• 瀏覽: 252
  • 回覆: 3
  • 追帖: 1
[隱藏]
美國紐約市要求進入餐廳等室內場所的職員及顧客必須注射新冠疫苗,是美國首個大城市實施有相關規定。

紐約市長白思豪周二宣布,餐廳、健身室及其他室內場所的職員及顧客,從本月16日起必須出示至少打了一劑疫苗的證明,當局會在下月13日開始執法。

白思豪指有關措施將鼓勵更多人打針,又強烈建議所有人在室內公共場所都要戴口罩。

據市政府資料,紐約市有約六成人打了至少一劑疫苗。紐約市為了「谷針」,上周宣布打第一針的市民可獲100美元獎勵。





喺美國嘅香港英雄,拎定磚頭、汽油彈、cutter等等幫助美國人爭取自決戴口罩嘅自由、打疫苗嘅自由

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/world/610996b2335d19d420a092a6



熱賣及精選
美國人有無唔打疫苗嘅自由??


香港政府要學吓人哋喇.


引用:
原帖由 banjo. 於 2021-8-4 01:51 PM 發表

香港政府要學吓人哋喇.
都應該係大催勢……只要別國行先香港就名正言順去跟少了很多法律爭拗



[按此隱藏 Google 建議的相符內容]