• 瀏覽: 260,967
  • 回覆: 3,962
  • 追帖: 20
引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 04:49 PM 發表

其實亞爺已經幫香港好多,只係班官一直唔肯做野
上樑不正下樑歪

香港最大的曱甴還在,下面的人都難改觀

熱賣及精選
引用:
原帖由 KG123456 於 2021-8-5 08:08 PM 發表

上樑不正下樑歪

香港最大的曱甴還在,下面的人都難改觀
亞爺幫左國安法,選舉制度改變,而家攪埋個教恊啦

香港要改革個雛型出左黎,就係睇班官敢唔敢做野

當然我都預左佢地唔會敢,班廢官

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 08:13 PM 發表

廢官,誰選擇那些廢官的,誰最廢

中央今次讓李做政務司,關鍵應是選舉,必盡黃鄭的做法,使中央想炒佢,都難搵個似樣的上位

學人上微博睇下班大v噏咩先

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-5 07:18 PM 發表

提出一點:支持林xxx 嘅論點其實幾好笑。
有鍋氣時就話佢因為得3萬警察,所以咩都做唔到,不能怪她?
社會有少少好嘢,就變成她為社會做了好事?

留意了呢邊幾篇文同幾個「KOL」 好耐,唔敢講全部,大部分內容都有睇。我唔相信某幾位咁嘅料可以有資格收錢唱好。

由隔離某幾位嘅「大作」,明顯見到係由網上不同渠道「抄」返嚟。可惜,內容睇得出一無做過政府,二無政府高層內部資訊,三無獨立思考分析能力。

人 ...
我的論據
為何我會認為他們不是個人評論,而是有組織
意思是一個帳號可能不只有一個人在使用
這個討論區,大家再留意一下
只有三位仁兄有忠實FANS
每每一出帖,就有一堆人進去留言
支持.....留位....然後什麼意見都不發表
如你說的他們把網路的東西,東抄西抄
也不是什麼真知灼見,如何可以圍爐有這麼多像宗教式的信徒?
這裡有不少資深的師兄
如神兄這類會寫詩,文采出眾
有看過他們出帖會一堆....支持....留位...進去圍爐嗎?
我們這些人縱使意見不同,但大原則是差不多
大家有話直說,理論上也算是在圍爐
可是就無法引吸到有人進來,留兩個字"支持"
誰能解釋這種現象,為何待遇差這麼多?

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 06:38 PM 發表

其實而家隻DELTA未殺到黎,一殺到黎的話,唔敢講大唔大鑊,如果大鑊的話,到時林鄭又要搵亞爺救命
而家國內都開始爆發,仲邊有心情,資源同時間理香港!

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 06:27 PM 發表

林鄭又會幾時取締埋教恊

https://www.youtube.com/watch?v=eHgoeXTaQjc
唔使旨意

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-5 08:30 PM 發表

而家國內都開始爆發,仲邊有心情,資源同時間理香港!
林鄭點會理會中央點啊,佢只係識求救,佢求救左就當做左野架啦,你第一日識佢啊

我重記得佢個次通關,話講到中央D人都覺得佢好煩啊

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 08:13 PM 發表

仲有,搞惦埋毒果

最大啲路障其實清得七七八八

當然黃法官係最麻煩,一個司法獨立社會又實行一國兩制

要郁法官真係要有很大的理據

否則現行法令要對付佢地,相當困難

所以期望二十三條快啲立法,定得清楚仔細

唔好俾黃官有放水空間

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-5 08:36 PM 發表

仲有,搞惦埋毒果

唔好俾黃官有放水空間
係,我都唔記得左攪掂埋毒果,你提一提,真係開通左條路

只差班官敢唔敢走

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-5 08:36 PM 發表

仲有,搞惦埋毒果

唔好俾黃官有放水空間
今期冼師傅啱啱講緊
https://youtu.be/Mvky7lgGnL8

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 08:39 PM 發表

係,我都唔記得左攪掂埋毒果,你提一提,真係開通左條路

只差班官敢唔敢走
因為毒瘤不存在,大家忘記了毒果的影響力
好彩剷毒果剷得及時
試想,如果毒果仍在,會點樣報導殺警單case?
香港媒體兩大毒瘤,毒果同港台
少左兩個禍害
本區都安靜左唔少
至少果位轉貼員冇料可轉貼

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 07:29 PM 發表

師兄睇得好通下,我同你一樣都唔認為係收錢做野,只係一班圍爐者自我膨脹

當然其他人點睇各有各睇法,但都多謝師兄你的留言,有空回多一點,我又可以學野
客氣師兄,好多嘢想寫,系統一下先由邊度開始好啲。
多溝通交流,互相學習,開腦開思維。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-5 08:49 PM 發表

因為毒瘤不存在,大家忘記了毒果的影響力
好彩剷毒果剷得及時
試想,如果毒果仍在,會點樣報導殺警單case?
香港媒體兩大毒瘤,毒果同港台
少左兩個禍害
本區都安靜左唔少
至少果位轉貼員冇料可轉貼
你一講我又先記得港台都係,重有生果轉貼員呢排無工開

港台就邱騰華,又係林鄭隻馬

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-8-5 07:31 PM 發表

分析好合理和有邏輯
簡單易明
師兄文筆好高
師兄客氣,互動下,大家一齊睇濶啲。千祈咪捧殺,人一飄好易犯錯。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]