• 瀏覽: 1,489,198
  • 回覆: 316
  • 追帖: 24
+143
乜嘢叫做政治言論打壓呢?哩喺一度已經表現無遺嘞!
促政府全面禁止高風險地區人士入境!!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-8-5 08:40 PM 發表

耐人尋味,不過黃某立即彈出唱歌,言下之意是吹得我漲,藍人吔蕉啦!
阿爺幾時先會拆毀壞人們的護身符?
哩個係政府內部籠裏雞作反,中央都冇符!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-5 10:47 PM 發表

算穩定,但卻有從多不穩定因素,而且大多數都是出自入境方面,兼且國內澳門都陸續出現確診,我會覺得應該要有限度停止回港易計劃,和加強入境的防疫措施,但林鄭卻不太想做。
有老友尋日收到呢一份訊息,政府已經準備第五波疫情嚟緊,各位執生!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-6 12:24 PM 發表
一隻全球最肥的水魚,美國又怎會放過,中國當然也知道箇中道理,也知道縱使反對也不會有任何效果,但反對聲音也不可不出,美國現在都在借台灣來刺激中國,幸好中國有的是耐性,不會那麼輕易就中美國的奸計。

無視北京警告 拜登政府首對台售武 總值58.5億 涉40輛自走炮
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210806-0806_00180_001/無視北京警告--拜登政府首對台售武--總值58-5億--涉40輛自走炮
依家老尾退出咗中東戰場,騰出雙手開始搞南海哩便,你中國仲同人玩耐性?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-6 02:28 PM 發表

美國就是想引中國出手。
我知,但係咁唔係辦法!
如果你畀老尾搞掂咗韓日台菲越南哩D國家一齊圍你中國嗰陣就太遲!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-6 03:19 PM 發表

你說的地方,除了台灣在蔡大總統帶領下可以拒絕與國內貿易外,其餘的地方或多或少都與國內有經濟關係,日韓佔的比重更十分之大,況且這些國家始終離中國近於美國,得罪中國的後果可能比得罪美國嚴重得多,兼且他們都不願得罪中美的其中一方。
怕得罪中國但又要同老尾聯合軍演,當中央儍仔定白痴?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-6 05:42 PM 發表
美國死也要說新冠病毒來自中國,卻又不肯讓人調查自己國家,這樣如何服眾。
今次聲稱得到的數據,又如何證實是來自中國而不是來自美國!?

據報美國情報部門獲取大量武漢實驗室病毒基因數據
https://std.stheadline.com/realtime/article/1656677/即時-國際-據報美國情報部門獲取大量武漢實驗室病毒基因數據
老尾話你係好人你就係好人,話你係恐怖份子你就係恐怖份子,從來都毋需要提出證據!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-8-6 09:33 PM 發表

香港有某些人越來越凶殘,更有某些大學牲滅絕人性。
今天有六百件衣冠禽獸公開說,要放過滅絕人性的學牲!
哩班大學牲已經被網絡遊戲及毒媒洗腦洗到認為殺人冇乜大不了,甚至自己老豆老母都可以殺!!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-8-6 09:53 PM 發表

在爆疫之前,花旗獲得武漢外洩証據卻秘而不宣,坐等全世界包括自己國民大量死亡??
在爆疫之後,如果真的是來自武漢實驗室,在全球包括中國自己保密注目下,花旗卻仍然可
以得到,但提不出口的所謂充份証據,它視世人如白痴嗎?
從前商台的大口玲有句笑話,我講的就是証據,想不到被花旗盜版了!
大口玲應該要追究版權了!

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2021-8-6 10:01 PM 發表

有時真係好佩服黃營的團結

佢哋自己友無論幾錯都好都會撐到底不割席

藍營就….
同感!!
哩個就係點解黃絲可以玩成年幾,直到中央出手先表面收皮嘅原因之一(當然亦唔少得媒體及政府嘅配合啦),佢哋唔止團結,動員力亦遠勝藍營人士!所有如果冇中央出手幫助特區政府?睇怕犯民已經政變成功!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-8-6 10:08 PM 發表

剛發生的是建制派李大鯨出賣自己黨友向黃絲獻媚!
建制派哩類做到出面田嘅賣友求榮嘅行為古以有之,哩個亦係我討厭建制嘅原因!!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-7 10:07 AM 發表
今天,方向報的頭版,用了街巿的量體溫人員睡覺作為頭條,讓人覺得這些量度體溫的儀器,真的起到防疫作用,但實際上,卻可能只是心理作用。
現在坊間的商舖食肆,大多數都不會再由專門人員為顧客逐個量度體溫,只因十分費時之餘,對量溫員來說,也存在著一定的感染風險。
於是慢慢地,周圍都開始使用直立式的量體溫器,不過正正因為這些體溫器,使防疫可能出現漏洞,因為很多人,都會用手去量度體溫。
手部不像頭部,手部的溫度 ...
其實嚴格嚟講測額頭都唔係穩定嘅及準確嘅地方,因為額頭温度高低亦取決於有冇戴帽?及長時間暴露於日光之下,反而手腕嘅温度就比外在因素影響小,所以國內普遍都係測手腕温度.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-8-7 10:40 AM 發表

西人玩政治,玩政變,玩分裂,玩革命玩左百九幾年,你當佢地流架,中共有返咁上下,點只香港政變成功呀,內地都已經四分五裂。呆灣,新疆,西藏都可能獨立左,廣東可能成為美屬廣東,英屬上海,澳屬浙江.............等等。
所以其實我都好佩服西人可以咁有耐性去玩政治,就好似香港咁,用幾十年時間去做各方面嘅滲透工作,仲竟然有能力令到政府內部絕大部份不論基層以至高官都變成反華力量嘅一員,你都唔好話唔恐怖!!反觀喺反滲透哩方面中央就真係........
而且當年中央一國兩制嘅政策亦提供咗非常優質嘅土壤俾西方國家去發展佢哋嘅滲透佈局機會.

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-8-7 02:08 PM 發表

所以這是中央的失策,無論別人怎麼將中央捧到上天,做錯了就是做錯了,二十多年來對香港不聞不問,讓香港自生自滅,香港弄至現在這田地,中央的確需負很大責任,不過現在願意撥亂反正,始終是件好事。
冇錯!中央喺呢一方面的確係脫不了關係!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-8-7 06:28 PM 發表

其實,全球一直都是在攪群體免疫,即使嚴格控㓡病毒的中國,也要求全民打針。
個人亦認為病毒是會永遠存在。
同意病毒係唔會消失,亦認同最終人類必與病毒共存,所以而家各國最當務之急嘅就係盡快研究出一款疫苗可以將哩隻病毒嘅殺傷力降低到去同一般流感差不多,(就好似當年豬形流感都死得人一樣,之後都變成可控嘅流感),只要有一隻疫苗能夠大大降低死亡率,咁世界就基本可以重開!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]