• 瀏覽: 235,323
  • 回覆: 14
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-5 04:56 PM 發表

光頭宗只不過係一隻替死鬼啫
光頭最大罪是黑暴期間跪低,同時有卸膊警察之嫌。

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-9-6 08:24 PM 發表

我就係等緊出年剝呢班坑友大牙,邊有咁撚多坑,到時睇下幾多隻牙甩左
👏👏👏

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-9-8 11:02 AM 發表

估計佢地班人都計過,交資料又死,唔交又死,不如唔交,不如搏一搏,最多罰10皮,坐監6個月.
唔交輕D添!

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-8 11:04 AM 發表

但呢個可能只係頭盤,之後再算埋其他賣國啊,間諜個d落去,無咩著數
若有確實證據情況一樣。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-8 10:04 PM 發表

黃撚們,仆街未,玩多D啦

https://www.youtube.com/watch?v=xJvMGPwcY5w
洋鬼子又出賣手足👏👏👏

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-9-13 03:17 PM 發表

其實睇呢個時論區,個班所謂盲粉都唔知咩野人
真實反映狀況,去本地新聞區就睇到
通常有林鄭濕九的報導,下面留言都係批評佔絕對多數
呢啲網民最直接,睇完報導唔老黎就留言鬧
通常一下就十幾二十頁咁跳
留言的人就是正常發表意見,有冇人睇或引用根本無所謂
完全唔似得呢個區有目的
所以盲粉唔會去本地新聞討論區度發表撐女神言論
一下就被正常發言淹沒,去個邊撐沒多大意義
國際間所發生人和事,基本只能預計2至3步變化,怎能所有做的人家都跌入坑中,除了自己。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-13 04:05 PM 發表

佢個危機意識唔夠,明知個陣係黑暴時候,一撐親政府d人必定比人攻擊,根本就唔應該開呢個對話
又係坑呢㗎!認真便??。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-9-26 10:13 AM 發表

我就咁睇,自己嘅國民公然俾別國老屈,仲要擄人勒索,作為一個真正為人民,負責任嘅政府,如果唔作出行動盡力營救的話,試問顏面何存,試問又如何向自己國民交代?所以不論哩個係孟晚舟又好,舟晚孟也好,甚至只係一個非常普通嘅路人甲乙丙丁茂也好,只要佢係中國人,只要佢的而且確係冇干犯任何法律的話,咁就必須傾一國之力盡力去營救,否則唔單止國際地位及形象受到不可逆轉嘅傷害,連自家國內民心亦會盡失!所以難聽D講句, ...
作為華為高層更加需要精通使用競爭者的產品作為改進自家產的其中一個方法。

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-9-26 10:39 AM 發表

可以話孟晚舟低估左加拿大轉機風險
佢當時應該仲相信自己冇犯刑事罪老美係唔會癲到隔空叫加拿大拉人的,奈何當時美國總統係癲佬特朗普,真係夠膽打橫嚟

冇記錯當時阿爺都係叫國民唔好過境美國冇包括加拿大的,即係阿爺當時都低估了老美控制加拿大既能力

由中國去阿根廷得3條路線,全部要轉機,一係加拿大,一係澳洲,一係轉完馬拉再轉南非。如果佢唔想轉兩次機咁加拿大肯定風險低過澳洲。而且停留南非機場一樣有另一種風 ...
當天是習大和特朗普在阿根廷開高峰會,孟晚舟加拿大機場往阿被捕。
另一個是有大量量子專利中國專家在加州寓所被跳樓死亡,也是手持機票往阿,失去手提電腦。
荷蘭ASLM生產中的光刻機起火,要延遲3至6個月交貨給中芯國際。
當天習大面容有些難看。
美國的陰險已經去到極致。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-9-26 08:46 PM 發表

師兄你個講法唔可以話你錯,不過哩D(工作)又係唔係需要孟小姐自己親自去做呢?如果乜都要老闆自己親手去做嘅,咁咁高人工請班engine返嚟做乜嘢呢?
所以結論係我唔評論華為人用iphone有乜唔妥(我都有華爲,蘋果同三叔手機,咁就係咪代表我唔愛國,代表我係黃人?定代表我好愛國?),因為公司係佢哋自己嘅,有乜公關問題,最終都係最佢哋自己負責返!
基於人家老婆,自己文章,正正並非工程人員,較近普通使用者心態判斷,像他父女已無需不用外國貨彰顯一切。
我亦從沒暗示不用華為便代表不愛國,言重了。

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2021-9-27 01:42 PM 發表

作出當晚被跳樓死個位專家名叫「張首晟」

係一位超級天才,15歲越級入讀復旦大學原子能系,師從楊振寧,32歲成為史丹福大學終身教授,美國文理科學院院士、美國國家科學院院士,擁有數十項價值不斐的專利,之後加入清華大學「千人計劃」。

於2018年12月1日孟晚丹被補同一晚,已經買左機票前往阿根廷,於出發前幾個鐘就被發現跳樓身亡,  隨身的筆記電腦亦不翼而飛,自此之後個「千人計劃」亦即土崩互解……. ...
兩個人都是去阿有可能會合習大團隊交收,時間太巧合。

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-12 05:53 PM 發表

亦可以解釋為以笑遮醜,至於佢D粉,一向都係盲撐,睇睇下就慣
🤫,坑呢㗎!細聲D。
笑L死。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-13 01:09 PM 發表

要玩掘坑論,邊個唔識呀
我黎幫手補充
其實女神真係好打得
引蛇出洞唔只引到班漢奸
仲引埋公務員體系中一條大蛇
就係政務司長,唔做野的大蛇王
國安法出台,時機成熟炒左佢
又係女神一大功勞之一
選張做政務司主要是沒有威脅力,自己穩坐江山。

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-10-14 10:34 AM 發表

黑暴時候我發現一個奇怪嘅現象,就係媒體(特別係黃媒)以及網上言論冇乜聽過有人鬧或者針對光頭宗
香港這代年輕人是被媒體帶風向所害。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-15 07:50 PM 發表

佢地班人係唔見棺材唔流淚
港大學生會幾個撐恐攻言論俾拉
國慶日咪一樣有班理大生戴黃口罩出黎攪野
仲以自己好醒
呢一代人被洗腦後,前仆後繼
唔認為自己有錯,仲係度想辦法玩野,以為可以遊走國安法
所以我認為肥佬呢班仆街拉去打靶都不為過
佢地至少害左兩代人
👏👏👏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]