• 瀏覽: 843,766
  • 回覆: 61
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-8-11 07:08 PM 發表

今日有位YC同事講,香港幾時變成咁,投降都仲要趕盡殺絶。

禾答佢,咪前年黑暴之後囉!.... 條柒頭即刻收聲。

所以禾可以答你,係!佢地真係當無事發生過!
唔好跟左班垃圾黃黑咁講啊,佢地將自己打造成受害者咋!
黃黑對佢地嘅對立方先係趕盡殺絕。
教協呢啲係犯法啦,佢地邊係投降,係想逃避咋,真投降認輸就自己認罪入去坐啦!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-12 08:28 AM 發表

即係我個理解唔錯得哂,即係要視乎教協果啲物業資產是否屬於職工會物業,抑或是在慈善團體名下。

不過咁,狀棍與教協咁friend,呢個問題可能晨早已知會教協,教協到現在都斷估無可能咁蠢,將物業資留在一個慈善團體名下吧??

甚至係已經註冊咗另一間有限公司,holds哂啲物業?
希望越挖越多內幕,或者俾人爆大鑊 😏

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-8-12 11:57 AM 發表

大家唔好開心住, 法輪功澄清係假新聞喎

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2164321/即時-港聞-網傳法輪功學員撤出香港-會方否認指-假新聞
係咪之前寫"烏蠅"嗰個FB😂
嗰個FB應該係玩9法L功的😎

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-8-12 02:39 PM 發表

玩9化膿功個 法輪神功大法page 已經比FB摺左🙄
吓,咁無天理咁無言論自由!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-12 06:21 PM 發表

呢班死剩把口,又唔會去衝去做犯法嘢,唔走留喺度又喺繼續做怨婦,所以都喺走曬好,免影響社會風氣
最好係佢地帶埋啲投訴文化,搵著數文化,怨婦態度過去5眼😏
嗰啲地方收左啲垃圾,搞到一堆社會問題,令呢啲地方水準更加下降的話,都算係對我地做左件好事 🤣

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-8-12 07:13 PM 發表

係膠尚白人面前, 哩班小黃人邊敢出聲。 敢出聲,白皮亦都唔會同佢哋客氣。
咁嗰邊唔係淨係得白皮嘅,同埋有啲人喺度R緊著數。另外,做慣白皮奴隸嗰班就話怕啫,而家係青少年嗰班未必怕,做開大少爺大小姐架嘛 😏

引用:
原帖由 Loving11 於 2021-8-12 09:02 PM 發表

佢係我中學校監,真正為窮人請命的民主鬥士,出身傳教士家庭脫離教會,曾有同學因家庭問題校監俾佢寄居學校,同學畢業後回校教學。
我屋企人幾個家庭都俾佢幫過,所以好難得我屋企人咁敬重一個西人女性

非常支持呢班友去爭取多啲著數😏

【明報專訊】英國因應香港去年實施《港區國安法》,今年推出英國國民(海外)護照(BNO)移民計劃。英國港僑協會公共事務部主管Julian Chan接受英國《衛報》訪問時表示,由於行政程序積壓,港人抵英無法找到工作,被剝奪獲得住屋、教育及工作的平等機會,又批評英國當局只是提供一個可居住的國家,但港人在當地幾乎無法真正地生活。

https://m.mingpao.com/pns/港聞/art ... 僑協會批英乏支援-求職難住屋教育不平等

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-8-13 09:42 AM 發表

真係傻得好勻循,佢地都識講係奢侈品啦,買既人占1%都唔知有無,同埋呢班係有錢人黎㗎,你唔運去中國賣,唔代表佢地無辦法買到
俾位國內牌子升lv 😏
多謝佢地自動讓位,哈哈哈哈

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-8-14 12:39 PM 發表
尾國單日新増😱😱😱
我想知道,佢嗰個只收有錢人嘅醫療系統可以頂幾耐。當然如果只收有錢人,可以醫療系統點都唔會爆。佢地除左搵土地埋C,有無焚化爐...

另外,前幾日睇到老美新聞...
話說老美公司唔少人因為疫情關係在家工作,而公司會因應佢地屋企的州份的生活指數去減薪...有啲人為左唔被減薪就寧願返公司。

引用:
原帖由 逑求奇 於 2021-8-14 09:31 PM 發表
哈哈…貼內越來越多“風格奇精”嘅“高手” “吹手”.我講方中友同馮軍,就俾人扯去九大行星外天際漫遊。我自問毫無養份,含金量亦係負數,好吧,現實官場生態只有局中人至感受到,多講冇謂,就此登岀,有緣嘅江湖再見!
某啲人就係想呢度嘅人走哂,大家一個一個咁走,正合佢地意。

支持中央,支持林鄭,支持警隊,支持大叔,都支持各位喺度咁耐的帖友繼續理性討論。

引用:
原帖由 影瞳 於 2021-8-15 07:06 PM 發表

早幾日聽到個笑話,
有人係黑暴最嚴重時想移民外國,
佢屋企人連政府工都辭埋,
點知今時今日仲係香港。
我聽到有人喺老美回流添,都去唔夠1年。嗰邊公司遲遲唔肯幫佢搞工作簽證,但當時樓都賣埋就仆左過去😏

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-15 08:49 PM 發表

呢次黑暴,呃左幾多無知人去尋找所謂美好生活。
無所謂啦,佢地最緊要過左去就唔好返黎,我都唔想有呢啲人喺身邊...成日喺度講外國點好,但佢地又知自己會被歧視喎,真係個腦有問題,咁都叫好?我都唔明佢地個腦出左咩問題,喺香港成日笑勤力的人話佢地奴性重,佢地去到英美唔係做資本主義的奴隸,西人印度人的奴隸?!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-8-16 08:08 AM 發表

僱主果然唔係普通人

01消息:減檢疫後確診外傭居所曝光‎  業主為西九M+董事貝明湄
https://www.hk01.com/article/663952?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
一般人邊識咁樣鑽空子搵漏洞 🤷🏻‍♀️
講真,世上PK賤格的人咁多,人係要管嘅,真係無錯,如果唔係真係對一般守法好巿民唔公平。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-8-16 08:19 AM 發表

香港黃撚冇得救, 尋日聽到黃親戚大發偉論(此人不久將會移民外國):

而家根本人哋外國已經生活正常返曬, 周圍去旅行 ,係中國呢啲地方一個case就封成個城市真係xxxx。

(此人於外國有物業放租,被問及長時間因疫情沒有去打理會否有問題) 人哋(外國人) 好好, 啲代理公司,租客好老實㗎,你估好似啲中國人咁呀,如果係中國人你就要小心啲。

上海北京而家唔畀人學英文啦。

你(同中學生講)學校遲 ...
佢有無去過外國生活?
無嘅話祝佢移民後生活愉快,我相信佢到時都係會隱惡揚善,淨係話你知佢生活得好開心😏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]