• 瀏覽: 146,535
  • 回覆: 24
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 上環 於 2021-9-11 11:26 AM 發表

其實唔須要我地去幫屈姐解釋,就睇番中央都對佢評價正面,其他的人講的廢話,理佢把撚
望阿爺用心睇下屈小姐,洗師父嘅言論,小弟不想女神回歸。

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-9-13 11:17 AM 發表

3空城計
三國中後期,諸葛亮出兵討伐魏國,由於要地街亭失手,導致滿盤皆輸。諸葛亮被迫撤兵,司馬懿大軍追至,這時孔明手下的將領士兵基本都分配軍務調完了,只剩二千五百軍在城中。於是他命令偃旗息鼓,大開城門,獨自在城樓上彈琴。司馬懿疑心有伏兵。調頭就撤兵。諸葛亮躲過一劫!

似唔似林鄭對付黑暴時候,話得番三萬警,實施禁蒙面法,更講明唔會再有其他後續,反而嚇得黑暴方不敢進攻,林鄭避過一劫:s ...
總之女神係掘坑高手,坑警察,坑中央。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-13 03:34 PM 發表

6舌戰群儒
三國中前期,劉備勢力還很小,被曹操趕得走投無路。想去投靠東吳,就是孫權。派諸葛亮去做說客。但是東吳謀臣處處刁難諸葛亮,諸葛亮憑著他的滿腹經綸舌戰群儒。說得他們個個啞口無言。後來經魯肅協助,說服孫權聯合起來抵抗曹操。

香港特首林鄭月娥2019年9月26日在灣仔伊利沙伯體育館與150位市民進行「社區對話」。

我又諗起女神點樣舌戰群儒,定係佢比人糟質,更差的就係支持政府的人 ...
無事又走去嗰邊睇下,原來依家重新定性女神係黃,仲要玩弄阿爺係手掌中。

原來阿爺三隻戰艦係8月30號就去阿留申群島自由航行,但老尾水兵係9月12日至肯公怖。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-13 08:23 PM 發表

你講呢個定理出黎又會有另一個陰謀論出黎,我唔排除呢個可能

始終當時台灣就係要攪亂香港黎比英文當選做總統
呢個又係坑嚟嘅,女神急阿爺之所急,要菜菜子連任。等呆灣人民睇清聞賤擋嘅真面目;另外又掘多個坑等老尾自爆所有安插係愚港嘅奸細。女神真係有功國家,下任大灣區區長走唔甩。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-14 11:08 PM 發表

睇完先知原來公務員想個廢柴走,就係推薦佢升級就可以唔駛要呢個人,即係越廢越升得快

唔怪得公務員體制咁撚多廢柴
唔只公墓園,公營機構都係咁;越做得嘢你老頂越唔想你走。好嘢緊係自己用,衰嘢緊係益對家。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 12:38 PM 發表

下一屆都唔關佢事,所以佢會話關人忍事
女神又掘坑成功,終于俾阿爺知道成個政府都係黃。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-15 11:54 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=3V_fwc0Ocvs
都係女神掘坑功勞,女神萬歲!

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-16 08:26 PM 發表

重有一個加壓室,由好瘦加壓到脹死,死之前一幕標屎,到而家都重記得
為咗得知人體含幾多水份,班扑街將活人風干。所以話嚟一次血洗小日本也不為過。

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-9-18 04:11 PM 發表

近日切身社會話題有了,澳門的賭與香港的樓。有乜共通之處?壟斷式經濟。

澳門趕絕所謂民主派人士之後,即時開始處理賭牌問題,45日後,相信一系列措施將會開始,目標明顯係將賭呢個單一產業重新整理。

一雞幾味,除對付外國資金,黑色資金,國內走資,更可以將市民抽返出嚟做返啲實際工作。呢度真係要讃一讚一誠先生,由疫症開始到而家準備郁賭,中央雖然係背後支持,但都要有佢嘅決心同勇氣去執行。郁賭呢一塊大鋼板,背 ...
乜連任要做咁多困難嘢,咁女神多數棄選。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]