• 瀏覽: 843,787
  • 回覆: 109
  • 追帖: 126
+1390
支持大叔

信中央
信林鄭
撐警隊

假建制不可信,要放棄民建聯再揾新人入局

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-8-7 07:08 PM 發表
其實我一直都唔明點解個議會會越嚟越多人,講真,鄉港又唔多,劃區都只係得十幾個,根本就唔需要咁多人,政府又係行政主導,真心想做好地區工作,還不如政府自己搞好民眾直接向政府申訴渠道,透過呢班代議士,人心隔肚皮,根本冇人知道佢哋有冇真係幫我將我想表達嘅嘢好好咁表達而唔係加鹽加醋
選舉分區太細,咁祇要氹小眾選民就得,形成議員眼光短淺,無晒大局觀

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-7 07:23 PM 發表

蔡展鵬不關上次個高官飯局事,係關「無牌按摩店」事。
其實蔡 sir 單 case 真係唔夠警覺,我老友話佢退休前幾年事事留心,連過馬路都睇住綠公仔先至行

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-8-8 09:43 AM 發表

呆蛙那時故意減少檢測,
是有政治目的,人民生死根本不重要。
什么呆蛙can help,
防疫模範生,
然后想入世衛做觀察員。

最近老美又想推動呆蛙入世,
呆蛙巧感激哦!
你漏咗好多標點符號,全句喺

Taiwan can ????…………help !

台灣同日本一樣,不檢測就無確診,等東奧完就大爆發

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-8-8 04:33 PM 發表

佢老婆係小本國民,本身都無「忠國人」觀念。佢以為娶個小本女人好巴閉,殊不知有調查顯示小本女人係好易出軌……

希望佢去大陰帝國落力貢獻。他日阿爺執正國籍法,佢就跟小本老婆入籍啦!
入日本籍難過登天,除非佢拎個奧運金牌申請入籍,外人嫁個日本仔都最多拎永住權,娶個日本妹想入日本籍不如勤力啲練習運動拎奧運金牌仲易

支持輸出曱甴,清潔香港運動

期望將來嚴格執行國藉法,將BNOer拒之門外,唔畀佢哋返香港

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-8 06:39 PM 發表
其實大家版友係咪又想呢個帖被人移帖?如果係,呢個帖之後,我不會再發帖!

請版友於本帖專注於時事及政治討論,其他閒聊及題目請於私信或其他帖討論,多謝合作!

支持中央
支持林鄭
支持警隊
支持大叔

信中央
信林鄭
撐警隊

頭先睇大台奧運,見林鄭笑得好輕鬆,完全充滿信心咁,唔知星期二朝早行政會議前記者會係咪又有新招

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-8-8 06:42 PM 發表

波叔能力的確存疑。

其實而家有邊個話左落場跑?
誰是大熱?
誰是黑馬?
還是大家都怕“見光死”,唔出住呢?
而家越似出黎跑馬仔就唔會參選,個個都等先行者中多啲箭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-8-8 06:49 PM 發表

還死掂死,我覺得今次香港索性整鑊勁嘅,班仆街抗疫部門先會跟阿爺套野

呢啲叫不作不死。
香港次次都係置之死地而後生,黑暴又係打爛香港再出國安法,陳姑娘可能搞到爆煲先肯向中央求救

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-8-8 07:17 PM 發表

睡登一個唔覺意中招,跟著瓜左,咁就……精彩啦!
可能賀錦麗每日祈禱就想咁
拜登上埸就無人敢話中國係老人政治,因為習大大後生過拜登好多

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-8 08:03 PM 發表

楊潤雄昨日在媒體節目先講短不承認教畜協會呢個做法,短期內唔會改,如果教育局有其他人放風,呢場戲就好睇了......

要知道,阿爺兩大官媒出咗口,基調係唔會改的了,而且我相信國安已經調查緊教畜協會了.......如果有拘捕行動,教畜協會就無可能返生了.....
其實教協無可能番生,佢過往咁多年處理太多黑錢流通,呢啲無可能完全現金找數,經銀行體系就一定追到線

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-8 08:45 PM 發表

點到林鄭唔笑,
越攞到更多獎牌,
即係越係佢臉上貼金,
世事真係話唔埋㗎!
你早啲話畀牛下女知道嘛
佢可能放棄出賽戰鬥

支持劍擊隊同乒乓隊,完全係土炮,當然仲有國家背後支持訓練

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-8-8 08:55 PM 發表

有時候,甚至連政治及社會層面嚟講,運氣比一切都重要!
支持國家隊下屆攞更多獎牌,
揚我大國盛世之典範!
祖國國運昌隆,我哋做子民都可能樹大好遮蔭,但美國死前一定發矛亂咁搞,真係不可不防

大台回顧奧運,仲係不停宣傳牛下女,點解無講國家隊???由第一金楊倩講起啦

引用:
原帖由 dustin 於 2021-8-9 02:20 PM 發表
大家稍安無燥啦,有時可能記錯資料啫,搵返相關資料資訊,再討論下咪得囉,請大家盡力維持溫和融洽嘅討論氣氛,唔好俾啲有心人又有藉口搬貼。馬兄已經無係香土,如果連大叔個帖都守唔住,我都唔知點算喇!
絕對同意

大家同心圍爐,支持中央,期待疫政退去,通關北上,同祖國同胞更多交流

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-8-9 06:50 PM 發表

應該好快上法庭,應該3碌
恐嚇3名國安法法官,係咪可以每個法官判佢3碌,分期執行踎9年

而家法官判曱甴案都正常,唔敢亂輕判

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右