• 瀏覽: 13,324
  • 回覆: 174
+4
延任一年的第六屆立法會,將於10月30日正式結束,《香港01》趁暑假休會,統計及整理各立法會議員過去一年的營運開支款項,發現謝偉俊、梁美芬、張

建制議員真識嘆 用議員辦事處公家錢買發燒級音響; 重有幾個議員 包括鼠王芬拎黎訂蘋果動新聞, 真係過份。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/659 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-5 08:46 AM 發表
延任一年的第六屆立法會,將於10月30日正式結束,《香港01》趁暑假休會,統計及整理各立法會議員過去一年的營運開支款項,發現謝偉俊、梁美芬、張

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210804/499727035166363648013642.jpeg/GZz11uY_LjsfDBn4qRdSu3mj743RJbfYOoVK4TqFSuE

建制 ...
有咩問題? 要公正持平就更應該對正反既意見都要有深刻的了解, 知己知彼

引用:
原帖由 fn20172017 於 2021-8-5 09:05 AM 發表

有咩問題? 要公正持平就更應該對正反既意見都要有深刻的了解, 知己知彼
是的

引用:
原帖由 fn20172017 於 2021-8-5 09:05 發表

你講緊咩? 議員亂用公費同公平持平有咩關係?

監聽專用,萬幾蚊只係低端嘢,聽唔清上到法庭又比曱甴走甩就唔好啦,好心買啲再專業啲啦。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-5 08:46 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210804/499727035166363648013642.jpeg/GZz11uY_LjsfDBn4qRdSu3mj743RJbfYOoVK4TqFSuE

建制 ...
實報實銷有咩問題
唔似曱甴犯咗法
死撐

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-8-5 09:08 發表

實報實銷有咩問題
唔似曱甴犯咗法
死撐
你咁講既話 建制派實報實銷捐錢比612基金都無問題

剩係講建制,咁松泰有冇申請先
公道講,本身就係議員福利,正如佢地d助手一樣係公數埋單,鬧佢乜

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-5 09:07 AM 發表

你講緊咩? 議員用公費訂閱報紙犯佐邊條規例? 大大隻字寫住已申報你唔識字呀?
做人講下道理, 唔好學D上腦黃絲, 唔ARM陣營就咩都反對, 咁同犯民有咩分別?
定係你係到玩緊無間道??

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-5 09:07 AM 發表

果陣泛人唔提議取消呢筆錢??? 泛人都係claim足........

萬零蚊貨仔叫發燒級? 想笑死幾多人? 果陣游BB同粱仲痕淨係用公帑買高級紅酒比成竇曱甴隊, 都幾十個啦.

我就記得 「梁游」訂「紅酒」係垃圾會辦工室度飲囉!

引用:
原帖由 fn20172017 於 2021-8-5 09:19 發表

你講緊咩? 議員用公費訂閱報紙犯佐邊條規例? 大大隻字寫住已申報你唔識字呀?
做人講下道理, 唔好學D上腦黃絲, 唔ARM陣營就咩都反對, 咁同犯民有咩分別?
定係你係到玩緊無間道??
下 你知唔知而家係講求政治正確年代 政治正確岩就算高官高層叫雞都可以無事 政治不正確 即使茶餐廳餐牌寫少左仿鮑魚都要捉 你似乎未有批鬥年代既覺悟 仲同人講道理

係又點?你冇權決定,理咩?

唔通去買紅酒咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]