• 瀏覽: 258,315
  • 回覆: 311
  • 追帖: 20
為官避事平生恥
插爆林鄭月娥
快啲步光頭宗後塵

熱賣及精選
班曱甴點都估唔到抽政治水會抽到大學都冇得讀。
李國章應記一功。唔關林鄭事。

港大學生會評議會7月7日通過「哀悼」七一刺警案疑兇動議事件餘波未了,港大校委會今日( 4日)傍晚宣布,決定禁止所有參與會議的學生無限期進入校園範圍及使用大學設施和服務,直至另行通告為止。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/659497/%E4%B8%83%E4%B8%80%E5%88%BA%E8%AD%A6%E6%A1%88-%E6%B8%AF%E5%A4%A7%E7%84%A1%E9%99%90%E6%9C%9F%E7%A6%81%E6%B6%89%E9%80%9A%E9%81%8E-%E5%93%80%E6%82%BC-%E7%96%91%E5%85%87%E5%AD%B8%E7%94%9F%E4%BB%

引用:
原帖由 KG123456 於 2021-8-5 04:33 PM 發表

香港的黑暴,根本是地方諸侯作亂

中央現在派駱生同改組中聯辦,加大人大對香港法律的最終決定權,加上駐軍

現今是三權架在港府的尚方寶劍
但似乎架唔到假髮

竟然走得甩

引用:
原帖由 KG123456 於 2021-8-5 04:46 PM 發表

就是她,由始至終,佢連屁都冇聲
理大港大而家都嘗試殺曱甴
段狗間中大仲係死狗

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-8-5 04:50 PM 發表

其實拖政府後腿嘅,正是政府自己!
平心而論
我覺得光頭宗被炒後
啲野行快左

樓主個主題開得好好
有深(心)度!

隻黑詩出局了

https://www.discuss.com.hk/redir ... amp;utm_source=copy

香港乒乓球隊揚威
班曱甴肯定一開始勁開心
之後發覺全隊波都係藍就大大力自刮一巴

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-8-5 06:41 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=538861127&ptid=30091064&page=1&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

香港乒乓球隊揚威
班曱甴肯定一開始勁開心
之後發覺全隊波都係藍就大大力自刮一巴 ...

李靜教練值得尊敬!

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-8-5 06:48 PM 發表

想問下提問隻曱由係邊間?無睇直播
我都搵唔到

學人上微博睇下班大v噏咩先

引用:
原帖由 上環 於 2021-8-5 08:34 PM 發表

林鄭點會理會中央點啊,佢只係識求救,佢求救左就當做左野架啦,你第一日識佢啊

我重記得佢個次通關,話講到中央D人都覺得佢好煩啊
我開始覺得此姝有意想連任
因為阿爺已經幫佢清除大部份障礙
下屆呢個位好做!

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-8-5 10:05 PM 發表

阿爺開左特首條件,表示一定唔係佢
如果仲係佢,夏主任無需講咁多要求
我對佢不連任的政治推論
中央一直冇任何表示,佢自己應該醒水
時間都差唔多
上頭唔問有冇連任意願,官場文化再蠢都知係咩野事
外界話佢好想連任,我認為係利益團體帶風向
一個想連任的人,應該拎出積極態度任事,重新爭取中央信任
你睇佢副德性,最近一些事發老脾,連自己"一定會走數"
呢種幾近發爛渣的用語
容易做早就做 ...
講得好!
誰說這爐沒有水平的.
hkchina兄應該都係高手!

引用:
原帖由 hkchina2021 於 2021-8-6 12:16 AM 發表

同意論事不論別人,集中講下香港時政先。

組織咗之後,論英雄從最早的時間點林某某上場開始吧。

當年最深印象2件事:

1)50億加注教育界,向教協示好。其真意如何?當時各有解讀。時至今日,由中央點名必殺,某人當然可以解釋係先以利之,不行才用大棍對付,上兵伐謀,當時唔需要撕臉。而現在結果如何?咁多年來教協有冇俾面?得送子彈後反而更加坐大,更加績極搞事,同意?又係坑?送錢送面等今天?今天仲要係中央出 ...
高質

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]