• 瀏覽: 331,210
  • 回覆: 317
  • 追帖: 23
引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-9-27 04:56 PM 發表

可恨係對自己人無血無淚,而對反對派慈愛滿滿。
當然,她的自己人不同我們的自已人。
所以佢地係同夥都有機會

熱賣及精選
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-9-27 10:12 PM 發表

但係依家並非無野可做
一句授權開槍已經係行動

不過年年大陸都有警用裝備博覽會,一哥係時候上去睇下有冇野啱買
剛剛睇完片
咁既規模唔係一兩支槍可以解決的
正如兩班黑幫互片
你一隻黑腳一支槍有咩用
女督察(亦可能係佢上司)錯判形勢了
應該等下次部署好海陸空加大陸聯合圍捕

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-28 11:52 AM 發表

你答佢就岩啦,重有係利錢問題,佢都想知?
呢樣簡單
套下深圳澳龍澳州紅酒幾錢就知
相信最少兩倍利

引用:
原帖由 上環 於 2021-9-28 01:59 PM 發表

呢間仆街麥記帶頭譏諷女警之後衍生出黎的黃撚

水警殉職︱李文浩嘲「點計OT」遭舉報 梁振英促撤回轟喪盡天良

水警高級督察林婉儀追截走私船期間墮海,失蹤兩天後遺體昨日(27日)尋回,網上近日出現不少嘲諷言論。其中,前深水埗區議員李文浩加入戰團,嘲弄女警墮海期間「ot點計」。親建制組織香港政研會於社交網狙擊,指李的言論煽動仇警,涉違《國安法》,將向警方舉報。

李文浩 ...
條撚樣搏出位
我就連轉發都廢事
盞俾佢得呈

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-2 10:38 AM 發表

官員肯走出辦公室
你理得佢
呢個世界演都要演出黎
演親民好過完全唔演
英國皇室出訪行程算係佢地工作之一
咁多錢養佢地,皇室貴族又點?唔駛做?
明知道唔受歡迎
梗係唔肯去自己落自己面啦

特首跟本唔想打擊地產黨,因為太難做
財爺又有湯房波之稱,點會斷自己米路

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-10-2 04:55 PM 發表

嗱 ! 我都係估咋 ! 不過一句至理明言 : 口講到天花龍鳳但身體係最誠實 ! 我認為王志民就如下面的報導咁講想搵林鄭合作好多野 !
但林鄭就唔想改變香港的既得利益者平衡 ! 亦唔想改變一國兩制的平衡 ( 香港的土皇帝地位靠佢去保持地位 ) ,
所以就出現佢同黃瓜城仲friend過老王嘞 ! 而後期的黃絲曱甴咁瘋狂可能都係觸發點 !

https://www.hk01.com/政情/312117/政圈風聲-傳林鄭與王志民disconnect-解慈山寺-拒握手-之謎 ...
從王志民離開中聯辦後既仕途睇
王志民應該係得中央信任既
不過佢冇能力駕馭到林鄭
林鄭根本唔想俾中央管
亦睇唔起中央派落嚟既官
相反,對香港班權貴就奴性盡現
所以就出現左握摘瓜手唔握王志民手呢一幕

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-10-2 07:09 PM 發表

佢同佢隻佬係國家領導人前同樣表演以殖民奴為榮
呢場戲亦可以有另一個解讀
摘瓜李表面上拉王志民同林鄭握手
實質已經同特首夾定到時要拒絕同王握手
擺明向中央示威,表達香港誰是真正話事人(即係摘瓜李)

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-3 05:43 PM 發表

之前我見鵰你老美都重可以入去講二句,我諗而家都唔得啦😂😂
死左啦

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-10-3 08:01 PM 發表

咁絕阿,話曬你都曾經撐過下佢
唔係人身攻擊,不過我真心覺得
條友應該有少少精神病。。。

引用:
原帖由 eman666 於 2021-10-5 10:47 AM 發表

中港兄,紫微斗數系有其根據,只不過個件半桶水大師,本身系2014自學,仲要系跟跌屎吉入面嗰時有位叫破XXX的黃C網友,該黃C當年仲承認有份參與違法佔中行動,點知一個屈尾十,又在馬屎帢度扮晒高人,叫人去買金,咁馬屎系乜人,大家心照
風水佬講野其實同6叔講股冇咩分別
點樣解讀都中

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-10-6 02:23 PM 發表

個人意見,今日個個留意施政報告,細佬留意林某完成最後一份功課會否月內離職。

政府人事接班局已佈好,林某離任後只有3條路:留港?去國內住?移英?而其中最大機會係舉家往英團聚退休生活,中央會否放人?以何交換?

