• 瀏覽: 331,117
  • 回覆: 4,284
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-5 04:38 PM 發表

竟然走得甩
呢個走得甩,我又覺得正常,而家比左個警告佢,等佢以後都唔敢再咁囂張都好

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 04:38 PM 發表

黎黎黎,講講你的意見,超人

好壞都得,最緊要貼題
我恐防越講越離題喎!
你知啦,一講起D人做英雄我就好乸忟憎㗎喇嘛!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-5 04:41 PM 發表

我恐防越講越離題喎!
你知啦,一講起D人做英雄我就好乸忟憎㗎喇嘛!
喂~只講一個林鄭衰野,你都可以講3日啦,叫你講佢好野就難姐,點會離題

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 04:36 PM 發表

重有國安部就等同英國佬的政治部,睇下點清香港D瘀血
漏咗國安,這是行使尚方寶劍的利器

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 04:39 PM 發表

你講林鄭????佢好似係其中一個校監
就是她,由始至終,佢連屁都冇聲

引用:
原帖由 KG123456 於 2021-8-5 04:46 PM 發表

漏咗國安,這是行使尚方寶劍的利器
其實亞爺已經幫香港好多,只係班官一直唔肯做野

引用:
原帖由 KG123456 於 2021-8-5 04:46 PM 發表

就是她,由始至終,佢連屁都冇聲
理大港大而家都嘗試殺曱甴
段狗間中大仲係死狗

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-5 04:19 PM 發表

其實現在大家睇到,有啲事不是不可為,而是主事者"不作為"
原來同教協斬斷關係,教育局一聲令下就解決左
咁之前咁多年,為何不作為?
仲有港台問題,要對付港台話都冇咁易
唔聽話咪係咁刪年度預算
港台每年政府要編成十億多俾港台支出
港台養左七百多員工
今年二月財政司波叔就刪左港台百分之四點幾預算
其實要教訓港台,唔一定要用到解散
刪港台預算刪到阿媽都唔認得,吹咩? 
政府有此權力,係 ...
其實拖政府後腿嘅,正是政府自己!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-5 04:50 PM 發表

其實拖政府後腿嘅,正是政府自己!
平心而論
我覺得光頭宗被炒後
啲野行快左

樓主個主題開得好好
有深(心)度!

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-5 04:52 PM 發表

平心而論
我覺得光頭宗被炒後
啲野行快左
呢個一定,比卡超又強硬D,重點係無左個庸官先啦

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-5 04:52 PM 發表

平心而論
我覺得光頭宗被炒後
啲野行快左
光頭宗只不過係一隻替死鬼啫

林鄭抗疫算係最好的一環啦,呢度就係市民任性問題

睇下未來會唔會更好

因應第四波疫情已受控,且本港抗疫能力提升,政府抗疫工作決定採取新路向,林鄭月娥強調,「抗疫新路向」雖然是以回復常態為目標,但並非等於放寬抗疫措施;希望令措施更具針對性,而非「一刀切」。她以過去一個月的經驗為例,在處理屯門友愛邨愛暉樓個案群組時,發現社區出現源頭不明個案,政府果斷、快速地採取嚴厲的檢測和檢疫措施應對;面對變種病毒輸入的風險,政府又立即對特定地區實施民航航班「熔斷機制」。對受影響的人士而言,抗疫新路向下的措施可能比以往更為嚴厲,但這是為了保護整個社區,希望他們理解和配合。
林鄭月娥指出,和全球其他地區一樣,香港要完全走出疫情,接種疫苗仍然是最可行的方法,但相對於其他地方,香港在疫苗接種方面有充足的能力,現在最需要的是市民齊心參與,不再猶豫,盡快接種疫苗,保護自己和家人,為香港抗疫出一分力。

https://www.wenweipo.com/a/20210 ... b0476859b887a9.html

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 16:55 發表

呢個一定,比卡超又強硬D,重點係無左個庸官先啦
肥中唔係廢嘅,佢敢冒代警隊投降,仲堅過食偉哥豹子膽

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-8-5 05:17 PM 發表

肥中唔係廢嘅,佢敢冒代警隊投降,仲堅過食偉哥豹子膽
你D曲線好得姐,你岩,最小佢勇敢過林鄭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]