• 瀏覽: 23,197
  • 回覆: 132
而家班黃撚先至係真正共産黨
要攬炒推倒重來
乜嘢都要話自由,公平
自由,鍾意做就做,鍾意唔做就唔做
公平,財產同資源重新分配
係佢哋嘅腦中
祇有權利同利益
但係
佢哋完錢忘記咗
乜嘢係義務同責任

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-8-3 04:27 AM 發表
佢講果一刻可能啱, 但呢個時代變得太快.
老鄧講50年不變, 呢家都可能要修正.
老鄧在生,50年肯定不變。🤭🤭

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-8-3 04:15 AM 發表
2015年逝世的新加坡建國總理李光耀,曾長期被世人譽為中國問題的權威觀察家。在他生前,哈佛大學知名教授、修昔底德陷阱(Thucydides『s Trap)提

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20180531/15277589525b0fc06874047.jpg/7c-HpNEvFGwhwHTgDLi__cl8cy5GuMrRjJVjpIyVY6Q?v=w1280r16_9
乜唔係人民話架咩?

引用:
原帖由 TRruth 於 2021-8-3 09:01 AM 發表

佢好似冇話要批準,祇是一句忠告!
佢都唔會做順民啦,叫14億中國人做順民?發佢地春秋大夢🤔🤔

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-8-3 08:28 AM 發表

李光耀1954年係「社會主義的」人民行動黨發起人之,目的只係利用左派工會及馬共助力上位,最後出賣馬共,佢從來都係骨子裏反共的殖民地精英。
佢有幾反共只有佢自己知

精英就真既,佢自視極高,認為馬拉佬天經地義要由佢呢個英才統治😏😏😏

「內部需要穩定」始終係首要。
而且外部帶頭干擾內部。中國不能再依溫和政策,否則被人從內部生劏。

引用:
原帖由 TRruth 於 2021-8-3 08:57 AM 發表

見到樓主你收獲33個豬,而衹得5個讚,足見此區已淪陷!😂
淪陷為唯一言論自由之地。不過取消禁言制度會更好。

引用:
原帖由 civic11111 於 2021-8-3 09:02 AM 發表
而家班黃撚先至係真正共産黨
要攬炒推倒重來
乜嘢都要話自由,公平
自由,鍾意做就做,鍾意唔做就唔做
公平,財產同資源重新分配
係佢哋嘅腦中
祇有權利同利益
但係
佢哋完錢忘記咗
乜嘢係義務同責任
所以係黃衛兵,志在上位挾錢走

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-8-3 04:27 AM 發表
佢講果一刻可能啱, 但呢個時代變得太快.
老鄧講50年不變, 呢家都可能要修正.
變得好,點解唔變?

佢怎樣起家,就知佢幫邊個啦,以前冇實力咪話你係好朋友囉,現在仲捧佢個神主牌出嚟?

不過佢一走看不到西方大玩民族主義,現在中國有少少行孫中山三民主義

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-8-3 04:15 AM 發表
2015年逝世的新加坡建國總理李光耀,曾長期被世人譽為中國問題的權威觀察家。在他生前,哈佛大學知名教授、修昔底德陷阱(Thucydides『s Trap)提

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20180531/15277589525b0fc06874047.jpg/7c-HpNEvFGwhwHTgDLi__cl8cy5GuMrRjJVjpIyVY6Q?v=w1280r16_9
死蠢,睇下李生點批評民主sin la!
睇d 唔睇f~

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2021-8-3 08:08 AM 發表
大東亞共繁圈,當年日本野心真係細。看來小熊維尼野心係吞了地球,成為地球的始皇帝,是沒有錯。
維尼開過幾多槍打過其他國家?如果可以和平地吞了地球,都係一大公德

引用:
原帖由 emerald7086 於 2021-8-3 09:03 AM 發表

佢有幾反共只有佢自己知

精英就真既,佢自視極高,認為馬拉佬天經地義要由佢呢個英才統治😏😏😏
因為在2015年講
如果見到黑暴
明確暴露英美雙手伸到咁深咁長去分裂香港>整造分裂我國嘅缺口>台>藏>疆
佢嘅理論會modify,甚至改寫

中國無乜主動搞人嘅記錄,人不犯我,我不犯人嘅觀念喺華人嘅血液入面。不過若人犯我,如果有軍事實力,就未必可以忍到尾,我相信李先生亦如是。

在港接受訪問時,強調:

別指望美國會幫香港,中國實在太大了。

一語中的.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]