• 瀏覽: 1,488,859
  • 回覆: 7,281
  • 追帖: 24
+143
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-11-23 00:32 發表

就連一個小小香港都收拾唔到就知幾廢
難怪台灣佬當大陸唱歌
我而家先知道江總的好

以前江總+朱鎔基總理=君明臣賢

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2022-11-26 18:12 發表

我而家先知道江總的好

以前江總+朱鎔基總理=君明臣賢
肥佬搵鬼佬律師官司終審黃官已經打開口牌判政府輸

邊個話指定法官就無事?一班連人大釋法都可以唔理既法官邊可能有公正裁決

大家等睇國安法點變廢紙

依家可以正式宣佈國安法變成廢紙

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-11-28 16:57 發表
依家可以正式宣佈國安法變成廢紙
閣樓法一早已經係廢紙一張,條法例立咗咁多除咗條飛車傑叫做判得重啲啲啲之外仲有邊條躝癱判超過5年?而家班假髮鬼公然串謀玩放生,重要請隻白皮豬過嚟兜巴打落大業主塊面上面,件事唔係今日先至發生,而係已經醞釀咗一段時間,大業主嗰邊居然人仲可以冇聲冇氣,你話大業主究竟想玩邊科?唔通又玩挖坑?

引用:
原帖由 papaj 於 2022-11-28 17:04 發表

閣樓法一早已經係廢紙一張,條法例立咗咁多除咗條飛車傑叫做判得重啲啲啲之外仲有邊條躝癱判超過5年?而家班假髮鬼公然串謀玩放生,重要請隻白皮豬過嚟兜巴打落大業主塊面上面,件事唔係今日先至發生,而係已經醞釀咗一段時間,大業主嗰邊居然人仲可以冇聲冇氣,你話大業主究竟想玩邊科?唔通又玩挖坑?
咪一早講過一角兩制實際就等如講毒
中央先係港毒最大支持者

你唔覺除左面旗,魚村同摩納哥,列支敦士登呢類獨立主權國家差不多完全一樣?

四眼超吹既香港返黎去左邊呢!?

無論是非,都祝願這位國家前主席能夠安息,感謝他對中國的一切貢獻。

https://hk.news.yahoo.com/新華社:前國 ... dC4snhed2s4744ZaEPX

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-12-2 15:51 發表
青島準備申辦世界盃
男足終於有份玩啦

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 00:01 發表
四眼超吹既香港返黎去左邊呢!?

香港嘅出口貨自己生產?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-11-27 19:07 發表
我知道現在防疫政策不可持久
但最近經常去農村發現農村醫療資源相當匱乏
一般的農村連一家三甲醫院都沒有
而且農村現在基本上都是老人,如果放開防疫農村老人會死很多
今天武漢已經有人上街了,今天是我有感而發我不想我的國家變成烏克蘭,不想我的國家變成敘利亞更不想我的國家變成伊拉克
但是人口密度相對低很多,不利於病毒傳播

港鐵又出現嚴重事故,再這樣下去,早晚會發生大量傷亡的意外。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-5 16:20 發表
港鐵又出現嚴重事故,再這樣下去,早晚會發生大量傷亡的意外。
兩鐵合併的副作用現在陸續出現
兩鐵合併變成壟斷,無競爭下,網絡增大變成無足夠人手跟上

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]