DQ這麽簡單,嚟2年多真係這麽容易過攞糧支嗎
佢同司馬文因為無將議辦用黎初過...所以無証據....

呢D人相信遲早要還.....

新加坡早前宣布在抗擊新冠疫情上,實行「與病毒共存」的策略,冀盡快全面恢復經濟活動。然而當地疫情近期持續惡化,前日新增837宗確診個案,錄得逾一年來新高,迫使政府暫停重開經濟的計劃,並收緊部分社交距離措施,以遏制社區傳播。同時,新加坡當局本周開始為長者和免疫系統有缺陷人士,接種第三劑新冠疫苗作為加強針,並呼籲長者減少社區活動,降低染疫風險。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]