• 瀏覽: 41,705
  • 回覆: 218
+14
連日本人都認為「黃種人驕傲」、但黃屍會認同嗎?

東京奧運中國選手在田徑項目寫下新紀錄:蘇炳添在男子百米準決賽以9秒83的成績寫下亞洲新紀錄,成為進入百米決賽的第一位中國選手,也是1980年以來奧運改採電子計時以來,首次有亞洲選手站在決賽的起跑線,即使最終拿下第六名,但內地網友稱讚他「站在起跑線」那刻就贏了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/659343/東京奧運-封蘇炳添-超級撒亞人-日本人盛讚-黃種人驕傲?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

安德鲁·杰克逊将军后来当上了美国总统,他在第二次英美战争期间就宣布:“有必要灭绝全体印第安人部落”。南北战争的英雄谢尔曼将军说:“我见过唯一的印第安好人,就是死人”。
日本人一向崇拜比他強大的對手

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-8-4 09:10 PM 發表
日本人一向崇拜比他強大的對手
香港黃屍只會逃避任何對手!
為免競爭黃屎要移民大陰蒂國。

贏到金牌再打飛機啦

附件

jp107.jpeg(54.64 KB)

又係只可以報喜不報憂

做假禁藥國

今次日本人有風度

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-8-4 09:14 PM 發表
贏到金牌再打飛機啦
師兄何必自插?

引用:
原帖由 涼8狗大戰奶媽柒 於 2021-8-4 09:33 PM 發表
做假禁藥國
尊貴?咩料?

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-8-4 09:22 PM 發表
又係只可以報喜不報憂
係呢?你幾時帶朋友去閹?

亞洲人一向俾西方人既印像係矮小 瘦弱
但近呢幾十年 隨住亞洲各國既發展
飲食習慣改變 運動開始成為習慣
睇得出每一代既體格都變得更好
今年既奧運 好多以往係歐美人稱霸項目
都見多左亞洲面孔

以亞洲人來說,蘇炳添在100米跑確係前無古人,不過會不會後無來者就唔知。期望有人能夠打破黑人保持的短跑紀錄,為亞洲黃種人爭光

蘇炳添真係好勁,仲要30歲。

起碼都是亞洲人最快

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]