• 瀏覽: 844,203
  • 回覆: 137
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-8-7 05:32 PM 發表
支持大叔!
順便分享一個小發現,依家知道點解港大唔選擇直接將黃黑學生開除學籍……又有一班見光死!
自動暴光

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-8-9 04:50 PM 發表

我亦只係回應貼出來那篇報導, 解釋點解過去10年唔拆僭建
以後? 唔使估, 一定拆............
阿爺已經打殘左反對派, 什麼300+已廢左武功, 特首選委會已是完全可控, 已沒有機會捧第二個品客出來爭凳仔, 而地主黨及新界佬, 擺到明是下一個整治目標, 跟住邊個做特首都一樣拆..........都係呢句, 形勢比人強, ...
事實新界好多土地俾班土佬霸咗好多,香港土地住屋問題真係要認真處理。

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-8-9 11:02 PM 發表

新界原居民所合法擁有土地,一定唔夠四大發展商所合法擁有嘅新界土地儲備多。
我認識好多基層原居民,一直都有賣農地業權比四大發展商所持有嘅子公司。中間又有不少炒賣者。
而家原居民淨低所持嘅係大多太偏遠,發展受環境所限嘅土地,果四大個價又唔夠嘅土地。
政府要搞新界地發展,問四大就得
當然,人家四大望政府唔會收佢地持有嘅土地,而係望政府收回佢地持有土地嘅周邊土地。好讓佢地自己發展起私樓。
呢班人最唔想香港有改變繼續維持現狀,政府要收地佢哋一定聯成一線。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-8-10 07:30 PM 發表

但。。。今次教協所謂宣布解散未必是真的。。。
據在下所知教協解散,最少要得三分二會員同意。。。
現時教協有會員九萬五千多人。。。即最少要有六萬多人支持才算合法解散。。。
其次是教協主席想將幾十億資金用來給(二百名員工)工資!?

再者那些教協背後高層全是各大名校的校長、校董及主任。。。最怕的是假轉解散轉成地下組織,會更令人憂心。。。
今次真係要睇國安及教局怎樣處理了。。。
今次一定散得成一個人都唔投票都會解散,咁大舊錢反正都要走佬點解唔袋住先!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-10 11:38 PM 發表
啱啱諗起,前2日老鼠曾還幫教畜會洗白白話觀其行的,,,現在教畜會自己宣布壽終唔寢哦,,老鼠曾情何以堪啦,,,真係要去出嚟解釋解釋以說明知
教協可能小老鼠成,咁多聲氣做乜?阻住發達!趁機賣得就賣袋住先,多個錢走佬都好。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-8-10 09:39 PM 發表

2019根本就是一場奪權政變,
"林鄭下台", "解散警隊", 開口埋口就"屎袋甲命",
叫得咁口爽, 傻架........
佢地知唔知自己玩緊政變.

現在政變失敗了, 幾個頭頭已在赤柱,
餘下的嘍囉, 自然要找數, 不要再扮無辜.
有份玩, 就要有份找數.
明明係攪政變,還明目張膽勾結外國勢力,咁都唔拉殺幾隻雞班馬騮點會驚,咁過癮!攪到成地屎話唔算數,而家唔玩嘞。

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-8-11 12:51 PM 發表

政府連暴動都唔敢用,只說係社會運動! 還想佢會定性為政變?
當然唔會,唔記得林鄭講過只有三萬警察?即係話其餘都係前朝餘孽垃圾奴性不改的走狗,林鄭係政府大邊啲係人邊啲係鬼有邊個比佢更清楚?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-8-11 07:16 PM 發表

短時間第二炮,加上人民日報今日都有發炮,教畜協就算解散(有排未解散到,要六萬幾會員讚成),仍然會繼續追殺,所有頭目嘅下場,應該同毒🍎高層一樣,小心天光國安㩒門鐘
頭目固然要拉重要重判嗰班會員咪已為唔關事,入得會即係認同個會嘅立場和方向都係共犯,香港教師已經臭過屎有得走好走嘞。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-11 11:21 PM 發表

有好多藍教師為左佢地既平價超市入會個喎,咁咪好無辜??

正如有好多黃友都幫襯工聯會報水電課程準備走佬喎,咁佢地入得會即係認同個會嘅立場和方向??
當然!
佢可以話我貪買餅卡平啲啫,但一般人(除咗你)對一位專業老師而且相信唔係全世界最高都亞洲最高薪酬的老師要求當然高啦!佢唔唸清楚入會後果佢自己負責,我讀小學三年級因為聖經一科唔合格,所以上主日學,已經睇到教會人嘅醜陋自私到領聖體我啋佢都傻,自此我乜教都抗拒。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-8-11 11:31 PM 發表

當然!
佢可以話我貪買餅卡平啲啫,但一般人(除咗你)對一位專業老師而且相信唔係全世界最高都亞洲最高薪酬的老師要求當然高啦!佢唔唸清楚入會後果佢自己負責,我讀小學三年級因為聖經一科唔合格,所以上主日學,已經睇到教會人嘅醜陋自私到領聖體我啋佢都傻,自此我乜教都抗拒。
手快得滯

繼續
一個專業人士成年人冇帶個腦入會?當年我咁細都會唸入咗教就係教徒,我都唔中意同佢哋玩,入嚟做乜?
佢哋假如純粹貪便宜就更活該咁高收入重咁貪小便宜不過教書人小氣計較都出名了。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-8-11 11:21 PM 發表

有好多藍教師為左佢地既平價超市入會個喎,咁咪好無辜??

正如有好多黃友都幫襯工聯會報水電課程準備走佬喎,咁佢地入得會即係認同個會嘅立場和方向??
佢就係唔認同工聯會嘅立場走佬囉!我都叫教協班人走㗎,捉大嗰幾隻雞劏吓咪算囉!其餘識趣嘅好走嘞,咪自己攞嚟衰,香港監獄養埋咁多垃圾搵納稅人笨。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-8-12 10:31 AM 發表

唔會少咗記協嘅

妓協竟然話香港有假消息?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-8-13 05:21 PM 發表

八九十年代最抗拒回歸既係班商家佬.
其次係班專業人士.
佢地果一套同今日班廢青本質係一樣.
你唔好睇佢地個個人前都話支持中央支持政府, 背後做左乜你鬼知.

呢類思想借屍還魂, 甚至演變成暴亂, 基本係唔關民主黨班大中華膠事
民主黨只係自己戇鳩要同人地鬥"民主".
最戇狗係回歸後出生班人完全成為呢班既得利益者嘅旗子。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-8-14 11:52 PM 發表

足足打咗廿年喇,唔通最後關頭靠三千六隻鬼畜可以改寫歷史咩 !  

依家 三千六又好,三萬六又好,幾多都好,最終佢必定都會敗走撤退架嘞。 以後再無尾軍嘅事,跟住C1A會係幕後上場,希望阿爺小心老尾陰謀啦。
3600太小嘞,36000,再唔夠又加360000,尾國得嘅😉

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-8-15 03:16 PM 發表

邊個團體接收黑金,就拉埋佢地啦。
有收過呢啲錢嘅人都係共犯,到時唔好話我收帛金啫。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]