• 瀏覽: 240,262
  • 回覆: 42
  • 追帖: 19
引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-9-26 10:56 AM 發表

師兄,你講法我有啲保留
相信香港好少人聽過周泓旭?
呢位仁兄係大陸人到台灣留學讀政大研究所
2017年時係台灣被檢舉佢係中國間諜
佢做左啲咩野事?
同深藍政黨新黨人士打交道,來往密切
又識左個台灣外交人員,話佢策反個外交員提供外交情資
事實上,當時連台灣好多資深退休國安員或退休外交官上節目
都認為係笑料,唔係呀麻? 共產黨會派個咁既人黎做間諜
個所謂外交部人員,根本係個好資淺 ...
小弟有不同意見,大陸係用乜嘢身份同台灣傾,政府?咁咪抬高咗民進黨身價,陸委會?佢哋又好似無乜見面。咁就只有用民間力量。

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-9-27 04:20 PM 發表

一句講晒,而家官判d刑期,我地普通人理解唔到
女神另一金句:唔可以批評法官。

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2021-9-27 04:30 PM 發表

選擇題:

1. 唔識做

2. 不屑做

3. 下屆做

4.  掘緊坑

5. 數緊錢(剛剛出糧)

6. 等通知

7. 全都是
師兄錯咗,掘緊坑一定要有,事關係白搭,一定中。

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-27 04:39 PM 發表

佢地會話唔關女神事
一定會話鬧女神就可以解決到問題咩?知否連女神都炒唔到普通公務員?掘緊坑?鬧人者係肥佬以前條靚?

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-28 01:01 PM 發表

佢等收工,等佢10月6出埋份c政報告就退休架啦
上環師兄,你唔好呃小弟喎!到時要開香檳賀下佢。

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-8 02:59 PM 發表

見到呢篇文章,只抄一段比大家睇遠水近火!

香港房屋問題已到了水深火熱的地步,公屋輪候冊大排長龍,平均上樓時間達5.8年,更多的是等了7、8年仍未有上樓之日,逾20萬劏房戶飽受煎熬,望樓興嘆。林鄭不關心眼前困境,反而熱衷於畫餅充飢,繼沒有廿年不能成事的「明日大嶼」後,再拿出沒有30年不見成績的「北部都會區」說事,別說屆時林鄭可能早就化灰,今日的基層更是日子難熬,跨代貧窮勢必 ...
以女神知易唔行性格,長遠房屋政策就係忽悠阿爺。至於內地有部份網民就逢女神必贊,逢孽瘤必歌,不用理會。

大叔嗰邊有人稍為懷疑下女神,又有人撲出嚟用掘坑百搭用去解釋,唉!女神真係勝過孔明?

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-11 04:11 PM 發表

房委會埋單???係咪即係政府比錢,係咪左右袋分別呢?

所以唔會係罰判頭咯,而家大叔度個人話佢白痴都係呢個原因姐

罰房委會錢就會快D???咩理論黎,除非罰既錢房委會班大爺自己比錢就話姐!
女神一定唔知乜嘢係鐵打的衙門,流水的官。

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-12 04:19 PM 發表

有時睇見呢D新聞,都唔知好嬲定好笑,邊有古感仔咁撚蠢架,攬炒啊

黑吃黑|24歲毒販遭中三童黨搶劫 失22包可卡因報警 3人同被捕

上周六(9日)8號風球下,將軍澳發生一宗黑吃黑的離奇劫案。一名有黑幫「和勝和」背景的24歲毒販早前收到一個陌生來電,要求交易22包可卡因,毒販未起疑心,冒着風雨帶貨截的士前往將軍澳寓安里,未料竟遭兩名中三男童從後以垃圾膠袋笠頭,更被奪去可 ...
證明警察係最可靠。

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2021-10-12 05:57 PM 發表

🤫,坑呢㗎!細聲D。
笑L死。
仲有讓子彈飛,點知射中女神。阿爺在大廳,升堂審女神?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-10-13 10:32 AM 發表

大家快睇K兄帖 ! 除咗話林鄭假大空仲話講張建宗退落來絕對係因為無能由中央出手 ! 某人之前話張建宗有運做特首又話退落來係為下屆特首準備 ! 而家K兄就話講呢啲係政治目的冇智慧 ! 所以大家睇吓就連K兄都忍唔住了 ! 其實我有個好恐怖的想法 ! 某人會唔會就係地產黨打手其實係打著紅旗反紅旗 ! 只有地產黨先會咁多錢俾呢啲人狂出帖去宣傳和誤導 ?!

咁亦都解釋咗我一講林鄭和黃瓜城關係就被黑了因為 ...
掘坑啫,掘坑啫,:女神引蛇出洞啫,咁咪炒咗特區最癈庸官同一大班港英地雷囉。

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-13 01:51 PM 發表

佢第一時間係,炒左自己先,高官問責制,佢揹最多隻鑊,但隻隻都卸晒

最明顯一定係光頭宗個隻鑊
我都唔想講咁多,但又忍唔住。有人成日話女神嘅權力連炒一個普通公墓猿都唔得,但係女神自爆佢係歷任中炒人最多嗰個,咁即係點?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-10-13 05:42 PM 發表

黑暴顏色革命時間,我認為最經典的照片就是柒婆兩公乸在離岸的大合照!簡直是對中央政府的侮辱!
師兄,有無得睇下?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]