• 瀏覽: 843,832
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 07:23 PM 發表

蔡展鵬不關上次個高官飯局事,係關「無牌按摩店」事。
我知道係兩單。結局係有人當黑,有人好彩。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-8-7 05:30 PM 發表
支持大叔

信中央
信林鄭
撐警隊

假建制不可信,要放棄民建聯再揾新人入局
簽到

清除混進革命隧伍的反革命份子

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-8-7 07:08 PM 發表
其實我一直都唔明點解個議會會越嚟越多人,講真,鄉港又唔多,劃區都只係得十幾個,根本就唔需要咁多人,政府又係行政主導,真心想做好地區工作,還不如政府自己搞好民眾直接向政府申訴渠道,透過呢班代議士,人心隔肚皮,根本冇人知道佢哋有冇真係幫我將我想表達嘅嘢好好咁表達而唔係加鹽加醋
其實都好多瑣碎事要處理,如果佢地有心做,都幫到手的。
不過,佢地將所有唔好的都賴嗮政府。其實,有些居民要再教育,要負下責任。區議員應該要協調一下才對,而唔係分化。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 05:28 PM 發表
此帖是有關時事政治,請留言集中在時事政治討論,其他題目或閒聊請到其他帖留言。
多謝合作!

較早前幾篇《大叔短評》,說到民族主義,又批說到黑媒體及教畜協會會遭到清算。觀乎這幾個月的發展,毒果日報被抄家,多名高層及主筆都被國安調查及拘捕,我相信這只是個開始,因為警方搜去了毒果日報多部電腦手機及伺服器,我相信在其中會藏著大量反對派及外國勢力反中 ...
支持大叔好帖
繼續
信中央;
撐林鄭;
信警隊!!!

路過支持

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-8-7 07:08 PM 發表
其實我一直都唔明點解個議會會越嚟越多人,講真,鄉港又唔多,劃區都只係得十幾個,根本就唔需要咁多人,政府又係行政主導,真心想做好地區工作,還不如政府自己搞好民眾直接向政府申訴渠道,透過呢班代議士,人心隔肚皮,根本冇人知道佢哋有冇真係幫我將我想表達嘅嘢好好咁表達而唔係加鹽加醋
選舉分區太細,咁祇要氹小眾選民就得,形成議員眼光短淺,無晒大局觀

引用:
原帖由 一個中國人! 於 7-8-2021 20:07 發表

當時港督當政,立法局就喺橡皮圖章,唔知點解,回歸之後就唔可以做番橡皮圖章呢個功能?
美其名,增加民主成份,代議政制,實際喺英國佬掘嘅坑

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 07:23 PM 發表

蔡展鵬不關上次個高官飯局事,係關「無牌按摩店」事。
其實蔡 sir 單 case 真係唔夠警覺,我老友話佢退休前幾年事事留心,連過馬路都睇住綠公仔先至行

20個直選議席,
相信都會分餅仔,
某些政黨團體可能多一些, 
某些可能得一個位,
某些將會一個位都冇.

希望不再「愛國有罪,反中獲勝」

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 06:13 PM 發表
佢老尾又嚟搞「榮耀」

美國多名議員籲
將榮耀列入實體清單

https://www.hk01.com/即時國際/660640/美國多名議員籲將榮耀列入實體清單
相信中央會以牙還牙,提出反制裁。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 05:28 PM 發表
此帖是有關時事政治,請留言集中在時事政治討論,其他題目或閒聊請到其他帖留言。
多謝合作!

較早前幾篇《大叔短評》,說到民族主義,又批說到黑媒體及教畜協會會遭到清算。觀乎這幾個月的發展,毒果日報被抄家,多名高層及主筆都被國安調查及拘捕,我相信這只是個開始,因為警方搜去了毒果日報多部電腦手機及伺服器,我相信在其中會藏著大量反對派及外國勢力反中 ...
支持大叔! 
祖國加油!

支持大叔。都支持馬兄(微博)。

穆Sir出來選我實支持。

另外、近日有黃教師為逃亡大陰國低,低價賣車走佬。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-8-7 17:32 發表
支持大叔!
順便分享一個小發現,依家知道點解港大唔選擇直接將黃黑學生開除學籍……又有一班見光死!
其實大學不論上課、交功課、計考分等等也有一定彈性,若校內有人想放生班畜牲係可行的。表面上,現在班畜牲無得入校園,但也無話清除學籍,若教授用一些理由網上授課、網上交功課、改變評分方法,這樣也有可能令班垃圾鬼鬼祟祟地畢業。

禾覺得校方的安排有d鬼,所以國安一定要追究到底,社會也要迫島大唔好側側膊,係直接開除校籍。

支持大叔繼續發聲!!

引用:
原帖由 big3624 於 2021-8-7 08:27 PM 發表

其實蔡 sir 單 case 真係唔夠警覺,我老友話佢退休前幾年事事留心,連過馬路都睇住綠公仔先至行
佢地連馬會投注同股票投資戶口都唔可以開,只可以買基金。