• 瀏覽: 25,883
  • 回覆: 289
+12
【Now新聞台】港大法律學院首席講師張達明表示,昨晚已辭任校委會成員,他指校委會昨日召開緊急會議,自己因事未能出席,曾要求校委會提供文件及議程以提供意見,但不被接納,對於校委會決定禁止所有曾參與7月7日學生會評議會會議的學生進入校園,他感到很難過。 張達明:「我真的很難過,無錯學生是不對,我想我們大家同意,有關學生也很快地作出道歉,但在這個情況下,我很難過,為甚麼我們作為大學不是去培植學生、培育學生,有錯能改,而是無端端去到校委會作出這樣的決定。我們有我們的議程,有紀律委員會,有機會讓學生申辯之下然後才作決定,但似乎今次校委會的決定基本上是越權。」#要聞

wow...………正呀
辭埋份工啦吊

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/港大法律學院首席講師張達明辭任校委會成員-023658513.html

垃圾

港大縱容左"黑學生"咁多年,仲講呢d廢話

乜佢地覺得自己有錯咩

辭工啦,死賴做乜

引用:
我很難過,為甚麼我們作為大學不是去培植學生、培育學生,有錯能改,而是無端端去到校委會作出這樣的決定
就係因為你呢批講師教到學生有錯就唔可以罰, 做任何事都無後果, 搞到香港今日咁. 最離奇係點解仲未炒呢個講師呢?

煽動/鼓勵恐怖主義其實係接近恐怖主義, 比殺人/放火更甚. 唔通違法話聲對不起就可以了事, 已經咁多年啦講師, 如果你話唔追究呢D 學生, 係米要追究同犯民有關連的講師呢?

咁多年政府就係唔追究, 留比你班教掍教, 搞到今日咁, 我想問個講師係米佢地既責任呢? 個講師到今日都唔知衰係邊?

呢條正PK

依條黐脷筋害死了好多學生,快啲炒及拉依條仆街教棍,現在想縮,唔好放過佢呀

引用:
原帖由 ifung5 於 2021-8-5 11:32 發表
依條黐脷筋害死了好多學生,快啲炒及拉依條仆街教棍,現在想縮,唔好放過佢呀
其實炒犯民教授更重要, 捉幾個黑暴學生佢地犯民教授又教多幾過出來.

咪就係諗住靠你班七頭培育同培養學生,先攪到咁多恐怖分子出來囉

抵死啦 港英餘孽 仲係講緊英國佬普通法果套 跟唔上黨既步伐 以為仲無罪假定同你玩程序 依家係敵我矛盾 凡係敵人就往死裡打

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-8-5 11:23 AM 發表
【Now新聞台】港大法律學院首席講師張達明表示,昨晚已辭任校委會成員,他指校委會昨日召開緊急會議,自己因事未能出席,曾要求校委會提供文件及議程以提供意見,但不被接納,對於校委會決定禁止所有曾參與7月7日學生會評議會會議的學生進入校園,他感到很難過。 張達明:「我真的很難過,無錯學生是不對,我想我們大家同意,有關學生也很快地作出道歉,但在這個情況下,我很難過,為甚麼我們作為大學不是去培植學生、培育學 ...
辭職正確

咁咪好囉

引用:
原帖由 cskch 於 2021-8-5 11:34 AM 發表

其實炒犯民教授更重要, 捉幾個黑暴學生佢地犯民教授又教多幾過出來.
好多學科的教棍,例如甚麽乜乜社會科學、乜乜社會策略計劃、乜乜媒體、乜乜社會福利、乜乜政治及社會學科…全部都藏著大量洗腦教棍,依啲要剷除

呢條屎忽鬼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]