• 瀏覽: 157,830
  • 回覆: 3,026
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-9-15 11:13 AM 發表

某人仲話佢帶頭搞下屆全運會
國家名都打錯會放心俾佢搞?
全運會之前是同志運動會,這卻可以預見一定成功,因為有正苦人力,物力,財力支持,再加上歐美西方
的配合,一個盛大的男男,女女,不知是男定是女的混帳運動會,也是女神埋給下任的手尾,下年到來!
衛生,環境,意識形態,價值觀,欲滅其國,必先滅其文化,......希望何君堯能力挽狂瀾,撥亂反正!        

西方大大佬說,難得有人喜歡埋地雷玩自食其果,無理由唔幫手,送他們一程的。

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 02:21 PM 發表

你無講錯,其實國安法已定,理論上好多野易執行左,只係我地的女神,佢根本就唔想改變

所以先會有佢的金句,容易做就做左,其實而家佢地內部有人唔願做的,真係可以調走佢

只不過林鄭只係等夠期收工就算,重點會諗做得罪咁多人既野
一國兩制下,香港政府就係繼承左港英時代留下的壞習慣文化
公務員做野唔上心,做事慢吞吞,最好唔做就省麻煩
我覺得阿爺氣在心裡口難開
唔怪得駱主任會咁講"不進則退 慢進也是退"
中央做事講求效率,睇到林鄭為首做事方法真係唔知點算好
國安法同完善選舉制度,兩大壇野唔駛一年就出台
可知中央做事,一刻都不能等,要做就快,時間唔等人
就算今日換上李家超同鄧炳強,佢地一時就難改陋習
或者佢地都係呢個體制內成長,難以咁快自我提升
我諗極都唔明,二十三條中央講左幾多次刻不容緩
港府始終係蛇蛇下唔願做
從回歸到而家都準備左二十幾年
係差在立法會呢一關,國安法出台就排除左呢個最大阻礙
點解仲要等下屆先黎完成?
現在提案三讀通過,係咪好困難?
定係仲有人反對? 女神唔想走前孭呢個鑊?

買定花生等睇戲

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-9-15 04:40 PM 發表

買定花生等睇戲
命不久矣

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 04:44 PM 發表

命不久矣
講得啱,好戲在後頭

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 04:44 PM 發表

命不久矣
幾時插假髮人

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-9-15 04:56 PM 發表

幾時插假髮人
呢度會最後,無咁快

明日大嶼,政府話明年內會提填海範圍及融資初步方案

注意"初步"

意思係仲有排討論

呢屆政府任期仲有幾多時間?

落台後留俾下任去煩

講真,政府唔提升效率

唔好話等到天荒地老都未必等到明日大嶼完成

睇怕大家有冇咁長命見到幾時開始動工

林鄭玩個假大空,畫左一個春秋大夢

下任接手果個特首真係頭痛

要唔要做落去?或是大修改?

居住問題迫在眉睫,已經唔係啲咁長遠萬年project可以解決

睇緊全運會開幕,咩叫大中國,咩係小日本,一個開幕禮嘅編排體會得好清楚。驕傲

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-9-15 06:48 PM 發表

明日大嶼,政府話明年內會提填海範圍及融資初步方案

注意"初步"

意思係仲有排討論

呢屆政府任期仲有幾多時間?

落台後留俾下任去煩

講真,政府唔提升效率

唔好話等到天荒地老都未必等到明日大嶼完成

睇怕大家有冇咁長命見到幾時開始動工

林鄭玩個假大空,畫左一個春秋大夢

下任接手果個特首真係頭痛

要唔要做落 ...
放心,呢個項目唔係三,五年間就攪掂,你預佢廿年後就可以有小小成果出到黎

只不過到時你同我都可能瓜老親,益下D下一代

咁講啦,始終呢個項目點都要有,只係時間長左D咁解

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 09:56 PM 發表

放心,呢個項目唔係三,五年間就攪掂,你預佢廿年後就可以有小小成果出到黎

只不過到時你同我都可能瓜老親,益下D下一代

咁講啦,始終呢個項目點都要有,只係時間長左D咁解
我並唔係反對,當然土地計劃長遠係需要好大面積土地
除左填海真係難以解決
查番歷史上世紀八十年代港英政府時期研究過的規劃
回歸後只不過拎返啲舊案出黎再包裝重啟
我唔滿意係,冇必要下下用港英果套"公眾諮詢"
諮詢有夠長,去問啲環保L,一定係反對到底
一個政府有專家評估,有代議政制下議員去質詢
真係唔需要嘥時間咁長時間諮詢
美國號稱民主國家,環保評估只能參考
行政部門決定要做,根本唔會理會環唔環境評估
我唔係反環保,可能我地呢代一都未必活得下去,仲要care下一代?
CY時代就有討論過呢個計劃,後來擱置左
林鄭2018年施政報告就提出明日大嶼遠景
又過左幾多年? 明年2022過左四年時間,提出的只係初步報告
會唔會太慢,慢到蚊訓

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 11:54 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=3V_fwc0Ocvs
都係女神掘坑功勞,女神萬歲!

早兩日見您們講有人回巢,我仲四圍搵,啱啱見到了。

正正經經寫下嘢,唔好再搞啲咩占卜星相,投資理財咪好囉。不論立場?支持誰人?正確與否?各有同好,自己圍埋玩自己嗰樓啦。

以古論今?歷史多由勝利者編寫,當時嘅天時地利人和又唔同,現代人又無生活過喺古時,所有野都係「聽聞」,點可以相提並論?

就算1997 嘅中國同特區同 2020 年已經大不同了,與時俱進,set 好目標,見招拆招才是現代的政治吧。

點都要恭喜一下香討第一 KOL 高手高手高高手回流,上次用地上跑嘅,今次升級到天上飛嘅,預祝大殺四方,震翅高飛,數據排行永遠第一

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-9-16 02:30 AM 發表

早兩日見您們講有人回巢,我仲四圍搵,啱啱見到了。

正正經經寫下嘢,唔好再搞啲咩占卜星相,投資理財咪好囉。不論立場?支持誰人?正確與否?各有同好,自己圍埋玩自己嗰樓啦。

以古論今?歷史多由勝利者編寫,當時嘅天時地利人和又唔同,現代人又無生活過喺古時,所有野都係「聽聞」,點可以相提並論?

就算1997 嘅中國同特區同 2020 年已經大不同了,與時俱進,set 好目標,見招拆招才是現代的政治吧。 ...
早就講左歷史係比嬴左既人寫,同埋後人必定會將佢神話化

而係現代既人睇番就會覺得以前D人好叻叻好醒醒,如果再加上一班無知盲粉

更會出現西方的耶穌復活,或東方的西遊記伏妖降魔,如果用呢D當係一個寓言故事我會接受

但無知盲粉就會當呢D係真有其事,更會沉迷於信仰上,呢個就係正常人同蠢撚既分別

如果唔係咁多蠢撚,又點會有咁多騙案有人中招,噢~離題了,唔改啦,當我發神經把啦

後面加多二句,呢個世界好奇怪,叻人唔會得一個,你叻嗎,有人比你更利害

我最唔鐘意就係點解個遊戲規則會係件怨婦定既呢?真係要玩數據的話,K兄咪輸撚到仆晒街咯

K兄個貼開左成年,4.1K / 1610.8K,回貼276頁,4134回貼,咁係咪好撚屎啊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]