• 瀏覽: 173,971
  • 回覆: 894
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 04:28 PM 發表

水警輪連通用機槍都冇支,點同人鬥
今次擺明係用狼群戰術,用一堆無貨的船去掩護一批帶貨的船

警察拉到無貨的,最多告超速,但係拉到有貨的,剩低無貨的船就去攻擊水警快艇,以多勝少

試試有條機槍的話,即使拉不到人,都可以掃爛批貨,令走私客賠本
所以話而家呢班水警要升級,唔係的話無得玩,只會玩出人命

熱賣及精選
引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-9-27 04:27 PM 發表

呢個女人冇血冇淚
身為最高行政長官演都懶L得演
佢同蔡英文最好結拜,岩晒KEY
之前俾人鬧,拜登隻狗死左,菜菜子馬上第一時關心慰問
台灣前一波疫情下死幾百人,唔見佢講句話
古代稱地方首長為父母官
如果呢個人內心麻木不仁,不理民間疾苦
又點會體恤手下
我成日都係個句架,一個特首,連最基本的運用自己權力去做岩既野都唔去做的話

我唔知佢點做特首咯,下下都要出左事先黎補飛,好似呢次咁,女警死埋啦,都只係深切慰問

叫人點會唔詐佢型

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 04:34 PM 發表

根本水警要去到海警級數先有得玩
得隻船仔,槍都冇枝,邊夠啲大飛來
呢次擺明就係恰鳩佢地水警啦!

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-9-27 04:36 PM 發表

走私多一向誇張,國內宜家捉得好嚴,從源頭捉。捉到一個,從電話紀錄,認罪交代,順住摸一大串,罰得好勁。

我主要想講係態度問題,每一次有問題出現,其實都係有危有機,處理得好,人當然不能復生,但必可以有其他正面收獲。

宜家係死咗人,仲係一個政府部門執法人員因工。唔該女神粉絲撐開雙眼睇清楚真面目吧。
佢地會話唔關女神事

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-9-27 04:36 PM 發表

師兄錯咗,掘緊坑一定要有,事關係白搭,一定中。
答案4

其實而家走私個嚴重性大家都睇到,政府重唔改進的話,只會更多水警死

又睇下政府會唔會重視

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 04:43 PM 發表

上次嗰三個海關都係咁死於走私客的狼群戰術

既然數量未必夠走私客來,咁應該要從火力著手
我讚成,好似中國捉走私咁,直昇機加槍,一郁就開槍打撚死佢地

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 04:47 PM 發表

最少每隻船一枝類似M249/M240/PKM呢類通用機槍先

射唔到人,都射爛批貨,俾佢走得甩,都要賠錢俾貨主
船唔夠大飛快喎,下下開槍咪射死晒d人

睇完片,係幾十架大飛掩護有貨的大飛,明剃水警眼眉

https://www.youtube.com/watch?v=9uoAM3o81iY

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 05:25 PM 發表

係狼群戰術,唔係架架有貨
警察捉到有貨的,其他無貨的就撞向水警掩護有貨的逃走
其實上年已經係咁猖獗,政府點解到而家都重未解決到個嚴重性

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]