• 瀏覽: 29,315
  • 回覆: 216
  • 追帖: 1
+3
港大學生會評議會7月7日通過「哀悼」七一刺警案疑兇動議事件餘波未了,港大校委會今日( 4日)傍晚宣布,決定禁止所有參與會議的學生無限期進入校園範圍及使用大學設施和服務,直至另行通告為止。

咪好囉, 班黑暴學生想攬炒, 攪衰香港嘛, 就先去衰啦, 而過連校園都唔准入, 衰嘢陸續有黎

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/659497/七一刺警案-港大無限期禁涉通過-哀悼-疑兇學生代表入校園

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-4 11:22 PM 發表
港大學生會評議會7月7日通過「哀悼」七一刺警案疑兇動議事件餘波未了,港大校委會今日( 4日)傍晚宣布,決定禁止所有參與會議的學生無限期進入校園範圍及使用大學設施和服務,直至另行通告為止。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210804/499706464164646912589236.jpeg/qlUoSkVB-FLW5Wjvml8jEjUclbqwM538r5uRLq-bkS4
等同趕出校

其實班曱甴養到今日咁無法無天,港大難辭其咎,由14年佔中開始港大乜都冇做過,縱容班學生以為乜都可以做,從來姑息只會養奸,咁簡單嘅道理都唔明就真係唔佩為人師表,全體港大管理層都應該問責辭職。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-4 11:22 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210804/499706464164646912589236.jpeg/qlUoSkVB-FLW5Wjvml8jEjUclbqwM538r5uRLq-bkS4
去獻花哩d靚仔都唔應該比佢地返學,提防佢地向同學散播恐怖襲擊主義

附件

14fccfdf0fcefb0dffcbe9d8636655ec.jpg(82.34 KB)

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-8-4 11:30 PM 發表

等同趕出校
佢哋可以有時間去美國哀悼刺警被擊斃的兇徒了

引用:
原帖由 坐六年 於 2021-8-4 11:42 PM 發表
其實班曱甴養到今日咁無法無天,港大難辭其咎,由14年佔中開始港大乜都冇做過,縱容班學生以為乜都可以做,從來姑息只會養奸,咁簡單嘅道理都唔明就真係唔佩為人師表,全體港大管理層都應該問責辭職。
大學校長教授為自己份高薪厚職唔敢得罪班學生

好學牲太憂獸無需返學

引用:
原帖由 坐六年 於 2021-8-4 11:42 PM 發表
因為佢地覺得呀爺可以得罪, 西方國家唔可以得罪...

仲唔約埋出海去釣魚…再唔走遲吓又打風

真心like李家超做了政務司, 同鄧炳強做了保安局長, 成個社會可始回復正常, 所以港大的處理都回復正常, 

俾呢班黑學生仲有機會留校園害人, 真係不港大學生門之福, 革扯佢地算把啦!

引用:

以為一句對唔著就冇事

".....對大學構成嚴重法律風險..."
".....校委會指基於事態嚴重,必須即時採取風險管理措施..."

校方聲明的字眼用"嚴重",九成會踢班友出校,,,

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-8-4 11:30 PM 發表

等同趕出校
網上授課唔知仲有冇

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-8-4 11:52 PM 發表

去獻花哩d靚仔都唔應該比佢地返學,提防佢地向同學散播恐怖襲擊主義
搵佢地娘親更合適

引用:
原帖由 cwilson1 於 5-8-2021 12:05 AM 發表
真心like李家超做了政務司, 同鄧炳強做了保安局長, 成個社會可始回復正常, 所以港大的處理都回復正常, 

俾呢班黑學生仲有機會留校園害人, 真係不港大學生門之福, 革扯佢地算把啦!
校方聲明的字眼用"嚴重",相信一定會踢走他們,只是踢走全部定是幾個攪手,其它只停學藉...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]