• 瀏覽: 843,897
  • 回覆: 417
  • 追帖: 126
+1390
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 8-8-2021 14:02 發表

所以我們早就說打疫苗打疫苗,唔理打科興還是必太都好,,,,今次香港這南大門嘗試驗血清抗體就係試驗場,睇下對外放寬的效果,,我可能想多左但也希望我這諗法是配合國家的。
所以年底都係儲假回深圳見妻女
PCR test 對變種病毒好似有點較難檢測到,鄭州有案例要8次先檢測到,如衹靠PCR Test一招去做大規模篩選,將來可能會出現誤差率提高,所以都要揾定新方法在手,以防萬一。

[頭條日報] 雲南新增7宗本土病例 鄭州首現8次檢測才顯陽性病例

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2158981/

引用:
原帖由 6月飛雪 於 8-8-2021 14:13 發表

周博賢當日大力支持黑暴
跳船準備去大陰帝國
呢條友咪又喺同豆腐絲同屎忽明走埋一堆

引用:
原帖由 6月飛雪 於 8-8-2021 14:17 發表

最好係好似救火兄當日所講
走得七七八八就取消佢哋香港永久居民身份
唔好香港好景時走返嚟攪攪震
我仍有這個信念過兩年阿爺會搞呢班BNOer,但阿爺主要目的唔喺罰呢班叛逃。主要喺要大陰自食惡果,斷呢班人迴路後,大陰5年後不能因唔批英藉,而輕易踢班人返香港。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 8-8-2021 14:33 發表

到時焗住要俾居英權呢班人
但佢哋又唔係個個有專才
大部份都係食塞米
大陰食咗班BNOer咁多,點都要嘔翻些少出嚟,唔喺諗住食人唔lur骨阿

引用:
原帖由 RockMe 於 8-8-2021 14:55 發表

走嘅人仍然太少.

https://www.hkcnews.com/news_新聞/hk-discuss/2021/05/BNO-20210527210337_2e43_large.jpg
仲有班LOTR,不過都喺太少

引用:
原帖由 seafood777 於 8-8-2021 14:57 發表

令英國白皮Taste their medicine.
中央唔好比佢地番來呀
心地唔好,點都要佢受翻回力鏢

引用:
原帖由 ina_macau 於 8-8-2021 16:33 發表

佢老婆係小本國民,本身都無「忠國人」觀念。佢以為娶個小本女人好巴閉,殊不知有調查顯示小本女人係好易出軌……

希望佢去大陰帝國落力貢獻。他日阿爺執正國籍法,佢就跟小本老婆入籍啦!
日本人妻,各位男士都明白喇。。。。。

引用:
原帖由 大叔2020 於 8-8-2021 20:03 發表

楊潤雄昨日在媒體節目先講不承認教畜協會呢個做法,短期內唔會改,如果教育局有其他人放風,呢場戲就好睇了......

要知道,阿爺兩大官媒出咗口,基調係唔會改的了,而且我相信國安已經調查緊教畜協會了.......如果有拘捕行動,教畜協會就無可能返生了.....
整教協呢一炮已經打響,先斷佢代表大部份教師嘅地位,再嚟就喺對違法行為進行搜証,夠料後就拉人封艇

引用:
原帖由 big3624 於 8-8-2021 20:27 發表

可能賀錦麗每日祈禱就想咁
拜登上埸就無人敢話中國係老人政治,因為習大大後生過拜登好多
當年老鄧及中顧委,成日比人話中共搞老人政治,但二十年過去,中共反而形成代代更替,幾代國家領導人還在世,但已經不問政事。而老美反而出了越來越老的總統,搞出老人政治。

引用:
原帖由 ET0101 於 9-8-2021 16:20 發表
其實中港係一個很普遍的用語
真的不必要大費周章
用平常心不就好了
大家如果有留意,政府的官方說法,喺用內地及香港,而因為政府一定要有示範作用,所以不會見有中港的出現。

而民間亦已習以為常,好多會用中港做簡稱,而用大陸人做稱呼,香港人會覺得有貶意,而用中國人則更容易令人覺得有港獨意味,我本人大多用內地或內地人做稱呼。

除非衹涉及個別省份,否則簡單形容整個內地同香港關係,好多時都會用中港,如用陸港,我反而覺得有點台灣味。

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 9-8-2021 16:44 發表

之前有上港台網站睇號手就位,但軍旅劇有口令,配咗粵語有點格格不入,最後上網揾翻普通話版睇,家差唔多追到大結局。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 9-8-2021 18:23 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210809/bkn-20210809160954467-0809_00822_001.html

涉貼海報恐嚇唐英傑案法官 物業管理經理還押

恐嚇大老爺……
估下判幾多年吖嗱。
仲要系國安法官
又喺物業經理,同上次拉英皇嗰件放炸彈嘅都喺物業經理。唔通平時比客鬧得多,心理不平衡?

恐嚇官老爺,如果入到,5年起跳喇

引用:
原帖由 big3624 於 9-8-2021 18:56 發表

恐嚇3名國安法法官,係咪可以每個法官判佢3碌,分期執行踎9年

而家法官判曱甴案都正常,唔敢亂輕判
大C兄呢個建議好正

班曱甴所謂法治已死,咪就喺因為你班曱甴對自己不滿嘅判決,用恐嚇手段威嚇官老爺,搞到法治已死囉。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 9-8-2021 19:00 發表

睇內文,10月11號再聆訊。
冇保釋,即系要系倉熱多成2個月
仲有3/5/7個炎夏要捱阿

大陰放定風揾定借口,準備踢走冇貢獻嘅BNOer,還望阿爺預備應對措施,防止曱甴回流

[頭條日報] 英媒指有中國間諜被識破圖申請BNO簽證入境

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2160598/

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]