• 瀏覽: 29,221
  • 回覆: 303
+8
引用:
原帖由 tomymt 於 2021-8-3 07:49 PM 發表
兩樣質地都唔同,點冒充?
切晒絲,呃到人的。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 19:48 發表
下次海關不如捉埋賣菠羅包店鋪啦, 因為佢地賣的真係冇菠羅

多士裡真係冇屎喎
菠羅包的菠羅唔係講成份係講外貎, 如果外貎唔似菠羅, 應該係要告的

樓主係事主老公呀?咁能著緊
唔好講咩不嬲係咁 有共識係咁 呃人就呃人啦 人地以往唔搞你唔代表你可以大條道理 你上到法庭咪試下你個講法 睇下個官信唔信
而家d香港人劣根性就係咁 成日話不嬲係咁樣 做咩今次唔得 個d周街違泊又係咁樣講

寫飽魚又係離譜D既

執法者多膠餘。大事唔做。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 07:48 PM 發表

多士裡真係冇屎喎
係以大眾認知去決定。菠蘿包,係形狀似菠蘿,唔係用料,呢個大家都知,所以唔算違反條例。例如熊仔包,唔代表用熊仔肉做。

點解唔肯寫多一個@「仿」字?
咁就清淸楚楚

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 07:48 PM 發表

多士裡真係冇屎喎
雞尾飽無雞尾
老婆餅無老婆
雞仔餅無雞仔
煲仔飯無放仔落去煲
燒鵝瀨粉係燒鴨
金銀蛋蒸肉餅無金又無銀
大快活碗仔翅無魚翅

呢次海關有排做, 長做長有

引用:
原帖由 -man 於 2021-8-3 09:17 PM 發表

我見過有2條藍屍五毛放D屎係塊多士度一齊食喎,仲越食越滋味添 😊
人講你就信,你話你試過我就一定信

引用:
原帖由 樹上芳香的油站 於 2021-8-3 08:58 PM 發表

怎知道的?
找一找寶鄉街"golden源" 黃

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 19:53 發表

告嗰條粉腸多Q餘啫, 叫佢揾間這些草根價早餐的係用真鮑魚做的俾我睇好過啦??

根本香港人都知這些是假鮑, 告條友明玩嘢!

要食真鮑片的話俾錢啦, 硬膠啦!
咁何必寫鮑魚絲做招來呢?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 08:31 PM 發表

咪告埋菠羅飽囉, 好未. 提埋你啦!
早幾年政府有關條例咪講得清清楚楚
雞尾包 菠蘿包你告都冇用

引用:
原帖由 太郎愛玩菊 於 2021-8-3 08:00 PM 發表

依家係告你違反商品說明條例,有錯咩?價錢平同人人都覺得就係抗辨籍囗?
有啲人話價錢平就可以唔守法

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-3 20:03 發表

三十蚊左右的早餐已說明用代用鮑片, 根本有人想利用法律來玩殘, 一般食肆及消息者的共識,

都係那句, 如那食肆售這些價位超過50蚊, 我會覺是食肆欺詐, 但如只是30蚊左右價位的, 那就是投訢條友存心玩嘢!
若說告條友玩嘢, 咁都係店主魷魚絲寫成鮑魚絲玩嘢在先, 係唔係唔玩得先? 老闆唔玩得就唔好玩啦

我估可能敵對荼餐廳搞事想搞喎對手,其實講真,全世界都知邊會係鮑魚,又唔係福臨門

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]