• 瀏覽: 843,134
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-15 10:27 AM 發表

'.....民主黨醫療政策發言人袁海文在同一節目表示不同意,因為有些市民是不用北上。他又說,內地亦有地方爆發感染個案,內地疫苗應對變種帶毒的成效亦有待研究,他對內地控疫是否比香港好存有疑問。..."

典型反中文宣, 呢種思維既人, 香港有幾百萬, 只多不少
證明民主黨依然冇變過, 想參選等下世

香港磚家今日會開會討論降低接種科興年齡,希望有好消息。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-15 02:17 PM 發表
又輕判

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-9-15 10:23 AM 發表

姚思榮倡安心出行增變色碼功能 袁海文不同意強制執行

立法會旅遊界議員姚思榮認為,如果本港與內地的防疫措施相對一致,讓內地對管控上也有信心,相信有助商討通關安排。姚思榮在本台節目《千禧年代》建議,香港可利用「安心出行」,設有黃紅綠等變色碼功能,顯示有關人士是否去過有感染個案的地方。內地來港人士亦可以配合轉用,當他們返回內地時,內地當局可作出適當管控。他相信「安心出行」的技術成熟可以做到,主要是研 ...
睇完覺得有的香港人真係好好好LPK。有的人不用出外國,係咪要香港完全封出入外國關口???
利申,我完全不用去外國,有人全包都不會去,封外國關啦!我要做香港Pk😡😡😡

引用:
原帖由 kingchan75 於 2021-9-15 12:49 PM 發表
希望將來換的香港身份證,有: " 中華人民共和國 "
師兄怎解出埋台毒身瞓症?請解釋!!!?

呢單新聞睇到心痛又感動
福建小朋友獨自去做檢測
換轉愚港
小朋友唔扭計
父母都發癲

福建4歲確診童獨自檢查與隔離 穿防護衣孤獨身影惹人憐
https://std.stheadline.com/realtime/article/1720877/即時-中國-福建4歲確診童獨自檢查與隔離-穿防護衣孤獨身影惹人憐

附件

_2021091513264334835.jpg(26.64 KB)

引用:
原帖由 abba007 於 2021-9-15 02:43 PM 發表

又輕判
放監就第二單案再拉,入荔枝角繼續等

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-15 03:12 PM 發表

師兄怎解出埋台毒身瞓症?請解釋!!!?
果張係台灣同胞既大陸居住證黎㗎

引用:
原帖由 054D 於 2021-9-15 01:39 PM 發表
通關一事上,其實政府射波比專家小組話兩地協商,其實即通關無望。

因為專家唔負責行政決策。而家問題係官長到。
剝洋蔥.... 要一層一層的剝皮, 先知邊層最"那"眼....

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-15 01:56 PM 發表

可以用"有些人唔使北上"來反對同大陸通關?

有些人冇用外傭,反對一切為外傭而設嘅入境措施?

有些人唔會堂食,反對一切放寬餐廳堂食嘅措施?

有些人不用健身室, 反對一切放寬使用健身室措施?

保安局幾時叫民主黨都交代下財政來源?
應該先同佢釐清 健康碼的作用是為咩而生? 唔洗講用來咩開關..... 佢連康碼 的作用都唔知點解, 咩一D人唔上大陸?? 簡直離題....

引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 02:02 PM 發表

所以傳聞只能寫好佢appraisal 等佢升職送去佢第二個office
如果是要用ED 方式, 最好將果班人轉曬去同一某部門, 專是負責再教育佢地....

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-9-15 03:58 PM 發表

果張係台灣同胞既大陸居住證黎㗎
原師兄己改帖了(原帖很容易誤會是港毒台毒L),原帖有台毒身瞓証

引用:
原帖由 054D 於 2021-9-15 01:39 PM 發表
通關一事上,其實政府射波比專家小組話兩地協商,其實即通關無望。

因為專家唔負責行政決策。而家問題係官長到。
射來射去,總的一句,香港政治決策系統底子薄,社會上抗疫防疫措施完全沒有達到亞爺的基本要求,通關後很容易全國遍地開花。
講來講去,愚港還未天光,請繼續瞓覺吧!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-15 04:22 PM 發表

原師兄己改帖了(原帖很容易誤會是港毒台毒L),原帖有台毒身瞓証
對!之前沒有思慮這問題,現已更正! 謝謝啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]