• 瀏覽: 26,191
  • 回覆: 223
+22
【本報綜合報道】英國周二(3日)新增約2.16萬宗新冠確診,另外有138人死亡,創下今年3月17日以來的單日最多病歿人數。另外,蘇格蘭下周一(9日)起撤銷大部分防疫措施,民眾在商店和公共交通工具仍須戴口罩。

病毒變種,影響不斷。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210805-0805_00180_045/英病歿人數單日創新高

一放寬就爆大鑊,呢次實死呀!

民主國家喎,就係睇住自己國人去死

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-5 08:30 AM 發表
你話疫苗100%保護力 我無意見
現實係 無一隻疫苗係可以完全保護
而病毒變種速度係極快 美國又出現4種未見過變種喇
總之 而家西方國家已經受唔住
經濟一定要開返 至於有幾多人中招 有幾多人見上帝
WFC

又話外國疫苗防重病同死亡既
原來病歿人數又創新高

引用:
原帖由 A1000 於 2021-8-5 08:30 AM 發表
未放寬已開始咗

引用:
英國不是放寬而是投降,英國本就只關心經濟,群體免疫玩的就是讓老人死,經濟不可停.

死百零人, 好濕碎啫.

沒事的無問題

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-8-5 08:38 AM 發表

你話疫苗100%保護力 我無意見
現實係 無一隻疫苗係可以完全保護
而病毒變種速度係極快 美國又出現4種未見過變種喇
總之 而家西方國家已經受唔住
經濟一定要開返 至於有幾多人中招 有幾多人見上帝
WFC
不好說啊,經濟雖然重要。
但是,美國上流社會很多老人,拜登,佩羅西,索羅斯,默克等等,他們雖然愛錢,但更不想死。
病毒無聲無息防不勝防,不嫌貧愛富。
這些掌握權力的人,在病毒泛濫的環境中也很危險,他們還是希望能有所控制的。

引用:
原帖由 蕃茄傻仔湯 於 2021-8-5 08:42 AM 發表
又話外國疫苗防重病同死亡既
原來病歿人數又創新高
而家唯有話打左屍體無咁快腐爛

我想知有無拿BNO去英國的病歿港人

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-8-5 08:29 AM 發表
【本報綜合報道】英國周二(3日)新增約2.16萬宗新冠確診,另外有138人死亡,創下今年3月17日以來的單日最多病歿人數。另外,蘇格蘭下周一(9日)起撤銷大部分防疫措施,民眾在商店和公共交通工具仍須戴口罩。

病毒變種,影響不斷。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210805-0805_00180_045/英病歿人數單日創新高
沒完沒了

咁開心睇歐洲國家杯

香港不是說就算爆成咁,死咁多人都可放寬來港隔離只7日嗎?
但大陸少幾十倍個案,但廣東省外來港都要14天隔離。
政府有幾多鬼真係心照。
黃屎就係累事。

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]