• 瀏覽: 30,327
  • 回覆: 82
+9
衞生防護中心今日(3日)公佈新增四宗輸入個案,其中三名8至33歲患者由土耳其抵港,兩名成人患者曾在英國接種一針復必泰疫苗,一人無病徵,另一名20歲女患者希臘抵港,她亦曾於上月在英國接種一針復必泰

衞生署昨日(2日)公布三宗市民外遊返港後確診個桿,當中二人帶有變種病毒,三人均在離港前,已在港接種復必泰疫苗。消息指,今日並無新增本地感染個案,下午將不設疫情記者會。

昨日三單兩針復必泰, 今日三單一針復必泰

但磚家話科興坑體唔夠多.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/658546/新冠肺炎-最新-消息-葵涌碼頭工人初確診-本地零確診恐斷纜

破零?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-8-3 09:55 PM 發表
衞生防護中心今日(3日)公佈新增四宗輸入個案,其中三名8至33歲患者由土耳其抵港,兩名成人患者曾在英國接種一針復必泰疫苗,一人無病徵,另一名20歲女患者希臘抵港,她亦曾於上月在英國接種一針復必泰。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210803/499285935695859712491380.jpeg/pest9shZTnnFv2JBZHWpOXYen26--2eQ_7TkNP-05DQ
睇完原文都搵唔到標題講既碼頭工人確診,

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 22:01 發表

原文只係講左3單輸入.... 都係復必泰..

確診者全都是注射伏必泰

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 22:03 發表
確診者全都是注射伏必泰
好奇怪, 但磚家今日話科興坑體唔夠, 要第三針, 點解輸入最多的復必泰就唔使加針呢?

無個案的加針都無用啦.

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 10:03 PM 發表
確診者全都是注射伏必泰
而家唯有吹防重症遮醜

引用:
原帖由 cskch 於 2021-8-3 10:03 PM 發表

原文只係講左3單輸入.... 都係復必泰..
果然係廢水

傳說中90幾%有效的伏必die.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-8-3 10:06 PM 發表

而家唯有吹防重症遮醜
仲要話科興既病毒抗體唔夠伏必泰高

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 10:15 PM 發表

仲要話科興既病毒抗體唔夠伏必泰高
政治令人眼盲心盲,泯滅人性又一實例

又話95%保護

PU您阿魔!

打完照中!

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 10:01 PM 發表

咪係, 我以為我睇漏呀

😒

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-8-3 10:01 PM 發表

我都睇完成段野同標題完全無關

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]