林某離仼將由加超代理,暫未見到邊個會有機做下一仼,會否一直暫代落去?

特區套戲正式高潮環節,期待期待。
接捧陳方安心做民主阿婆

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-10-7 10:43 AM 發表

討論區就有佢地呢類人,對國際政治過渡腦補
仲有一派阿爺無敵論,緬甸同阿富汗中國係裡面扮演重要角色
講到天花亂墜
中國政府一直奉行外交政策,不結盟不干預他國內政
唔理政變又好,民選又好,誰上台都可以打交道
最近限電令,有人吹噓中國下大棋論
搞到官媒都出黎反駁,唔好再講大唔大棋
純粹係能源政策出左問題,需要調整
加上煤炭價格上升以及疫情持續大耐
好多因素做成
冇政府會下棋下棋到 ...
今朝睇新聞
講林鄭大編幅講政府改組
挑佢老味,到最後竟然話違政治倫理只係俾下屆參考
作咁大篇文,原來係廢
下屆駛鬼用佢作出來啲野咩
點知係唔係坑

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-10-7 05:02 PM 發表

今日比較得閒,為「英雄」睇加計一下數據,某人用 29 日創造奇蹟!繼續加油。

1400 個留言獨佔 355 個,93 頁獨佔 24 頁,約25% 1/4,未計分身都嚇親。

每日24小時,扣除食飯瞓覺 8小時,每日 12個,每小時1.3個,30日年中無休。仲有BBK 加 微博,嘩!有冇咁得閒?

其實當一隻手指指住別人係收錢唱衰時,四隻手指真係指住自己㗎
收番佢顧問費

美國傳媒周四(7日)報道,美軍海狼級核攻擊潛艇康涅狄格號(USS Connecticut)日前南海作業時發生碰撞受損,有多名水手受傷,但無生命危險。美媒引述美國官員指,康涅狄格號並非與其他潛艇碰撞。
美國海軍研究所新聞網就一艘美國核攻擊潛艇在西太平洋的國際水域受損的消息向美軍求證時,美國太平洋艦隊發言人證實,康涅狄格號上周六(2日)在印太地區國際水域作業時發生水下碰撞,目前正在返回美國第7艦隊的港口。該發言人指,康涅狄格號在水底「碰撞到一個物體」,「沒有人受到危及生命的傷害」,潛艇仍保持安全穩定狀態,核推進裝置和潛艇內的空間沒有受到影響,並保持全面運作。軍方正在評估潛艇其餘部分的損壞程度,美國海軍沒有請求援助,將會調查事件。該網其後再引述美國海軍官員,稱有11名水手在事件中受傷,傷勢「中等至輕微」,康涅狄格號正駛往關島,將會在周五(8日)停靠當地。
霍士新聞則引述美國官員消息,指康涅狄格號的碰撞地點位於南海,但並不是與另一艘潛艇發生碰撞。海軍時報(Navy Times)就引述匿名官員稱,根據地形,事發時康涅狄格號的面前並非陸塊(landmass),但它亦不是與其他艦船碰撞,也非一次「敵對事件」。
康涅狄格號是美國海軍3艘海狼級潛艇中的一艘,是冷戰後期建造的核攻擊潛艇,用於在深海追蹤前蘇聯的潛艇。它與海狼號(USS Sea Wolf) 和卡特號(USS Jimmy Carter)並列為美國海軍性能最佳和最敏感的攻擊潛艇。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1008_00992_001.html

夠晒耐人尋味
暗戰開打了

引用:
原帖由 上環 於 2021-10-8 10:50 AM 發表

無撚啦啦潛過黎南海,是旦一邊走火都大檸樂
呢頭老美宣佈幫澳洲整核潛艇
果頭佢老美自己隻頂班潛艇就係附近出事

有冇咁橋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]