• 瀏覽: 326,150
  • 回覆: 222
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-11-1 17:35 發表

原來如此,AO要在香港消失
只是時間
其實只要成功控制三萬警察,要對付AO黨就根本無難度

熱賣及精選
引用:
原帖由 @海東青 於 2021-11-1 17:35 發表

只要執行國藉法就可清除呢班港英餘孽。包括黃鄭
黃鄭自己講手上只得三萬警察
但係三萬警察已經可以做好多野
咁肯定佢故意不用

三萬條槍都消滅不了700 AO?AO又冇槍,驚條鐵

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-11-1 18:10 發表

你聽不懂…佢係講只剩下果三幻未攪掂,否則就功成身退返陰國封爵
點會未搞掂?當時武警都準備出場對付埋呢三萬警察,只係警察笠水

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-6 23:48 發表

https://www.youtube.com/watch?v=SaSE7ln0PtA
但係已經事隔兩年,到時律政司用超過超訴時限做理由放生班黑暴
早幾日已經同樣理由放走一個

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-7 10:48 發表

唔係律政司判,係個狗棺判的,呢個問題要多得我地的林鄭女神,佢話唔可以批評發棺喎
律政司負責檢控,將案排期上庭,佢地可以用程序拖,拖到過時就俾法狗判

只覺得鄧李對外硬,對內仍然軟骨頭,連一句批評的說話都不敢講,法狗的人身安全需要兩人保證,鄧李兩人最有資格批評法狗。只要鄧李兩人不再保證法狗安全,法狗仲敢咁大聲?

引用:
原帖由 lawo 於 2021-11-14 07:06 發表

何志光夠膽鬧M+,夠膽插唐唐,夠膽批女神………其他人,特別建制的忠誠的廢物,全部扮啞!
不要輕視意識形態的洗腦,如果姑息縱容M+,經過多年後的潛移默化,新一代更利害的黃色曱甴會越來越多!

https://www.youtube.com/watch?v=vm_jE-W3tQM&ab_channel=有仇必記-何志光頻道HoCKJonathan
而呢批曱甴最後亦會加入警隊,令警隊變成反中亂港力量之一

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-11-17 20:31 發表

今日响公海睇到啞女無家可歸啲post。
竟然……有為數不少嘅人撐個阿娟!仲見到好多隔離兩個女神帖嘅盲粉……出來撐肥婆娟,真係九兩菜,睇到火都嚟!唔通……因為阿娟係新移民,所以立場上就要撐?真係是非不分!

對人好、照顧人……人地送層樓俾你係好合理嘅事?乜嘢嘅社會價值觀?
照顧個阿伯就有層樓!咁係咪……扶個阿婆過馬路就起碼應該有部手機?
如果以此價值觀去灌輸下一代,做任何善事、幫人 ...
但係主持人失去作為傳媒中立性,直接出口鬧當事人,都不應該

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-11-17 22:14 發表

主持有立埸不中立……係一件事。
但係唔可以……以呢樣嘢就話個肥婆娟冇問題冇可疑。
冇講肥婆娟冇問題
但係主持人不中立,用自己主觀態度加入件事,就好有問題,失去傳媒應有中立態度

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-17 22:50 發表

佢唔鬧邊有咁爆啊,東張個收視就係靠佢鬧一鬧先咁多回響
呢樣就一定

東張本身唔係新聞,係雜誌式節目,同壹週東週屬同一類,顧客為主導,顧客要乜就俾乜野野顧客睇

大家各取所需,只係食相太難睇,同香梘電台咁,主持落埋場幫埋拖

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-17 22:58 發表

但我又覺得佢鬧得好正常喎,我好很喜歡
作為一個主持失去其中立性,就係表現不專業

引用:
原帖由 lawo 於 2021-11-18 08:05 發表

作為資訊,新聞報導的角度看,你啱!但不要忘了,那只是報導八卦新聞的,渲染,包裝,務求
觀衆滿意才是節目生存之道!
其實林希靈佈道手法與毒果同出一徹:身為第三方加入自己主觀言論去撥動群眾情緒,從而達到自己個人目的(高收視,高銷量),根本講不得上正義,只係電視台,主持人與苦主各取所需

既然同一手法,大眾會反毒果,但又不去反東張,真精神分裂

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-18 12:29 發表

佢呢個係正義行為,要讚的,同毒果點可能相提並論?

你咁講即係有奶便是娘
試試件事無追看性,無話題性,電視台/主持人會咁落力?

去到依家,首先贏的係電視台,主持人先

一個賺收視,一個賺名聲

引用:
原帖由 上環 於 2021-11-18 19:48 發表

咪係咯,呢D正面野黎,我都唔知你點解會用毒果既負面新聞黎講
我講既,電視台為收視,主持人為名聲,先至去報道此事,並非真正出於正義感

而主持人所用手法,與毒果一樣,為自已增加知名度先咁出位,是否真心為正義,只有佢自己知道

當初疫情第一波時,世衞已經正名Covid19,成班主持仍然開口埋口武漢肺炎,咁又點

成班只係一班戲子

我的見解:電視節目與其他商品一樣,有乜野顧客,電視台就生產乜野產品。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]