• 瀏覽: 844,034
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-9-22 12:34 PM 發表
深圳科技公司被爆欠薪2個月 與《香港01》同集團
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210922/bkn-20210922102439575-0922_00822_001.html

廣東深圳一間與傳媒《香港01》同屬一個集團的科技公司,有員工近日在微博發公開信,指公司自7月起欠薪,至本月1日突然宣布注銷公司,全部員工包括懷孕的女職員會在9月30日解約,但 ...
香港01危矣

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-9-22 11:16 AM 發表

妖台班高層係想打入內地架。唔係做乜唔請balckpink既經紀人請劉cc前經紀人帶隊。只係唔敢講怕得失Y人腦殘粉。

https://www.gushiciku.cn/dl/0pdjv/zh-hk

TVB參與灣區升明月晚會既製作方式,打破了地域界限,除了演員要上去拍戲外,為專注唱歌既新人提供多一個渠道。爛鏡咪屈係愚港囉。馬交遲下都唔知比唔比佢哋過去呀,國家大方向嚴打娘炮韓流娛樂文化, ...
感覺上,自從內地整頓娛樂圈及打擊娘炮文化後,班404及爛鏡嘅氣勢已經弱咗,我真係相信佢地只會困係愚港市場,內地係唔會受佢哋玩.......

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-9-22 10:09 AM 發表

我對呢啲報道,好有保留。
雖然係真有其事都好,我唔信會放呢啲風出嚟。
放呢啲風,似乎想營造一啲氣氛出嚟,攪到人心惶惶。

方向週係邊個嘅,大家心照。
東周係星島集團刊物,唔係方向報集團嘅,所以我信東周嘅報導,真係開始整頓E管局及鐵路,始終,醫療及鐵路係愚港重要服務系統及建設,不能落入班黃畜之手。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-22 10:09 AM 發表

近期如果比星島及頭條報過,基本上都準備上路
E管局及鐵路公司,睇路啦!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-22 06:10 PM 發表

咦, 唔通呢個係大叔下個帖嘅題目?

一定係, 除非唔係!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-22 09:12 AM 發表

嗰兩個工會要散檔,幾乎可以肯定
我相信唔止會令兩個黃畜工會收檔,HA及MTR仲可能有新做法,趕絕黃畜控制醫療及鐵路......

大台新聞話又捉一個什麼思政既19歲女人
自己自首,唔知係咪又一個篤灰

大 Case,工聯會收到200名蘋果前員工求助,投訴被無理解僱,且不獲賠償,被裁員工中有超過70%年資超過5年、30%月薪高達5萬港元以上。 ​​​今次工聯會一定要去到盡!

引用:
原帖由 大叔2020 於 22-9-2021 18:23 發表

我相信唔止會令兩個黃畜工會收檔,HA及MTR仲可能有新做法,趕絕黃畜控制醫療及鐵路......
之前有吹過風,區議員宣誓完畢後,有機會到政府資助機構,即社福、津校教師及醫管局員工。但如果MTR都有份,可能理由喺政府喺大股東

引用:
原帖由 ckn929 於 22-9-2021 18:47 發表
大台新聞話又捉一個什麼思政既19歲女人
自己自首,唔知係咪又一個篤灰
今次中4重彩,不過好有興趣呢班人背後金主喺咩人,國安法實施後,都咁老馮繼續播毒

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-22 08:38 PM 發表

今次中4重彩,不過好有興趣呢班人背後金主喺咩人,國安法實施後,都咁老馮繼續播毒
4個漢奸唔係無業就係學生,但又開到間什麼樓上書店仲有大批探監3寶,,有幕後金主就一定的,看看是什麼人啦今天自首19歲女人可能大把野爆

國家隊拍《獅子山下。情》及《守城者》慶回歸25年,期待中

[頭條日報] 「文化央企」開拍香港警察電視劇《守城者》 慶回歸25周年

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2234965

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-22 08:31 PM 發表
大 Case,工聯會收到200名蘋果前員工求助,投訴被無理解僱,且不獲賠償,被裁員工中有超過70%年資超過5年、30%月薪高達5萬港元以上。 ​​​今次工聯會一定要去到盡!
單嘢似apple設一個陷阱畀員工!😱

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-22 06:10 PM 發表

逐忽逐忽整頓
冇殺錯冇放生
排住隊逐個捉

老老實實
大叔係唔係有份獻策

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]