• 瀏覽: 327,165
  • 回覆: 4,282
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 上環 於 2021-10-16 10:30 PM 發表

梁錦松?真係黑馬喎
佢係董建華馬房,真係有機

熱賣及精選
引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-10-16 10:55 PM 發表

要出賽先知,估住先啦

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-16 11:08 PM 發表

要出賽先知,估住先啦
班女神打手應該會好驚

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-16 11:08 PM 發表

要出賽先知,估住先啦
還有無其他馬房出賽?😄

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-10-16 10:55 PM 發表

梁錦松,愛國忠誠度……唔會質疑佢。
但係佢嘅政治敏感度就真係麻麻,以前偷步買車,唔懂避嫌,為咗慳小小稅而落台……就感覺到。
佢畢竟係金融界出身,甚少政治實戰經驗,與商界人脈關係又密切,未必能大刀闊斧改革政府現狀。而且佢都69歲……未必有咁嘅魄力想做特首。

潘曉穎母親邀請陳同佳本周三於政總外當面對質
https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

本來都有點同情佢死咗個女。但係睇佢嘅言行舉止及態度,背後都充滿著政治操作意味,唔怪得有人質疑佢收咗台灣錢搞風搞雨。

之前又要鬧政府用納稅人錢嘅安全屋去保護一個殺人犯。宜家唔保護放人……又話擔心陳同佳會對佢不利,說話都自相矛盾。

最唔明……點解政府呢個時候唔保護(釋放)陳同佳?
等特首選舉完結……明年中之後才釋放,不是更好嗎?

唔知係咪駛晒D錢?呢件老母又死出黎唱衰林鄭,明撚知係台灣唔比入境,究竟幕後人咩目的?

潘曉穎母親邀請陳同佳本周三於政總外當面對質 - RTHK

台灣殺人案死者潘曉穎的母親再透過網台發布錄音,表示將於本星期三上午到政府總部,邀請案件疑犯陳同佳等人當面對質。

潘太透過網媒MIHK發放錄音,表示台灣方面早已向陳同佳提供了投案的電話號碼,但對方諸多藉口,一直未有致電。潘太說,邀請保安局局長鄧炳強、陳同佳及其父母、協助他的聖公會教省秘書管浩鳴、民建聯立法會議員李慧琼及周浩鼎,星期三上午到政府總部門口面對面問清楚,她亦會預備一台電話,內有投案電話號碼,供陳同佳履行承諾,即場致電台方投案。

潘太又指,自她日前表達擔心已離開安全屋的陳同佳會殺害她後,警方一直未有聯絡她,關注她的人身安全。她說,既然特區政府無能力處理,希望中聯辦主任駱惠寧介入,協助盡快解決事件,又指陳同佳已差不多出獄兩年,案件不應再拖。

潘太強調,潘家從來沒有收取台灣方面提出的賠償

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-10-18 01:27 PM 發表

還有無其他馬房出賽?😄
有馬跑就自然有參賽馬,但邊個馬房出賽就未知

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 04:09 PM 發表

唔知係咪駛晒D錢?呢件老母又死出黎唱衰林鄭,明撚知係台灣唔比入境,究竟幕後人咩目的?

潘曉穎母親邀請陳同佳本周三於政總外當面對質 - RTHK

台灣殺人案死者潘曉穎的母親再透過網台發布錄音,表示將於本星期三上午到政府總部,邀請案件疑犯陳同佳等人當面對質。

潘太透過網媒MIHK發放錄音,表示台灣方面早已向陳同佳提供了投案的電話號碼,但對方諸多藉口,一直未有致電。潘太說,邀請保安局局 ...
完全唔明
對質對咩L質?
陳同佳又冇唔認殺人
我地當佢真心要去台灣自首
件老母想佢講咩野至岩
想陳同佳鬧林鄭唔幫忙送佢去台灣?
定係想陳同佳鬧蔡英文?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-18 05:47 PM 發表

完全唔明
對質對咩L質?
陳同佳又冇唔認殺人
件老母想佢講咩野至岩
定係想陳同佳鬧蔡英文?
其實都很明顯,背後有人教路。
目的想炒熱件事,可以政治發酵。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-18 05:47 PM 發表

完全唔明
對質對咩L質?
陳同佳又冇唔認殺人
件老母想佢講咩野至岩
定係想陳同佳鬧蔡英文?
所以我先話佢老母呢個操作係咩玩法,佢背後既人又係咩目的,諗唔明?

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 06:02 PM 發表

所以我先話佢老母呢個操作係咩玩法,佢背後既人又係咩目的,諗唔明?
唔知佢攪邊科?
特殊電話投案?
仲玩野?要賣關子?
咩野電話咁巴閉?
蔡英文?蘇貞昌?
定係台灣法務部長?
台灣政府都講左唔接受自由行式投案
同邊個講都冇用
台灣要等下年底至有選舉
要玩野都冇咁快住

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-18 06:37 PM 發表

唔知佢攪邊科?
特殊電話投案?
仲玩野?要賣關子?
咩野電話咁巴閉?
蔡英文?蘇貞昌?
定係台灣法務部長?
台灣政府都講左唔接受自由行式投案
同邊個講都冇用
台灣要等下年底至有選舉
要玩野都冇咁快住
我係公海睇有人話佢老母係迫林鄭或香港政府做野,要佢直接用特首特權黎審呢件案

但邊個教佢老母咁做?到尾又係個句啦,佢背後個人咩目的呢?

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 06:43 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=wn1KKaVQmWc
丹麥又出手,美國又助攻,即係又要亞爺出手先攪得掂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]