• 瀏覽: 843,892
  • 回覆: 61
  • 追帖: 126
+1390
有間最近幾旺的senxxxx cafe 係黃店,聽聞幾好食,我個所謂藍的朋友話知道但都去幫襯,話只要野食好食佢唔會理,但買野就唔幫襯黃店,俾我鄙視 😑 買野同食野都係幫襯,有咩分別?!去親呢啲舖即係支持佢地繼續黃,所以我覺得唔可以去囉...

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-8-28 10:59 PM 發表
曱甴早走早著😒😒

https://m.weibo.cn/status/4675294201647612
呢啲垃圾走還走,唔好C返黎!😠
想食兩家茶禮的賤人😒 如果不幸地佢地返到黎,希望對家係全球徵重稅,起碼等佢地無得咁舒服😡

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-8-29 10:31 AM 發表
唔想戴罩又示威
唔想social distance又示威
唔想打針又示威
唔要疫苗護照又示威
睇見都煩

西方世界係咪有病😒😒
https://m.weibo.cn/status/4675403044880587
個人主義利己主義,自己大哂,係咁架啦…
西方社會宣傳呢啲野咁耐,而家反噬囉…

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-30 01:22 AM 發表

今日喀布爾機場被火箭炮襲擊,美軍同塔利班係共同出聲明叫當地美國人小心,因為機場會有機會再受襲擊:

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3045339/阿富汗亂局|拜登指喀布爾機場極可能再受襲 塔利班促交還機場控制權
你又知老美第一手知?你又知淨係老美等西方國家知?唔出聲就係唔知?
無記錯的話我國好早未出事已經叫國民快啲走,唔走得嗰啲領事館應該有紀錄有聯繫的,喺b站睇過一個仲喺當地嘅,話喺當地的(唔記得係阿富汗定喀布爾)中國人已經剩返好少,都係有項目/任務在身嗰啲。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-30 08:37 AM 發表

你仲撐佢地做乜?
塔利班全部係美式裝備,佢地連黑鷹直升機都有架....美國佬會蠢到連武器都唔識得燒毀就挽鞋無屣走?
今次係美國佬聯同塔利班發警告,仲講乜野"塔利班係中國朋友"?

總之塔利班係信唔過....你要信佢地改過的話祝你好運....
你講野唔該尊重啲,我無撐過塔利班,只係我知道好多野都唔係咁簡單,唔係我地呢啲普通平民百姓會知道囉,你真巴閉咩都知。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-1 10:46 AM 發表
愚港政府真係累人不淺!

出口術都已經搞到200幾隻曱甴區已完唔撈,連帶打爛埋佢哋班垃圾區已完助理變咗濕熱人士,影響呢啲家庭生計!

最近大叔做緊嘢嘅公司請人,好多濕熱嘅前區已完助理走嚟應徵,結果令到我浪費好多時間睇呢啲垃圾求職信,又嘥我精神!
恭喜大叔搵到工。
睇左垃圾的求職信,係咪要洗眼😂

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-9-2 09:31 PM 發表

懲教連黑幫大佬,三山五嶽,殺人強姦犯都未怕,怕你班曱甴?睇監獄風雲睇上腦
佢地呢啲垃圾真係以為自己大哂架喎,所以我好想呢啲垃圾喺老美陰國都做啲野出黎顯示自己繼續大x哂,然後睇下人地點對付佢地。就算唔對付佢地,製造社會問題都好啊,我唔信當地人肯俾佢地大x哂😏

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-7 02:23 PM 發表
英國更新香港旅遊建議﹕國安法適用於英國行為 疑犯可被大陸審訊

英國當地時間今日(6 日)更新對香港的旅遊建議,警告香港國安法涵蓋於香港境內及境外、包括英國的行為。更新部份又提到,在香港國安法下,中國大陸當局或可拘留及審訊疑犯。
英國新增的內容載於香港旅遊建議中,「安全及保安 (safety and security」部份。

在今次新增內容前,建議已提及香港近年政治局勢,包括在 2019 年及  ...
我倒係希望佢地繼續搞,等佢地驚到唔敢返黎

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-9-7 03:56 PM 發表

黎到英國,都冇得拜空氣嘅自由擧黑旗嘅自由,何處是吾土?
其實呢班人知唔知人地厭棄佢地向度搞搞震架。
暫時嗰邊應該又未有咩怨言,好似係得當地華人唔like,所以希望佢地發大黎搞,搞到非華人都嫌棄佢地,但同時佢地又返唔到黎香港 😏

引用:
原帖由 054D 於 2021-9-8 02:19 PM 發表
之前指出過,可以話美英等國無試過係英語國家搞顏革。

而黑衣點講大部份都識基本英語,可以係YouTube 出視頻,用英語分享手法。

正正係呢個原因,美國黑命貴有顏革的手法出現。
而英國的偽太子站,先唔好講個站名係英個皇室命名。
而最重要係,原來做假制作流言方式,可以鼓動民眾,而所謂非暴力警察最拉有難度。咁樣簡值係教科書式向英國人示範如何搞顏革。重得了。

所以英國先出 ...
咁咪更加要搞事囉,直接了當攞到一個尋求庇護的理由 😏

引用:
原帖由 clinph 於 2021-9-12 07:52 PM 發表

2024 踏入九運(離火), 大火運行到2043 (利科技、互聯網、藥物、能源、戰爭、中女...)
2025, 2026,2027連續三年都係木火流年 (2026 屬頂峰大火流年, 香港八字屬燥底所以都要小心)
美國國運最忌木火,所以好有可能捱唔過
中女😂😂😂

btw,老美成日山林大火啊,又話無水乾旱啊(加州),算唔算?

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-9-19 07:32 PM 發表
https://www.gov.uk/government/news/new-system-for-international-travel

10月4號開始,香港去英國又變番要隔離10日, 因為香港針咭上沒有列明出世日期。
私隱好重要啊,班黃黑話嘅。反正我唔會去陰國唔關我事 🙂

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-21 05:07 PM 發表
今日有位Fedex的速遞員來我公司收件,佢嘅手機📱鈴聲🎶居然是"願榮光歸香港"個首垃圾兼難聽到極點嘅曱甴歌,我已經肯定該位速遞員是一隻曱甴,而我當時想播番香港警察的最新主題曲"捍衛香港"的手機📱鈴聲🎶俾佢聽,可惜佢走得太快播唔切
睇來所有公司都要學下政府及國泰咁,清除公司內所有黃黑勢力 ...
我公司有兩個由fedex過黎的員工,都係好黃嘅

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-21 09:56 PM 發表
一開始求快,走錯路,要糾錯就十分辛苦了!

呈點
這幾年,隨著“住房不炒”的逐步深化,現在無論是房企還是老百姓都接受了一個事實:房價不是一直上漲的!

中國房地產剛開始的時候就參照了香港模式,而非新家坡模式,所以它在短時間內帶動中國經濟迅猛的發展,但當體量達到一定程度,房地產綁架了經濟的時候,發現這條路其實副作用相當大。

因此,這兩年國家下大度力糾偏,大力發展公租房、經濟適用房、兩限等,只有老百 ...
幫地產佬打工嘅人,買地產佬嘅樓,去地產佬嘅商場,幫襯地產佬嘅超巿,etc...賺到嘅人工又落返去地產佬個袋 🤑

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2021-9-23 01:21 PM 發表

我都有舊朋友&同事係機場做野,然後癱瘓機場個啲日子佢地都係有份坐係現場,yc絕對係無處不在,咩階層咩機構都總有一大班係左近
連空運都有啊,包中高低層…🤫
之前咁多野運到入黎,唔知有無關係...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]