• 瀏覽: 254,174
  • 回覆: 310
  • 追帖: 20
引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 04:09 PM 發表

唔知係咪駛晒D錢?呢件老母又死出黎唱衰林鄭,明撚知係台灣唔比入境,究竟幕後人咩目的?

潘曉穎母親邀請陳同佳本周三於政總外當面對質 - RTHK

台灣殺人案死者潘曉穎的母親再透過網台發布錄音,表示將於本星期三上午到政府總部,邀請案件疑犯陳同佳等人當面對質。

潘太透過網媒MIHK發放錄音,表示台灣方面早已向陳同佳提供了投案的電話號碼,但對方諸多藉口,一直未有致電。潘太說,邀請保安局局 ...
完全唔明
對質對咩L質?
陳同佳又冇唔認殺人
我地當佢真心要去台灣自首
件老母想佢講咩野至岩
想陳同佳鬧林鄭唔幫忙送佢去台灣?
定係想陳同佳鬧蔡英文?

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 06:02 PM 發表

所以我先話佢老母呢個操作係咩玩法,佢背後既人又係咩目的,諗唔明?
唔知佢攪邊科?
特殊電話投案?
仲玩野?要賣關子?
咩野電話咁巴閉?
蔡英文?蘇貞昌?
定係台灣法務部長?
台灣政府都講左唔接受自由行式投案
同邊個講都冇用
台灣要等下年底至有選舉
要玩野都冇咁快住

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-18 06:58 PM 發表

我係公海睇有人話佢老母係迫林鄭或香港政府做野,要佢直接用特首特權黎審呢件案

但邊個教佢老母咁做?到尾又係個句啦,佢背後個人咩目的呢?
而家邊個大晒?
女神都就黎時間到要走人
佢仲會理得你咁多
唔好話呢個老母
阿爺而家要逼女神做野都唔一定逼得到

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-10-19 10:45 AM 發表

剛出完施政報告
林鄭就pk斷手入廠
特首由李家超acting
有冇咁橋?
某位版友講過,政治係冇巧合的
董怕伯模式
話腳痛借啲意引退
而家又有手斷,似乎呢個嚴重得多
無心戀棧就早啲走
無謂阻住晒,香港仲有大把事要趕住做

引用:
原帖由 慕雲 於 2021-10-20 10:27 AM 發表

邊個極高層係暗黃一直唔想中港通關,真係呼之欲出,稍為有智力分析力o既都一定會睇到感覺到,係有啲老千仔收人錢掩住良心話人哋喺度挖坑啫!
我睇過有個挖坑論
話有人唔願通關,其實用心良苦,係為香港著想
理由,一旦通關港人就會大量回內地消費
反之,內地人到香港消費相對唔會咁多
我睇唔明呢個道理?
係咪討厭香港啲黃人?所以大陸人唔鐘意到香港掛?我自己諗的
所以基於呢個論點
唔通關,港人留在香港消費係對香港好
其實呢類盲撐派同黃人啲頭腦冇咩分別,一樣咁幼稚
係啦靠黃色經濟圈就可以撐起香港經濟?
香港始終都要通關,唔通可以一世咁維持落去?
要吹捧女神,講挖坑啲邏輯都唔通

今日睇到一則報導
史上最強"無間道"
原來台灣民進黨的創黨主席係國民黨政府的調查員
派去當年還沒組黨的黨外運動組織臥底
臥底臥到還做了創黨主席
難怪李登輝上台後,跟民進黨咁親密
民進黨會幫李登輝剷除國民黨內異己
呢個世界搞政治,真係敵我難以分辨

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-20 05:09 PM 發表

都預左冇人出現啦,呢個潘老母重可以點?要公義就去台灣嘈MA
紅衫肥佬係咩野人?
一直係度教路咁樣

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-20 06:30 PM 發表

唔知,淨係知佢老母攪呢D操作同政治有関,有人提出過一個問題,就係做乜成幾十個記者係度,做乜冇人問佢老母做乜唔去攪台灣,就係要係香港攪屎棍?個個記者都知責任在台灣架啦,點解冇記者反問番潘老母?全部黃黑記??
大家都知責任在台灣
台灣一直玩野
我建議保安局長,不能視之等閒
睇黎已經唔係一個受害家屬討公道咁簡單
背後可能有集團操縱緊仲夾理媒體一齊玩野
如果一日唔解決,台灣民進黨會無了期咁拎黎抽水操弄政治
俾菜菜子好似手上有本政治支票予取予求
想辦法點樣擲條友去台灣受審
既然台灣要行古惑
香港就唔需要再開大門走大路
我都係建議將陳同佳帶返大陸
由大陸透過兩岸司法互助協議送人去台灣
如果台灣仍然唔肯
咁就.....陳同佳唔知點解會係金門出現
到時通緝犯在此,睇你菜菜子點玩野
係咪將陳同佳又擲返香港?

關於鄧以海免職,大家點睇?
免職? 炒友定係真係退休?
女神曾經講過,鄧炳強,李家超幾個職位異動
話之後呢一屆應該唔會再有高官異動
突然間鄧以海要走人,咁奇怪?
如果係退休為前題,應該早就申請做到幾時要走
佢而家係休假中休到離開
職場慣例,休假中順便走人,通常都係私下炒友居多
大家有下台階,講到係時間到要退休
同樣仲有幾個月,點解唔做埋佢先退休?
有媒體傳話佢要去接廉政公署
去廉記又點算退休? 只不過係調職
如果真係要調職點解唔即時宣佈埋?
女神話祝鄧以海退休生活愉快
呢句話係咪自己心情寫照?

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-21 04:04 PM 發表

國務院任命何珮珊為海關關長 免去鄧以海職務

國務院係咪直屬大陸?係的話應該就係炒,咩原因炒就唔知咁解

再唔係又等子彈飛一會,睇下會唔會去ICAC
基本法規定,特首對某啲官員有提名任用和建議免職
最後由國務院任命或免職
會唔會係恆大餐飯?
如果係更加冇可能俾佢去ICAC
如果鄧以海要去ICAC
點解唔一齊做埋,要等幾時
何況,女神對於廉記人事異動,媒體都有傳聞,佢冇可能唔知情
否則,佢唔會多加一句言外之音,祝鄧以海退休生活愉快
如果職位好快就有新安排,何來退休生活愉快之理?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-10-21 06:52 PM 發表

其實都可能只係小女人八婆病發作「攞景兼贈慶」啫!
感覺呢個女人講野酸味十足
如果係炒友,但係為左顧存鄧以海面子講成退休
明明係"被退休",仲講退休生活愉快
當事人唔知有何感想?
定係話女神有感發,因為下一個輪到佢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]