• 瀏覽: 766,602
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 168
抵L死,最好幫佢哋計埋數唔該🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-14 11:11 PM 發表

我而家最想就係人民日報同新華社話點解香港健康碼上年籌備到今日都未推行
有女兄,我都系咁諗喲!
真系好想通關,回復正常生活!

引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 06:33 PM 發表

拿拿拿,我聽做政府啲親朋戚友講㗎咋。因為政府好多部門都仲係用緊一個個file去放資料,信來信往,寫files, 呢啲情況如得罪咗啲低級但唔炒得嘅人,或者攞白卡嘅,有心無心好將個file放錯位或當過期資料丟入回收袋之類,就會有咁情況。反而電腦化比較好嘅部門無咁驚,因為邊個登入過改過啲嘢,有得追查。你諗諗邊幾個部門要成日接觸市民又要處理大量市民提供嘅資料,你就大概估到邊啲部門易出事。有啲公營機構都 ...
入面有班咁GE人存在, 只能對政府GE服務作有限度信賴.... 其實都經常聽到新聞講... 無LA LA 又唔見左部NOTEBOOK, 又可以隨意抄左D資料出來,但又唔見左枝手指....

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 06:34 PM 發表

離譜... 簡直是有心搞到咁大條數來引爆佢... 傳聞話有索螺絲背景, 佢個勢都唔可以話無可能.....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-15 07:21 PM 發表

呢件頭目,拉咗仲串串貢繼續搞事,如果有官敢比佢保釋,首先DOJ一定上訴,另外個官都要解下話
傻彤保釋到應該司法界個警鐘都係時候要清算的了

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-15 07:47 PM 發表

仲未得,DKLM,快LD啦

[頭條日報] 科學委員會籲港府向科興提取數據 以盡快安排青少年接種

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2221690
我都想問復必太有沒有交數據比磚家,還是批就批

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 06:44 PM 發表

陳朗昇:記協從無違反法例及國安法 不能輕言解散

港台做咗記恊個代言人,記恊啲新聞第一時間更新?

黑暴之後,我先驚覺愚港除了黃人黑暴癲倒黑白,連政府權威都癲倒左。假如任一組織必須向政府註冊先係合法存在,即係政府有權決定個組織係合法定不合法。我r爆頭唔明政府日怕日呢啲所以專業組織,好似佢哋先係做莊咁。好似教協,實事唔做多多挑剔,被點名道姓先知自己只係「民間團體」,政府話唔合作後就咩都唔係。

引用:
原帖由 海霖 於 2021-9-15 08:33 PM 發表

有女兄,我都系咁諗喲!
真系好想通關,回復正常生活!
好多人嘅共同願望。

不過記住:冇期望就唔會失望先。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-15 07:54 PM 發表

[h1]許家印突「轉讓」山頂大屋[/h1]

2021年9月15日週三 上午6:35

許家印突「轉讓」山頂大屋

中國恒大(03333)主席許家印及有關人士持有的山頂布力徑兩間大屋,其公司突然轉換董事,意味著許家印「轉讓」該兩個貴重物業。

許家印及有關人士持有的山頂布力徑兩座洋房,其公司均出現董事變動,據土地註冊處資料顯示,山頂布力徑十C號屋,由巨山有限公司(GIANT HILL IM ...
恒大今舖隨時要債務重組.
我估恒大未必會執笠,但是,可能要延長還款期及賤賣地皮來先還部份利息。

也許上兩年海航有人出手救,恒大以為佢地都會有白武士入股或接手資產。但在中央去槓桿抑樓價的決心下,恒大主席的朋友圈有多少人願接這個火棒呢?

恒大事件這1個月內應該會有結果,但發展仍有不少變數,我沒恒大資產,所以先食住個瓜,慢慢看戲!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 06:44 PM 發表

陳朗昇:記協從無違反法例及國安法 不能輕言解散

港台做咗記恊個代言人,記恊啲新聞第一時間更新?

呢個濕9妓協煮食,仲未瞓醒咁噃!可能大叔短評下一篇就輪到要寫「妓協末日」了!

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-15 06:47 PM 發表

[頭條日報] 支聯會顛覆案|鄒幸彤覆核2案保釋及申放寬報道限制全遭拒

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2221507

成日搞搞震絕對不可以俾保釋。
呢個傻彤,如果唔係真傻,就係試緊底線。不過都好,比佢哋多啲Try and Error,等將來23條立法可以更加封哂啲灰色地帶!

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-15 09:23 PM 發表

好多人嘅共同願望。

不過記住:冇期望就唔會失望先。
死心?😭

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-15 09:40 PM 發表

呢個濕9妓協煮食,仲未瞓醒咁噃!可能大叔短評下一篇就輪到要寫「妓協末日」了!
大叔大師兄快啲寫🙏
你寫好出版後通常要等5O天左右才能實現呵!👍👍👍
快啲快啲🙏🙏🙏

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-15 06:29 PM 發表

[頭條日報] 消息: 七個泛民區議員將全數被DQ

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2221606/

好消息繼續嚟。
呢場區已完宣誓真人show,真係好睇!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]