• 瀏覽: 1,489,146
  • 回覆: 316
  • 追帖: 24
+143
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-8-11 07:23 PM 發表

西人國揾D小國測試底線
試到會斷交又點呢?
結果咪自己做咗condom囉!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-11 10:12 PM 發表

我跟不少人說過,這些大的傳媒有自己的片場,專門拍攝新聞,但很多人都不相信,早幾年經常在電視上看到的敘利亞片段,又或是伊斯蘭國的新聞,都是這樣拍出來的,所以電視新聞很多都是信不過的。
咁大間環球片場喺度,要拍乜嘢片都得啦!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-8-11 10:30 PM 發表

俄羅斯和中國是一軟一硬,一文一武,兩個角色,相互打配合
話雖如此,但係中國本身自己都要有返一定嘅強硬底氣先得,唔可以下下旨意俄羅斯,始終 俄羅斯唔知邊一日會突然變為係我哋嘅敵人!

引用:
原帖由 wsp 於 2021-8-15 10:56 PM 發表

問題是西方提出一個講法
大多數港人就自動接受西方的詮釋
正如"民主"
西方標榜民選即是民主
港人就自動接受
而中國提出的"人民當家作主"
幾近無人理會

師兄最後一段講出重點

封鎖國門並不是解決辦法
只是換取時間研發疫苗
消滅天花的疫苗的有效率是95%
也要經過百年才完成任務
邊個話冇人理,「人民當家作主」已經俾黃人自動套落民主嗰度,變成靈魂綁定!

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-8-17 02:37 PM 發表

放心 ! 邊個夠膽俾佢上訴成功就即係俾位阿爺對付司法 ! 林鄭今日已經被動話可能對付律師會啦!
人民日報已經出咗聲,睇怕都好快輪到佢哋

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-18 09:43 AM 發表

最後一年,又明知連任無望,不玩野才怪。
所有針對黃人嘅事拖得就拖,閃得就閃,件廢井唔玩嘢先係新聞!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-18 10:50 AM 發表

臭婆娘正在全方位玩野中,政制事拖得就拖,防疫上就跟足西方那套亂來一通,李鄧兩人只能保著下屆政府的官員不會出現如今屆般的陽奉陰違,但卻無法阻止現屆政府的亂來。
喺任何一間公司,僱主明知佢嘅員工將會離職,一般情況下都會請佢早D離開間公司,費事俾佢留響度
1.冇任何生產力,嚴重影響公司資源分配!
2.又阻住個地球轉,影響公司業務!
3.更加會影響公司其他員工嘅軍心!!
有陣時我真係唔係好明中央諗乜嘢?面子真係咁重要咩?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-8-18 12:51 PM 發表

其實李鄧可以做返巴育做過的事
只係中央肯不肯點頭
正是!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-18 01:24 PM 發表
終於有大學生因悼念欲殺警的人而被捕了,我的想法只有兩個字,就是活該,最好更是判刑重一點,讓他們知道不能為所欲為,不是做了什麼事都出來道個歉就以為沒事。
希望這次只是個開始,因為有份悼念那個人渣的,絶對不止這四人那麼少,還有更多更多的,也應為他們所做過的,付出沉重代價。

七一刺警|4港大學生被捕 涉違國安法宣揚恐怖主義
https://std.stheadline.com/realtime/article/1673279/即時-港聞-七一刺警-4港大學生被捕-涉違國安法宣揚恐怖主義
同意!年輕人係可以犯錯,但係必須為佢犯過嘅錯誤負上應有嘅責任!!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-19 11:36 AM 發表
又來外國人大哂系列,只要是明星加上是外國人,來港就能豁免檢疫,出了事就由我們港人埋單,我們的政府真的對港人「很好」,隨時都諗要為我們做檢測。
也不知道港府以什麼理據去豁免她的檢疫,現時接種了兩劑疫苗的可以感染,檢測陰性的也未必準確,這樣豁免如同置我們港人於險境之中,這群廢物真的很想香港大爆發嗎!?

荷里活女星妮歌潔曼抵港拍劇豁免檢疫 商經局:獲批進行指定專業工作
https://std.stheadline.com/realtime/article/1674540/即時-港聞-荷里活女星妮歌潔曼抵港拍劇豁免檢疫-商經局-獲批進行指定專業工作
西人大晒乃係港府嘅一向指導思想,只係今次臨別秋波,向美主子學習連遮醜布都唔要,直接來硬的!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-19 02:56 PM 發表

今次恐怖的地方,是不止妮乭7潔曼一人獲得豁免,而是整隊拍攝人員都一樣不用檢疫,他們更在香港跑來跑去,我們除了自求多福還可做什麼!?
廢井正苦今次唔至靠害,簡直就係謀殺市民!中央真係要立即追究係邊個官員批准哩班人免檢入境將其革職查辦兼控以意圖殺人之罪!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-26 09:00 AM 發表

又挖坑!?那群挖坑人都已出走了。
陰魂不散

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-8-26 05:24 PM 發表
舉手成了黑人遇見警察的習慣性動作😂
唉.......都不知可憐定可笑!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-8-28 03:55 PM 發表
不知道是真假?不過我相信絕對會有這類人的存在
自私自利係人類通病,個人自身利益永遠大過國家甚至民族及其家族!只係程度可以去到幾盡!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-9-2 05:34 AM 發表
美國說的,有多少值得相信!?看看之前那位前總統不就一清二楚!?現在這位說不會軍事重塑他國,但他可沒說過不會以其他手段去做。
顏色革命,就是美國近年不斷在用的手段,事實上美國從來都不需要大規模重塑他國,只需令他國陷於混亂已經達成目的,所以用不著大量軍力,去做吃力不討好之事。

拜登:不再以軍力「重塑他國」
https://std.stheadline.com/realtime/article/1697546/即時-國際-拜登-不再以軍力-重塑他國
老尾嘅潛台詞係「我唔用軍力,但就會用恐怖手段搞你!」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]