• 瀏覽: 1,489,157
  • 回覆: 7,281
  • 追帖: 24
+143
引用:
原帖由 papaj 於 2022-9-28 14:38 發表

中期選舉在即,連啲咁笨拙嘅北溪一號爆炸事故都做到出,佢老尾仲有咩做唔出?

https://youtu.be/bD_IxM1IRTc
無論拜登政府現在做什麼,相信都難逃中期選舉慘敗的命運。

一個無視法治的人,憑什麼發展這樣那樣呢!?還會有人材願意來港發展嗎!?他們不怕無緣無故被拘捕,然後來個未審先判嗎!?

https://m.hkej.com/landing/mobar ... 家超:港銳意發展創科+為經濟注入新動力

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-28 15:32 發表

無論拜登政府現在做什麼,相信都難逃中期選舉慘敗的命運。
所以越會輸就越容易引發戰爭,台海短期內戰爭機率就越高,根本就唔到你北京玩拖字訣,因為老登已經去到非戰不可!

引用:
原帖由 papaj 於 2022-9-28 14:48 發表

違抗中央指令係特區官員嘅特權!內地官員有樣學樣唔人頭落地只被撤職己經家山發,試問內地官員有邊個好似林乜某某咁公然違抗中央指令仲得到大老闆讚揚同肯定,仲有保鏢保護周圍騰㗎?
所以肯定香港實際上就已經係港獨
港獨根本就係偽命題
黃黑只係想將一國兩制既馬甲扯下

雖然全世界都知道北溪單野系老美傑作,但無一個國家敢公開指責,可見老美不論做任何壞事都唔會有輿論壓力

無論西方國家如何反對,烏克蘭東部地區入俄都勢成事實,那美國為首的西方國家,又會如何應對!?真的打算入侵俄國國境,迫使俄方歸還這些土地!?
但最後可以做到嗎!?還不是乖乖來個妥協,難道真要迫得俄羅斯使用核武!?不過美國尚可隔岸觀火,可悲的是歐洲國家,卻成為了不折不扣的犧牲品。

機組人員這麼快就可以 0+0,某航空公司果然是大哂,難得還有傻子說什麼要追究,結果卻是吠一吠就不追究,吠兩吠就放寬,什麼是官商勾結,一目了然了吧。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-10-4 14:03 發表
機組人員這麼快就可以 0+0,某航空公司果然是大哂,難得還有傻子說什麼要追究,結果卻是吠一吠就不追究,吠兩吠就放寬,什麼是官商勾結,一目了然了吧。
係班人太高估英國人養大既李家超

以為警隊出身就會強,別忘記李家超時期的皇家警察,鬼頭一句this is an order,佢會敢講no sir 咩?

如果有人記性好的話, 該會記得拜老頭早前跑到中東,為的就是希望產油國增產,以穩定油價,但現在這些產油國,居然增產不成還要來個減產,這對美國來說,當然是十分失望,但美國可能只是失望,而歐洲,卻可能會因此而絕望吧。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2022-10-4 17:41 發表

係班人太高估英國人養大既李家超

以為警隊出身就會強,別忘記李家超時期的皇家警察,鬼頭一句this is an order,佢會敢講no sir 咩?
幾個由政府部門出身嘅都係鍾意陽奉陰違玩官商勾結已經唔係睇一次,班上大人鍾意打臉打到打上癮又有乜計?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-10-6 08:39 發表
如果有人記性好的話, 該會記得拜老頭早前跑到中東,為的就是希望產油國增產,以穩定油價,但現在這些產油國,居然增產不成還要來個減產,這對美國來說,當然是十分失望,但美國可能只是失望,而歐洲,卻可能會因此而絕望吧。
你話我涼薄黑心都咁話,呢班勾洲佬又蠢又白痴(民又係咁,官又係咁)真係唔死都冇用,佢哋死Q晒對地球都係一種貢獻!

以前,總會聽到黑社會有句什麼左青龍右白虎,想不到現在香港,竟然出現左新冠右流感,而且沒有選擇,要打流感,必先要打新冠。
這樣的兩針齊發,真的沒有問題!?還是有人為了迫針,已去到泯滅人性的地步!?究竟有誰,可以百分百確定一個人的身體,可以同時承受兩針的副作用!?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]