• 瀏覽: 844,013
  • 回覆: 69
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-3 09:27 PM 發表
微博:人民日報俠客島今天剛剛發表了一篇長文錘高曉松,最后一段結論部分高屋建瓴措辭嚴厲。

但我看了一下,截至今晚20.07分,騰訊視頻與愛奇藝均尚未下架高曉松作品,俠客島所說的“曉松奇談”赫然在目。

幾家主要視頻平台目前下架高曉松全部作品的只有優酷。
優酷是阿里巴巴大文娛旗下視頻平台。
高曉松 曾任阿里巴巴大文娛總裁。

...
騰訊視頻與愛奇藝.... 一個是台背景, 騰訊想點?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-4 11:11 PM 發表
當有日周圍都是walking dead 時, 佢地目標就單一化... 集中攻擊中國.... 阿爺大力發展軍事, 不單是為老尾,

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-9-6 10:33 AM 發表

下下填紙仔嗰啲真心on9
... 好多時有意無意會在果d寫紙的人面前掃CODE, 之後就放低D 部手機在佢地面前俾阿姐睇DO 左啦, 就可以過左佢地去攞位坐... 佢地咪慢慢寫LOR

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-9-6 03:13 PM 發表

其實我覺得佢兩個唱得有感情過林志炫, 而且林係真賤, 明明編曲老師做好晒編曲分好晒詞,
佢硬係話佢兩個唱得冇佢咁好, 所以叫佢哋唔好唱, 又話鏡頭唔使俾佢, 鏡頭留俾佢兩個跳舞o既,
結果佢自已企前面, 成個演出佢自己鏡頭最多, 李雲迪一句冇唱純伴奏, 仲要明知李响唱唔到咁高音,
特登分最高音嗰句俾佢唱, 賤到爆, 講真, 四個人入面, 成就最低嗰個係佢, 唔知佢憑咩咁自信
你講緊是咩節目邊集? 想追睇下....

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-6 05:44 PM 發表

乜林志炫原來係咁樣,估佢唔到喎。
佢唱煙花易冷好好聽。
佢把聲同歌都好聽... 不過, 唔知原來是咁GE人

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-9-6 07:38 PM 發表

芒果台嘅《披荊斬棘的哥哥》
TKS

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-9-10 08:04 AM 發表

朦查查,衹有找喂鷄

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/突破性感染
... 即是失效啦.... 長篇大論...

引用:
原帖由 054D 於 2021-9-10 04:02 PM 發表

但問題係好似已經唔係第一次(易建聯好似中過招), 李寧牌應該加強保障
... 李0 佢仍然是中國人? 有無咩背景同外國有關? 當時佢用肖箭時都唔好感覺... 搵個娘包來SHOW 運動服?

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-9-10 06:38 PM 發表

梁朝偉正氣好多,香蕉人反而眼神閃閃縮縮!😶
無記錯...佢都有張單眼相出過, 可惜果時無SAVE 底...

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-9-12 11:49 PM 發表

炒股嘅係唔係應該大手吸納2600中鋁?
會上望幾多? 有D 陳年的, 希望回到家鄉

支持國安法,
支持特區政府在議會撥亂反正。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-9-14 11:22 AM 發表
希望快些有新葯上市,  冶療新冠.
葯物分中西2個陣營.
又會展開一輪話語權爭奪戰.

- 新冠“特效藥”的競爭也日趨激烈。在國內在研的新冠特效藥中,
開拓藥業的普克魯胺,騰盛博藥的 BRII-196/BRII-198 聯合療法成為由國內藥企研發並已率先進入臨床3期的新冠特效藥。
- 中和抗體成最熱賽道,中外藥企爭相布局.
- 國藥兩款特效藥正在推進啟動,預計兩三年內研發完成.
https://new.qq.com/omn/20210914/20210914A034LJ00.html
2,3年... 跟得上變種速度嗎?

引用:
原帖由 054D 於 2021-9-15 01:39 PM 發表
通關一事上,其實政府射波比專家小組話兩地協商,其實即通關無望。

因為專家唔負責行政決策。而家問題係官長到。
剝洋蔥.... 要一層一層的剝皮, 先知邊層最"那"眼....

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-15 01:56 PM 發表

可以用"有些人唔使北上"來反對同大陸通關?

有些人冇用外傭,反對一切為外傭而設嘅入境措施?

有些人唔會堂食,反對一切放寬餐廳堂食嘅措施?

有些人不用健身室, 反對一切放寬使用健身室措施?

保安局幾時叫民主黨都交代下財政來源?
應該先同佢釐清 健康碼的作用是為咩而生? 唔洗講用來咩開關..... 佢連康碼 的作用都唔知點解, 咩一D人唔上大陸?? 簡直離題....

引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 02:02 PM 發表

所以傳聞只能寫好佢appraisal 等佢升職送去佢第二個office
如果是要用ED 方式, 最好將果班人轉曬去同一某部門, 專是負責再教育佢地....

引用:
原帖由 dustin 於 2021-9-15 05:15 PM 發表

政府大部份啲人唔係唔叻,係"叻在玩嘢", 唔係"叻在做嘢", 有啲大部門,唔係個個都收風收得咁好,分分鐘接收咗個"升職猛將"先知佢係咩料,都未記果堆攞住白卡坐係度無咩生產力但仲要你氹佢高興以免佢玩嘢果啲。我聽過啲案例數之不盡,講私隱?年中政府唔知唔見幾多files呀,聽聞有次有部門成個大files唔見咗,因為太多市民資料係入邊,所以嚇同事話要報驚,之後忽然有朝係公司門口。又有啲唔見埋市民啲資料 ...
.... 咁恐怖.. 成日唔見人地資料, 話時話, 果個智方便 都唔知可唔可以保障到私隱.. 講到可以代填個人資料....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]