• 瀏覽: 240,254
  • 回覆: 308
  • 追帖: 19

最好打到變內戰!

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-9 07:01 PM 發表

今日潘小姐出咗篇文講及3耳係林某某愛將。咁我哋就可以講下啦。

細佬問過府內人仕先寫,3耳係唯一一個林某某叫佢做咩都做嘅天字一號忠誠下屬,本來她屬意的政務司。
呢度帶出幾個「真相」:

1)公佈新任時林某某的怨氣話「唔到佢控制」,真正嘅意思宜家清楚了。亦見其人把口真係唔識收,心思又唔細密,有嗰句就爆嗰句,點食政治飯?對分析她之前所有嘅說話好有指標性。
2)中央俾超哥上,即係林某某一早知要郁張生,俾 ...
即是中央架空林鄭之說基本坐實了

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-9 07:25 PM 發表

仲有一個小小可能,全是張生問題,開始清楚,但不能隨便下決定,大膽假設,小心求證
全是光頭問題只解釋到炒光頭一點
解釋唔到升李唔升聶。

光頭一定係有份的,之前都講過抗疫期間玩投標呢啲程序野係佢呢啲老屎忽官僚先諗到的。林鄭身為光頭宗頂頭亦脫不了罪。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-8-9 08:33 PM 發表

呢個講法,已經傳左好耐好耐。上次聼馮煒光做節目,局長係無兵司令,不能郁常祕,大家隸屬不同官制,職員日常工作、請假,是常祕批核。炒AO, 更加難,要經過一個自己人的委員會審核,有嗮保護傘。我聼完真係好激氣。
合作上如魚得水,定係貌合神離,都係一門學問。
呢啲咁既濕鳩委員會
咪又係看風駛陀
上面有個足夠大既下令要殺頭
委員會有邊個夠膽抗旨
一定入房前夾曬口供啦

正如教畜協會同港台咁
都可以一夜之間變天
本來好難既事突然變成好容易
證明有啲野係事在人為

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0809_00822_001.html

政Whats噏:李永達鬆人掀民主黨內訌 被還押尹兆堅轟黨友係契弟

最鐘意睇班叛國賊狗咬狗骨!!

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 08:58 AM 發表

睇完你講,又睇到個教育好重要,而家D小朋友就係比教畜害到佢地是非黑白不分
老豆老母分分鐘由細到大睇唔起中國啦

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 09:13 AM 發表

睇完呢D新聞,得啖笑

「天水圍社區關注組」創辦人兼主席、年僅11歲的王繼祖今日凌晨在社交專頁宣布,已辭任「天水圍社區關注組」管理及負責人一職。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210809/bkn-20210809112106599-0809_00822_001.html?refer=hn2
你咪話
黃痴瘋引好多細路發曱甴夢ga
老豆老母又讚佢叻仔
又有得俾記者報道咁威威

仲唔飄?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-8-10 12:29 PM 發表

唔止係官官相衛,佢當時係百官之首,權力足以大石壓死蟹,又係陰國佬留下之愛將,而董伯對官僚系統全無認識,東南西北方向都未識分,要靠佢去管班官。
如果當年董生夠膽好似炒光頭宗咁炒陳四萬。香港可以唔駛捱16佔中同19黑暴。。。。

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 01:06 PM 發表

佢邊敢炒四萬,佢情願話腳痛落台都唔敢郁當時D官,而且

呢次的肥忠都唔係特首炒啦,係中央旨意,新聞度睇到肥忠都好無奈

話自己做到好夜啊,但佢無諗過佢自己廢,做足24小時都無撚用
所以班漢奸越來越惡

點解讀?

乾脆摺埋整個港台製作部吧!
起碼慳一半公帑

今晚要開香檳慶祝!!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-10 06:18 PM 發表

斬草要除根,非常好!
教畜協會咁樣收皮法
肯定身有屎
政府最好趕盡殺絕
用國安法出禁制令凍結佢資產
唔好俾班LT cap 水走人
學隔離帖話齋
要抽出佢同黑暴之間條financial supply chain
坐實佢支持黑暴既罪名

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-10 06:39 PM 發表

來個短嘅是日熱門。教協收皮啦。大家開心慶賀一定要,但香港改革尚未成功,尤其教育,各位炮咀仲要繼續。唔好認為我哋喺呢度吹水無意義,有真正的「高人」睇嘅。大前提唔係亂吹,要有理有據有建設性。中央開得箭,就會親自走到民間去聽去睇,呢個係共產黨從古至今嘅優點。唔好諗住香港宜家有國安部門中央會大安旨意唔理,有駱主任同夏主任喺度,當然要有「親兵」幫手。所以大家吹水前唔該真係求證先,網絡絕非法外之地。

由6月 ...
"記唔記得林某某當時喺電視眼濕濕講:係咪想將香港推去不歸路?呢句「不歸路」嘅意思觀察思考到現時應該清楚了吧?當一般人以為佢指嘅係經濟時,其實係指中央會直接管治,無咗舊派英犬引以為傲的高度自治。故此又要中央再三提醒:一國為先,才有2制。"

爭啲忘記了.
好在帥兄提番起!

教育界重有大把數未找
下一個目標係公開黑教師學校名單!

乘勝追擊!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]