• 瀏覽: 331,372
  • 回覆: 218
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-8-9 11:24 AM 發表

最癲係法輪功嚟香港遊行 喺港島搞大龍鳳
我都唔知邊個官員批俾佢地
果班人都唔係香港人lol
咪叫佢地去加拿大同教主練功囉
香港最癲係冇邪教管制
魔門教果啲異端有玩催眠。。。
遲早搞到好似台灣美國咁。。。
冇錯!封曬成條路成隊人好似嘉年華會巡遊咁!!特區政府對於D邪教都咁禮遇,真係痴Q線!

熱賣及精選
引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-8-10 08:55 AM 發表

咁鍾意民主 唔公投應唔應該查佢細佬?
金牧師婚外情玩秘書 喺民主鬥士入面原來已經算好小問題
口講民主自由 心裡姦淫擄掠 呢個就係常態

我同過啲黃絲討論
一張白紙 係最純粹無污嘅
但都唔會吸引到注目
於是人類會加好多野上去 文字 圖畫 
都可能會有好多失誤 留低好多污點
咁張白紙仲算唔算白紙?
佢答我 呢張係有痕跡嘅白紙。。。
智力去到呢個地步 難怪唔割蓆 俾人當co ...
簡單講,對自身冇利就同人講民主,講法治!對自己有利嘅就你民我主,講人治!哩D就係黃人特性!

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-10 09:11 AM 發表

老豆老母分分鐘由細到大睇唔起中國啦
尤其因為當年文革走到落嚟香港嘅嗰一班,更加痛恨中國!

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 10:54 AM 發表

警方又做野啦,告柒班死曱甴

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1605121-20210810.htm?spTabChangeable=0
都係嗰句,告唔係重點,點樣判?判幾多碌先係重點,唔係次次警方拉人,假髮嘢嘢放人,咁拉幾多次,告幾多次都係嘥氣!

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-8-10 02:01 PM 發表

這是現實,無法古計
有幾多會有咁嘅思想
我粗略估計,大概有80%香港人係仇中嘅

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 02:10 PM 發表

警方:原諒他們是上帝的事情,而我的任務是送他們去見上帝
衰在而家有人擅自代表上帝呢!

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-8-10 02:14 PM 發表

多到咁。。。。
其實如果你有時間留意下你左右隔離D人對於中國嘅態度,你就會覺得差唔多㗎啦!

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-10 04:39 PM 發表

今晚要開香檳慶祝!!
斬草要除根,非常好!

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-8-10 05:29 PM 發表

上都冇用 香港人呢個身份食得屎
一定俾人排擠。。。
內地唔會信我地。。。佢地寧願信黃皮白心嘅海歸 用呢啲廢柴嚟壓我地。。。
呢樣喺我做呢份工之前係想像唔到
我比好多人熟悉中國歷史 但而家都唔睇呢樣。。。

師兄你可以試下埋果啲藍人堆
之前有朋友搵我一齊71去唱國歌。。。
果班又係極品嚟。。。最後我冇去到哈哈
已經有黃屍擺上網恥笑啦,又話好愛國又話自己係中國人又盛,㸃知第一句就唱錯晒「起來」唱成「民國」,跟住就尷尷尬尬咁話差唔多啦!都唔知係咪你講嗰堆極品,定係班黃屍刻意做出嚟!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-8-10 04:14 PM 發表

可能不至於【仇】,
但持負面印象的,
就一定有八成。
❝討厭❞都列入❝仇❞裡面,所以我先用粗略哩個字眼.

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-8-10 04:45 PM 發表

我身邊啲70後80頭果堆
個個都好似89年親歷其境咁
用我嘅白紙論
無論啲學生同暴徒點錯 佢地只係有痕跡嘅白紙
講真 咁樣屈機真係無敵
其實五六十後都有唔少!

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-10 04:55 PM 發表

唔好講佢地啦,就算係我呢d,都係2014後先慢慢醒,越睇越唔對路

之後就睇到美國佬d顏色革命,先知個陣64係美國佬攪出黎
我早你一年,係林老鼠叫醒我嘅!

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-10 06:33 PM 發表

教畜協會咁樣收皮法
肯定身有屎
政府最好趕盡殺絕
用國安法出禁制令凍結佢資產
唔好俾班LT cap 水走人
學隔離帖話齋
要抽出佢同黑暴之間條financial supply chain
坐實佢支持黑暴既罪名
正路就一定係,最怕廢井又側側膊玩放生!!

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-10 07:09 PM 發表

喺一套戲里邊,佢絕對係一位最佳女主角,將癈與不為,將軟弱與慈愛演得出神入化。
但大前提真係一套戲?她只是真情演繹出自已罷了。
與其話係劇本,我認為不如話係中央嘅「畫鬼腳」遊戲更貼切。
行到邊一步,中央就對應的做邊一步。政治局面日日變局局新,邊個政府夠膽話世事一定會跟自己設想的步驟去行?捉棋都唔會得一招啦?
廢井哩個最「福」佳女主角,就要睇由邊方面去睇喇!
由中央及香港市民角度睇當然連群眾演員都不如喇,但如果由西方角度睇就......

牛兄不嬲都係高手

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]