• 瀏覽: 49,848
  • 回覆: 478
+10
為落實早前聚焦教育專業和權益工作的決議,教協宣布成立中國歷史文化工作組。

教協邀請教協前會長、監事張文光及資深中國歷史科教師、監事陳漢森出任顧問,資深中國歷史科教師、理事陳仁啟出任工作組召集人,歷史科教師張往出任副召集人。工作組將會籌備不同的活動,推動教師正面認識中國歷史、國情和文化,以培養學生的家國情懷。

為了保住搵錢能力? 可信程度有幾高呢?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1655390/即時-港聞-教協退出國際教育組織-成立中國歷史文化工作組

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
笑撚死我

黃絲好快會反教協. 似乎已經華麗轉身了.

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-8-5 02:51 PM 發表
笑撚死我
轉身不再煲底見

嘩,揾番以前認組歸中派想甩身呀,真係好難睇呀葉建源,之前D guts 去左邊呀

引用:
原帖由 男E 於 2021-8-5 02:49 PM 發表
為落實早前聚焦教育專業和權益工作的決議,教協宣布成立中國歷史文化工作組。

教協邀請教協前會長、監事張文光及資深中國歷史科教師、監事陳漢森出任顧問,資深中國歷史科教師、理事陳仁啟出任工作組召集人,歷史科教師張往出任副召集人。工作組將會籌備不同的活動,推動教師正面認識中國歷史、國情和文化,以培養學生的家國情懷。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/58f5b1ec0e57da967b516c10a06660fe/stheadline/inewsmedia/20210805/_2021080514334230540.jpg ...
阿媽∫,我好亂啊,點解會甘架,幾日之內180度大彎。

太遲了, 仆街教協

引用:
原帖由 ricolau88 於 2021-8-5 14:56 發表
嘩,揾番以前認組歸中派想甩身呀,真係好難睇呀葉建源,之前D guts 去左邊呀
如果係真的, 教協意思係投降.

接受一個降兵, 可以令更多組織歸降. 係一件好事來的. 用戰爭角度睇, 殺降將來會令到無人投降的.

中國最聰明做法, 就係加人去監察佢, 接受佢既投降, 轉佢做自己友. 做一個例子, 比其它黑暴組織, 只要肯歸順, 未來仲有好日子過的.

笑撚死,忽然愛國

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-8-5 02:58 PM 發表
唔通澳洲開放是因為咁🤩
真唔區
“真唔區” ,你今日未食藥?

揾專反中反共嘅漢奸做中國歷史顧問,玩嘢咩!

我覺得似宣傳假歷史

引用:
原帖由 曹三豐 於 2021-8-5 02:51 PM 發表
笑撚死我
轉身快

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]