• 瀏覽: 258,614
  • 回覆: 311
  • 追帖: 20

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2021-8-27 12:13 PM 發表

唔知係咪封殺埋佢啦

趙薇當年以電視劇《還珠格格》走紅,之後仲威到做埋導演,已經成為內地娛樂圈一線明星。但有人發現,昔日作品《還珠格格》、《情深深雨濛濛》等全遭影音平台下架,連名字也從演員名單中被刪除,就連錄製的綜藝節目《王牌對王牌》也難逃下架命運,種種跡象傳出是已被官方列為劣跡藝人,隨時面臨被封殺命運!

有人覺得係張哲瀚拖累趙薇,所以拎返趙薇十幾年前辱華既野算帳。
...
皮已收

[cp]#趙薇在14家企業有任職#【趙薇多部作品被除名+超話被封,還有多少企業與之相關?】#趙薇超話被封# 公開資料顯示,2011年,趙薇入股剛上市的唐德影視,150倍的回報率讓她初嘗到了經商的甜頭;2014年,趙薇、黃有龍夫婦斥資31億港元買入阿里影業19.3億股,股權占比達9.81%,成為阿里影業的第二大股東;2015年4月,阿里影業股價大漲,趙薇和黃有龍賺了20多億;2016年,趙薇用6000萬的自有資金,以“槓桿撬動”30億來收購萬家文化30%的股權,后萬家文化更名為祥源文化。多年前,上交所對祥源文化、龍薇文化及有關責任人予以紀律處分,公開認定黃有龍、趙薇等5年內不適合擔任上市公司董監高。

天眼查顯示,#趙薇在14家企業有任職#,其在趙趙(上海)影視文化工作室、上海欣藝文化傳播有限公司和上海星星商務諮詢有限公司擔任法定代表,目前上海欣藝文化傳播有限公司的經營狀態是吊銷、未註銷;上海星星商務諮詢有限公司已註銷;趙趙(上海)影視文化工作室經營狀態為存續。

此外,根據天眼查信息進一步顯示,趙薇擔任股東的企業包括合寶文娛集團有限公司、蕪湖東潤發投資有限責任公司、北京普林賽斯文化傳播有限責任公司、西藏龍薇文化傳媒有限公司、北京易聚創意科技有限公司和龍旭新(北京)商貿有限公司,這些企業處于在業和存續狀態。而北京龍騰匯餐飲管理有限公司、蕪湖市鼎盛房地產開發有限公司、北京珠寶盒餐飲有限責任公司則已經吊銷或註銷。(第一財經)[/cp]

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-27 12:27 PM 發表

似乎張哲瀚只係一個導火線,趙微係之前好多單加加埋,所以呢次郁埋佢咁解
似係唔易煩

留意最後一點

[cp]喀布爾機場襲擊事件已導致將近200人死亡,1000多人受傷,為什么11公斤炸藥竟能造成如此巨大的傷亡?最后的結論指向一個驚人的事實:阿富汗平民死亡的罪魁禍首就是美軍。當時,爆炸並未造成嚴重傷亡,但在這之后,守衛機場的美軍驚慌失措,開始胡亂向密集的人群開槍,才是導致多數人死亡的根本原因。

憤怒的被害者家屬甚至向記者展示了家人的遺體,通過視頻畫面可以明顯看出,死者身上沒有任何爆炸傷,死因是頭部中彈一槍斃命,且彈道看起來是由高處射入,非常符合家屬關于“美軍狙擊手從高處射殺平民”的說法。喀布爾急診醫院的救援人員也證實,大多數受害者的死因是被美國人射殺。

​根據目擊者們描述的情況,很可能是爆炸發生后,美軍出現了過激反應,害怕人群中還有襲擊者的同黨,這才射殺一切他們認為可疑、但實際只是平民的阿富汗人。美國五角大樓的記者傳出的最新消息也證實,美軍在第一次爆炸后確實有開火還擊行為[/cp]

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-8-29 01:40 PM 發表

如果件事只是道德層面或者罰錢可以了事,格格就不用走路。 如果拿返軍旗出嚟鞭屍,我就真係無語。  如果係嚴重嘅經濟犯罪,咁又可以走到,背後有什麼高人幫她呢?  總之件事唔係咁簡單,都係繼續吃瓜。
陰謀論話佢同馬雲係共x會既人

呢單夠爆

[cp]【#網易云音樂下線所有明星藝人榜單#,#網易云音樂限購付費數字專輯及單曲#】8月29日晚間,@網易云音樂 官方微博發布進一步加強“飯圈”亂象專項治理公告。公告稱,平台將下線所有明星藝人榜單,僅保留音樂作品相關排行;對所有付費數字專輯及單曲進行限購。 ​​​[/cp]

這就是中國速度,出通告兩日所有平台已經自動全部改系統下綫所有榜單。

林鄭政府學野啦。

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-29 08:19 PM 發表

早幾個月前香港東張西望都有講喎,好似係而家有D人都買黎飲

話人奶好有益MA
聽講好補尤其是金黃色果幾滴。
我聞過雪藏過果啲,係超級難聞,冇可能飲得落。

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-30 10:43 AM 發表

我覺得係國運問題,就算唔係拜登做,亦難保呢次阿富汗問題

只不過而家拜登做,佢食左呢隻死貓咁解
國運都要睇對家既
對住習近平好難唔輸

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-30 11:15 AM 發表

佢個對手係中國,之前侵侵都攪唔掂中國啦,而家既中國擺到明受軟唔受硬

拜登如果重行番侵侵個套,佢一定無運行,亦只有和解比中國上位先係正路

而重點係根本而家禁唔到中國上位呢個勢,拜登都重唔醒水的話,無得攪架啦

至於下屆.....哈~~佢捱到今屆已經好叻架啦,我講佢條命唔知有無咁長
由制裁華為開始計,兩年時間
已經有國產7納米芯片開始試產
老美而家想賣芯片俾華為輪到華為唔穌佢
再過多兩年,阿爺已經可以彎超
這就是卡阿爺脖子既結果

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-30 11:35 AM 發表

好大個坑下喎

咁快就報到仇,自從洗衣粉事件後

美國佬,得啖笑
今次係真挖坑喎

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-30 01:12 PM 發表

成個重點係黃撚同蠢撚信,咁就嬴晒
5g 塔散播肺炎
飲漂白水清肺炎

呢啲都有人信
千祈唔好低估佢地

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-8-30 05:59 PM 發表

耶教學校最反中反共。

https://cdn.discuss.com.hk/t/349a2a/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_190919/20190919_ad0f5e77f121de0ed8f7EaEHZZKs4vS8.jpg
話時話呢個搣匙都要找數
DQ佢個牌係最低消費

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-30 08:22 PM 發表

其實亞爺好簡單,只要佢係控制到個話事權的,佢都費撚事理香港野,呢個就係底線

只係班反對派係要得吋進呎,亞爺忍無可忍先出手,成日都講,忍無可忍就無需再忍
阿爺悼忌既係班人後面既大老虎

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-31 06:44 PM 發表

你講呢個只係其中一條不平等,應該重會有其他的,只係我地唔知
重有要求中國取消2025計劃,停止升級轉型,禁止補貼重點行業。

即係要中國含L

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]