• 瀏覽: 843,903
  • 回覆: 7,396
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-22 04:44 AM 發表

柳爆缸係九巴後人既女婿,亦是巴士公司傳訊主任...
九巴背後也是地產商...
離左婚好耐啦,佢仲去打前妻嘅男友人,單新聞上曬報紙

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-9-22 09:46 AM 發表

機會放在眼前但有幾多年青人會珍惜,昨晚晚會有個口號幾好,以後我們就係大灣人而香港年青人們看到機遇嗎,放棄被洗腦的思想吧時間係唔等人的
昨晚去灣區表演的香港明星最年青應該得文詠珊,而其他都40以上了
最後生係gigi炎明熹,GEM年紀細過文詠珊

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-22 09:59 AM 發表

呢班妖人一開始定位已經係黃人嘅精神寄託,黃人喺政治範疇清袋之後好多已經將戰場轉移去其他地方,娛樂圈就係佢哋而家嘅主戰場, 已經開始有黃教畜喺教材上滲入對呢班妖人嘅追捧。表面上呢啲嘢不涉政治,更加難以管制, 但事實上呢班妖人嘅意識形態,係跟隨緊黃人嘅步伐, 唔做大陸市場, 針對 tvb, 攪基,乸型( 與中央禁劣質藝人嘅政策相反), 香港黃人追捧呢班人, 實質係潛移默化咁繼續散播反中意識形態。
唔止反中,而且娛樂低俗化,仲以為係高尚有品味

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-22 04:45 AM 發表

你既口氣似乎係不滿中央多...
你如生係文革年代唔知會死多幾多人。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-9-22 02:07 PM 發表

最後生係gigi炎明熹,GEM年紀細過文詠珊
可能我唔識欣賞G.E.M唱歌只係賣論技巧無感情
我覺得JM唱得好過佢而且真係好靚

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-22 12:50 PM 發表

香草O1係咪要執?
我同妹兄有相同想法,係咪有人想攞錢著草走佬執笠呢?國安應該有留意某些傳媒嘅

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-9-22 02:01 PM 發表

離左婚好耐啦,佢仲去打前妻嘅男友人,單新聞上曬報紙
我都記得,柳進肛真係好中意講打講殺。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-9-22 01:35 PM 發表

每隻mpf基金成分通常係由好多隻唔同起市面嘅基金組成,而果d市面基金入面亦投資起唔同成份嘅債券、股票等,因此個portfolio很diversified, 每個mpf基金客戶風險好細。每隻mpf基金亦需要mpfa批核同監管,個portfolio的成要保持一定不能多於約干%的投資在某一種成份🤩
qq妹妹解釋得很清楚!
我諗緊,恒大吹風爆煲已起碼一年,如果基金經理無發夢,佢地應該減持不少恒大的企業債。當聽到債息颷升時,也代表債券比人低價沽緊。
個人覺得,恒大最終會透過賤埋資產和大幅擴大股本低價配股給某些國營機關集資。
也就是說恒大系的管理層將會被大幅裁撤,未來恒大的盈利主要是用作償還攤長了時間的債務。
這樣,恒大債務危機就可以軟着陸。而恒大最值錢的也許不是地皮,而是其他行業子公司的專利技術(如汽車自動駕駛等)吧。

引用:
原帖由 ckm 於 2021-9-22 01:42 PM 發表

炎明熹本身係雙非,父母仲喺大陸,佢會係最容易融入到大陸市場嗰個。雖然我鍾意姚卓菲多啲,但講融大陸市場,炎明熹係更具優勢既。
希望在明天,香港青年人應盡早融入內地,可以取長補短,應對不時之需是好事。

鯤鵬一直認為香港想生存必須儘快和大陸通關加入大陸雙循環體系,可惜,香港黃人太多,單看餐廳外拒絕使用安心出行的人就超過一半這一點就知香極難推行健康碼,無健康碼就無追蹤能力,無追蹤能力,阿爺又點會開關呢!
一天香港防疫不和阿爺睇齊,通關,發夢吧!下面是盧寵荗教授分享大陸通關的要求,大家了解一下吧!

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-22 04:14 PM 發表
鯤鵬一直認為香港想生存必須儘快和大陸通關加入大陸雙循環體系,可惜,香港黃人太多,單看餐廳外拒絕使用安心出行的人就超過一半這一點就知香極難推行健康碼,無健康碼就無追蹤能力,無追蹤能力,阿爺又點會開關呢!
一天香港防疫不和阿爺睇齊,通關,發夢吧!下面是盧寵荗教授分享大陸通關的要求,大家了解一下吧!
唉!與豬同伴,齊享共孽。😰

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-22 10:45 AM 發表

師兄,即中央繼續俾香港做巨嬰嚟安撫愚港人。希望愚港人帶番出正常人智慧,步向國家向心力,漸漸地使香港人得到正能量。
其實唔駛咁諗既.
香港人亦唔係得黃人, 阿爺對香港既扶助係整體. 冇需要用全個香港去同黃人倍葬.
要香港撥亂反正唔係得一棍打死, 置之死地而後生一個方法. 這方法亦唔會係最好既選擇.
軟硬兼施更好.

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-9-22 11:41 AM 發表

年輕未買樓同事, 還取笑明日大嶼
幫地產商遞刀
典型對人不對事.
只要係政府提議既佢地就反.

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-9-22 02:59 PM 發表

可能我唔識欣賞G.E.M唱歌只係賣論技巧無感情
我覺得JM唱得好過佢而且真係好靚
我覺得唱歌技巧唔係最重要. 好到某程度要睇其他野.
好唔好聽, 想唔想一聽再聽都係一種感覺.

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-9-22 05:32 PM 發表

我覺得唱歌技巧唔係最重要. 好到某程度要睇其他野.
好唔好聽, 想唔想一聽再聽都係一種感覺.
正如國民初戀嘅歌唱技巧都未到家,但佢用少女心唱到首歌好sweet,呢樣先係感動聽眾嘅要素

支持中秋晚會無妖tv班爤鏡,文藝界要撥亂返正!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]