• 瀏覽: 807,807
  • 回覆: 26
  • 追帖: 165
引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-10 04:40 PM 發表

大台新聞:
教畜協會解散記者會
⎾一如以往⏌,大叔又中,威過威士忌,不過教協坐擁巨額資產,會唔會有人⎾走資⏌呢!

熱賣及精選
昨日疫情:

老美:又創新高,有機下個禮拜破二十萬單一日,福奇已大喊:⎾我們正向著錯嘅方向走⏌

老英:亦破三萬創新高

日本:本來世界排名32位,昨日已超越羅馬利亞,距離排名30嘅巴鐵只有二千宗,以現在每日接近二萬嘅日本嚟講,要過絕對唔係問題,下一步(睇個勢分分鐘下個禮拜得)可以追貼瑞典

想同疫症共存?病毒話:你夠唔夠籌碼喺手先?

民陣議決,僅剩160萬港元資產,⎾將會捐予其他團體⏌。

民陣早前被揭發無穩定戶口,借用成員戶口處理資金,而戶口持有人更有洗黑錢嫌疑,多年舉行7.1遊行累積獲得捐款逾500萬港元,去向未明。民陣臨時召集人鍾松輝早前回應傳媒查詢捐款去向時,鍾一律表示不知情。

國務院港澳辦發言人表示,必須對民陣依法追究、嚴懲不貸。港澳辦指,民陣⎾已走到窮途末路,匆匆宣布解散,想玩金蟬脫殼的把戲,逃脫法律追責,這是癡心妄想、白日做夢!⏌

喺論壇見到有人問:老美增派啲兵去撒退,如果遇上塔利班,會唔會開火?

有人答曰:會,但唔係射塔利班,係射嗰啲捉實美軍對腳,想搭單上埋老美直升機嘅阿富汗前政府軍!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-16 03:17 PM 發表

老尾真係趴街到一個點,西貢走佬情節何其相似,呆蛙港奸的下場一目了然
美軍話:⎾大佬,我而家著草呀,你班友跟住嚟托咩,照下鏡吖,你邊忽似白皮?機位冇預你,我射到你變蜜蜂竇都天公地道!⏌

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-8-25 01:40 PM 發表

班bno-er都未去過英國😏😏
點知有閉路電視啫
師姐,我見你不時有報老美染疫數字,唔知取材何處?我自己就用worldometer同埋華盛頓郵報,但兩者數字唔同,仲分別好大添,唔知信邊個?

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-26 04:19 PM 發表

😂😂😂
都話議會大執位㗎啦!
原來未開始選舉,已經有人無得做立法會議員!
大叔,之前啲現任垃圾會議員留任多一年,蟲泰亦俾佢留任,諗住佢可以做到任期完,點知而家俾人踢走,仲要with immediate effect, 呢個時間性諗唔通?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-8-26 10:42 PM 發表

老美再唔去將全面撒離,將有更多人死場,現時整個阿富汗內的組織,都對老美恨之入骨!!!
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210826/bkn-20210826214928233-0826_00992_001.html
據華盛頓郵報稱,老美嘅盟友包括加拿大(早前已有CIA前特工講,即使加拿大兵被攻擊,老美都唔會落機幫手,將會照飛走如儀)、比利時、丹麥、波蘭、德國已於星期四(即今日)作最後撤人飛行,只有法國稱會於星期五收尾。換句話說,盟友爭在老美撤退之前已先行飛走。

評論員稱,此意味星期五之後,仍留在機場者,必為美軍無疑,這表示⎾美軍將承受極大風險⏌。佢補充,⎾盟友嘅行動絕對可以理解,因為撤軍行動在在顯示美國無意與盟友分享行動計劃,盟友完全蒙在鼓裏,人家當然各自盤算,不會跟你商量,美國現在嘅信用評級跟雷曼嘅垃圾債券無分別⏌。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-8-27 10:11 AM 發表

由娛樂圈衍生出的背後資本,涉及的利益可能有洗黑錢,毒品,情報販賣,賣淫等等。如同聞一多的死水🙄看似絢爛其實就係污濁不堪。
好多娛樂圈搵到錢嘅,都同財閥/金主有關係,再連上啲食貪官、黑幫、漢奸、白皮,真係貪污賣國一條龍,正好趁老美自己問題多多,阿爺先內部整頓,起清啲黑金,為金融戰作準備!

有維他奶國際集團有限公司員工近日向《立場新聞》表示,公司要求員工簽署一份「個人資料處理同意書」,同意公司向員工收集其個人及家庭成員的資料,當中包括工作歷史、協會會員資格,與各機構的關聯等;同時列明若有執法部門要求,會如實向其披露。文件更提到若員工不提供資料,「公司可能無法履行與員工簽訂的合約(例如支付薪酬)」等。有任職維他奶十多年的員工稱事件令同事人心惶惶,「簽嘅話又擔心私隱,唔簽又怕飯碗不保」。

有人傳(未證實)立陶宛放寬移民,可以定居當地,亦可以憑此轉往歐洲,我分享呢個消息到我嘅黃人移民whatsapp羣組,我喺呢個羣組係⎾只讀不回⏌,所以甚少有人寫嘢俾我,點知我分享呢個訊息後,馬上有回應讚好,有人仲問我:⎾邊度可以學立陶宛文?⏌我答佢:⎾我真係唔知,我諗退而求其次,學俄文都冇壞啩?⏌佢連聲答是。

呢輪仲聽到好多過咗老英嘅人,⎾際遇不似預期⏌嘅古仔,尤其是搶劫多咗好多,仲要下下出刀,唔係講笑,你俾人老笠時真係要速速磅,遲啲有機會再分享。

政府安排疫苗隊到樂富廣場為市民注射,注射者可得一包金鳳香米,有市民不滿:⎾得一公斤咁少,當我係乞兒咩,人哋都送一層樓啦!⏌

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-9-2 04:42 PM 發表

嫌少?咁唔好要囉!
師姐,而家愚港人個個都係老馮,馮喺香港係大姓呀!

黃子華話齋,啲人覺得你俾得貼士少就係侮辱緊佢,唔會問自己值唔值得!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-13 12:54 PM 發表

可能好多NGO即時收檔!
(⎾香港教育專業人員協會教育發展基金有限公司⏌, 是香港《稅務條例》第88條下獲豁免繳稅的慈善機構及慈善信託。)

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]