• 瀏覽: 331,371
  • 回覆: 102
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-8-22 04:29 PM 發表

師兄太樂觀,係最少3代

你計小咗80後中至未個堆黃畜,拖住個幾歲戴黃色頭盔去遊行堆家長
呀!又係喎

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-8-23 12:44 PM 發表

禽日大埔單新聞,又死多一個,真係要過馬路唔好企係安全島,一樣咁危險

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210823/bkn-20210823033044480-0823_00822_001.html?refer=hn2
現在已經唔係安全島
係危險島就真,一鑊熟😭😭

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-23 12:33 PM 發表

台灣刑法分告訴乃論或非告訴乃論
前者係不告不理,後者係公訴罪
強姦肯定唔得,因為強姦係屬公訴罪
可以撤告一定係性騷擾之類的告訴乃論罪
未達到強姦的地步
既然係不告不理,自然可以講條件賠錢撤告
如果強姦犯,可以私下同受害者和解賠錢
可以用呢個和解書係上庭時同法官求情求減刑
強姦都有數講。。。。。😱

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-23 02:43 PM 發表

老實講,死神要揾上門,企喺邊都一樣!
是福不是禍,是禍躲不過
時也命也

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-28 10:55 AM 發表

1362個在利物浦失蹤的中國男人
屈穎妍
近日看另一個角度的阿富汗新聞,說美軍及西方各國除了努力撤僑,帶同一些曾受僱他們工作的阿富汗人,如翻譯,離開這紛亂國家。營造一個大難臨頭,西方人絕不會各自飛的畫面。
如果,實情真是這樣,就不會出現軍機上有活人甩出半空的場面。
看一個國家一個民族是否有義氣?最好先翻翻她的歷史。兩個月前《南華早報》刊登了一段歷史故事 “Shanghaied in Liv ...
已睇YouTube
可悲,外國月亮是難臭的

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-29 10:49 AM 發表

而家9月?留到12月

即係3個月都唔批
高危地區人士
當然唔批啦
好似香港班食屎官咩

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-30 11:56 AM 發表

相當奇怪?
馬上就宣稱搵到個主謀黎炸
個主諜唔會四圍躲藏?
真係坐定定等美國黎炸?
美國咁巴閉,之前收到情報點解防止唔到?
死人唔會講野,美國話係就係
呢個係美國一向嘅做法
跟本就係求其炸個地方
有死人當完事
假到無朋友

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-6 01:50 AM 發表

土法檢測!
屈穎妍

IQ題:一名港人從廣東省返港,根據「回港易」計劃,不用檢疫隔離,但必須在抵港第3天、第5天、第9天、第12天、第16天及第19天進行新冠病毒檢測,請問,該如何以最快捷便利而又準時的方法為此入境者安排那六次檢測?

我以為的答案是:
入境時派六個核酸檢測包,貼上需要檢測的日子,請入境者在指定日期把深喉唾液交到最就近的公營診所或地鐵站收集。

雖然不是 ...
香港政府就是如此離地
高官不用這樣痲煩吧

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-9-6 01:12 AM 發表

不只是宗教,政治變成信仰,其實差不多
美國去年疫情嚴重,不論確診和死亡數字
世界排第一
理論上,特朗普應該輸到甩褲
事實上,佢高票落選,仲成為美國史上第二得票最高的候選人
佢啲支持者可以視為特朗普信徒
為何完全不怪責特朗普防疫不力?
看到媒體訪問支持者,政治信徒不用侵侵出來辯解
信徒自會腦補幫自己信仰的人護航
比如講,最常用的,疫情下邊個做總統都防唔到
又有說中國害
仲有 ...
又係喎,可否講有大班人被洗腦?所以盲目支持。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-6 10:55 AM 發表

離地係呢班官的特色,諗諗我地最大果個連FB都唔識用,八達通又未用過,就連買廁紙都話未買過你就知點解
人生啊
正垃圾高官!

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-6 05:26 PM 發表

講開林鄭的德政,我又諗番起銅芯口罩,駛幾億黎攪個無人用的銅芯口罩出黎

話就話可以洗番重用,香港人邊有你咁撚得閒,去洗個口罩黎重用

我都重想問而家D銅芯口罩係咪去晒博物館
噢!師兄唔講我忘記了
還在家中未用

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-6 08:08 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=JKO2seGBddY
最少都有20萬。。。。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-8 12:11 PM 發表

如果大家有留意,根本一直就係呢件怨婦攪咁多事出黎,而家佢走左,係咪大家都清靜左

而重要既係,而家我呢個貼又好,大叔貼也好,嘻哈貼都無左郁下就比人檢舉呢d野

即係話我地之前成日比人檢舉,就係呢班人攪出黎,就算唔係呢件怨婦做,都係佢周邊既人

一直就係度攪風攪雨,就算話唔玩啦,都要死番黎莊下我地講d乜,叫佢怨婦無撚錯
又有平靜日子

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-9-8 11:31 AM 發表

鄧局長都講到明有大量資料會在法庭上見,估計佢地心裡有數,反正都係最多坐6個月,費事比人話佢地出賣同路人.
應該係想降低國安殺傷力
太天真了,已經是大輸家
背後一定為了自保篤灰
黑暴兄弟都係咁做

引用:
原帖由 lawo 於 2021-9-8 11:29 AM 發表

鄒劣師講嘢又幼稚又顯得無奈,連人㩒門鐘都唔高興要向大衆埋怨哭訴,但又要做常委,做龍頭,黃人蠢的先不談,
但所謂知識份子卻只是這種胸襟氣量,難怪在阿爺眼中,廢物都不如!
呢個真係可悲
父母係垃圾
教壞下一代
如屈小姐講還有多少這樣的人
香港人好可悲😓😭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]